zdushan napisao: 09 Apr 2023, 21:47
Slažem se za savu. Dodatno, počele da tresu na većim brzinama. Sitno ali nerešivo.
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Takođe
Stare 2 godine, nisam prešao ni 10000 sa njima jer imam dva seta i tresw volan na 120+.
Sve 4 krive, Subić proverio. Videću ima li svrhe da reklamiram.
Kada se setim GYear EGgrip na ex 147, koja je ono pesma od gume bila.
Subiću, da li se dešavalo sa tresu Hankook ventus prime 3 ? Sad čitam ovo o Savi i setim se da baš oko 120kmh mi nešto treskao volan i još se pitam jel do talasastog auto puta ili do balansa ili nešto treće?!
Sve moguce tresu, ako te tako potera, obicno oko 90km/h ili oko 120km/h.
Vise puta sam bio svedok da bas skupe gume tresu, i ne pomaze ni Hunter balansiranje.
Meni su recimo nove Michelin tresle, cim sam ih izeo, balansirane na Hunteru. A pre toga skinute fabricke Dunlop, koje su uzasno tresle. Npr. na istom autu zimke Kleber, auto miran ko bubica....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ja sam prije 10ak dana uzeo i montirao kod Subica GY EG2 ... mogu reci da sam prijatno iznenadjen i "mekocom" u voznji i bukom. Puno presao i po AP i po gradu u kratko vrijeme tako da su testirane u raznim uslovim (cak i snijeg u BGu ). Manje nekako osjetim i neravnine u voznji ... pa dodatno prija
Matador nikada nije bio na reklamaciji. Conti, Barum, Semperit jesu a ista grupacija.
Nexen N Fera Sport isto bez greske.
Svi ostali brendovi sto ih ima kod nas jesu, neki cesce neki redje.
@uni, drago mi je da si zadovoljan. Jos zeni kufer da stigne.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Pošto su mi gume trenutno interesna sfera, ovih dana sam malo intenzivnije gledao šta ima na automobilima. Od zimskih ubedljivo najviše ima novi tip Wintere. Voze se na apsolutno svemu, od sportskih do ganbaritnijih vozila. Ne kapiram zašto je baš toliko popularna kad nisu nešto mega jeftinije od konkurencije. Letnje gume jako retko, i to na luksuznijim automobilima. AS maltene i nema, kao da ljudi nisu ni čuli za njih. Neko reče da većina kupuje jeftinije zimske i menja ih do 5 god, i to je izgleda tačno.
Da ne ulazim u tačne razloge, zbog čega baš Wintera, ali što se cene tiče, jeste uglavnom naj(jeftinija) opcija.
Kada god sam je poredio sa premijum gumama, skoro uvek je razlika bila 1:2, u najboljem slučaju.
Ono što sam hteo da kažem jeste da ima još dosta izbora u tom cenovnom rangu, ali se najviše ugrađuje Wintera. Verovatno da zbog svog lošeg kvaliteta najbolje trpi vrućinu od ostalih zimskih guma.
dag81 napisao: 14 Apr 2023, 14:41
Matador nikada nije bio na reklamaciji. Conti, Barum, Semperit jesu a ista grupacija.
Nexen N Fera Sport isto bez greske.
Svi ostali brendovi sto ih ima kod nas jesu, neki cesce neki redje.
@uni, drago mi je da si zadovoljan. Jos zeni kufer da stigne.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Ispadne matador premium , a realno su osrednje sranje. Ja inace gy grupaciju ne volim ko sto je valjda opste poznato. Ima poznanik na autu savu hp2, druga sezona, gori lampica za proklizavanje non stop, i to po suvome, prosle godine su bile. Valjda OK
A170T napisao: 14 Apr 2023, 20:29
Ono što sam hteo da kažem jeste da ima još dosta izbora u tom cenovnom rangu, ali se najviše ugrađuje Wintera. Verovatno da zbog svog lošeg kvaliteta najbolje trpi vrućinu od ostalih zimskih guma.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Bas sam izbacio ceski test Tigar klon gume na temi o zimskim gumama. Nisu se obrukale na testu pored ostalih zimulja, trece od 6 modela, sto je uspeh, u odnosu na staru Winteru.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
A170T napisao: 14 Apr 2023, 18:28
Pošto su mi gume trenutno interesna sfera, ovih dana sam malo intenzivnije gledao šta ima na automobilima. Od zimskih ubedljivo najviše ima novi tip Wintere. Voze se na apsolutno svemu, od sportskih do ganbaritnijih vozila. Ne kapiram zašto je baš toliko popularna kad nisu nešto mega jeftinije od konkurencije. Letnje gume jako retko, i to na luksuznijim automobilima. AS maltene i nema, kao da ljudi nisu ni čuli za njih. Neko reče da većina kupuje jeftinije zimske i menja ih do 5 god, i to je izgleda tačno.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Zato po statistici saobraćajnih nezgoda i jesmo već godinama medju najgorima u Evropi. Ne mislim da su samo gume krive, ali sigurno itekako utiču.
Winter su sasvim solidne, da ne kažem dobre gume za sneg, ali dovoljno je samo uporediti dužinu kočenja na suvom i vlažnom u odnosu na bilo koju letnju ili as gumu pa je sve jasno. Prosecan vozac u Srbiji jednostavno ne shvata koliko su dobre gume važne i da “guma glavu čuva”