A170T napisao: 14 Apr 2023, 20:29
Ono što sam hteo da kažem jeste da ima još dosta izbora u tom cenovnom rangu, ali se najviše ugrađuje Wintera. Verovatno da zbog svog lošeg kvaliteta najbolje trpi vrućinu od ostalih zimskih guma.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Bas sam izbacio ceski test Tigar klon gume na temi o zimskim gumama. Nisu se obrukale na testu pored ostalih zimulja, trece od 6 modela, sto je uspeh, u odnosu na staru Winteru.
Winter1 (odnosno njen klon) bi se verovatno još bolje plasirala, šteta što se više ne pravi. Mada možda ima još uvek nekih klonova, al pitanje jel ista smesa.
A170T napisao:Ono što sam hteo da kažem jeste da ima još dosta izbora u tom cenovnom rangu, ali se najviše ugrađuje Wintera. Verovatno da zbog svog lošeg kvaliteta najbolje trpi vrućinu od ostalih zimskih guma.
Dugo će Wintera biti najzastupljenija guma na automobilima u Srbiji, ali se u poslednje vreme dosta javljaju i povoljne alternative u vidu Kame i slično, dovoljno je da ljudi čuju od nekog da je prezadovoljan, a gumu platio manje od Thsgshhs i to je to, daj da probam.
A170T napisao: 14 Apr 2023, 20:29
Ono što sam hteo da kažem jeste da ima još dosta izbora u tom cenovnom rangu, ali se najviše ugrađuje Wintera. Verovatno da zbog svog lošeg kvaliteta najbolje trpi vrućinu od ostalih zimskih guma.
Bas sam izbacio ceski test Tigar klon gume na temi o zimskim gumama. Nisu se obrukale na testu pored ostalih zimulja, trece od 6 modela, sto je uspeh, u odnosu na staru Winteru.
Evo ga ovde ima Auto build test gume Toyo koja se u prethodnom testu takmicila sa Tigar klonom, ali u poredjenju sa premium gumama, tako da moze mozda neka korelacija da se izvuce, da bi i Togar klon solidno prosao, i ne bi se obrukao sa novim dezenom.
A ovaj test je zanimljiv i za ostale, jer opet prikazuje koliko je letnja guma bolja od zimske po suvom i kisi.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Sv ti testovi su pomalo magla.. i ne znače toliko u eksploataciji. Barem za ovu mid i low klasu.
Evo Sava: Na testu veoma dobra. Buka, najniža od testiranih. Odnos dobijeno/uloženo najpovoljniji.
Ali test nije rekao da će posle 15.000 da bude medju bucnijim u klasi, da drastično izgubi karakteristike, počne da trese...
A daleko je od kraja radnog veka po km i sari.