Pola dzema je cist secer.Kabal napisao:Sto ne treba jesti domace?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Dobro veče
Re: Dobro veče
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
To neće smetati nikome ko je zdrav. Jedno je pojesti 1-2 parčeta hleba ili 2 palačinke sa njim, a drugo je odvaliti celu teglu od 600 grama.
Svakako populacija nije debela od džema i slanine.
Svakako populacija nije debela od džema i slanine.
Od slanine nije al od previse slatkog jeste.
Zato je pekmez bolji, ide malo ili nimalo secera.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
i keva i tasta (nekad i babe) prave domaci dzem, mahom kajsija i sljiva, nekad jagoda, realno ne pojedemo ni 2-3 tegle godisnje, ja ga jedem samo u palacinkama, retko kad namazem na hleb i po nekad zahvatim kasicicu dve ovako, kupovali smo i kupovne marmelade ali to zena mahom koristi kad pravi kiflice jer je tvrd pa se ne razlova kao domaci prilikom pecenja.
Pekmez je najjači. To mi je baka pravila kad sam bio mali. Koliko sam samo mlečnih zuba ostavio tako
. Dugo nisam našao ni sličan po kvalitetu i ukusu. Tek sam skorije kod jedne žene što to pravi i prodaje našao da valja.
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Aha nismo se razumeli, mislio sam o pekmezu je rec. Nikad nisam kupio teglu u radnji, pravimo domace bez grama dodatog secera.ftj napisao:Pola dzema je cist secer.Kabal napisao:Sto ne treba jesti domace?
sad ste me naterali da dovatim par kasika domaceg od sljiva 

Od šljiva mi bljak. To treba u rakiju sve dide 

ja ga nisam voleo kao dete, ali zadnjeih godina sam ga zavoleo, zavisi i kako se spremi, ne volim ni ja svaki....secam se kao klinac drugarova keva pravila dzem od siljva ali ubacivala i cokoladu za kuvanje u njega, to je bilo bas dobro, keva probala par puta da ga pravi ali nije bio tako dobar.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Najbolji bre od sljiva
. I to dzem, ne pekmez!

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ne pravim pitanje od čega je. Više volim domaći ali može i kupovni da prođe. A vi što vam ističu rokovi, delite malo.
Posetite www.garaza.rs !
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

ovo sa usisavanjem poda uz pomoc slajferice odavno radim, stvarno dobra fora, neverovatno koliko prasine istera