dag81 napisao: 14 Apr 2023, 08:51
@Puzo, ko ne slusa savet prodje tako, jbg.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
A jbg, toliko forumaša je bilo uzelo UHP2 pa ajd i ja.
Zamisli sada tresu minimalno na 150, izgleda da si ih izbalansirao dobro.
Ja sam bas razocaran Savom, uzeo sam prosle godine, presao mozda 1000km i stavio zimske. Sad kad sam ih ponovo namontirao, klizaju kao po ledu na ubrzavanju, u trecoj brzini klizaju kad se potopi gas na Audiju A6 od 177ks, i to dobro klizaju, bas sam razocaran
Razgazi je malo, mada uvek uzmi u obzir da je to samo dno ponude, praktično ne postoji jeftiniji proizvod. Moraš imati realna očekivanja kod takvih proizvoda. Jeftine gume najčešće škrtare na svemu, ali par modela koji se istaknu, kao ta Sava, obično uštede na trajnosti, što je nešto što ne može brzo da se provali.
Nadam se da ce se nesto promeniti, a i ne pamtim da su se prosle godine ovako ponasale, a presao sam prosle godine samo 1000km sa njima. Bile su skladistene zimus u garazi na 15-16 stepeni celu zimu
Od te neke srednje klase, Kumho je najbolji izbor po svim testovima. Najbolja upravljivost i najmanje se troši, jedino je medju glasnijm gumama, kao Conti približno.
Nexen je malo tiši ali dosta slabije upravljiv i brže se troši.
Sava je tu najslabija i jedina prednost joj je što je tiha. Inače upravljivost medju lošijima i najbrže se troši.
Prešao sam sa njima možda max 15000 za ove dve i po godine jer imam dva seta guma. E da, postale su bučne na 130km/h+.
Drže ok, nisu me bacale po krivinama na Zlataru i Zlatiboru iako sam peglao ovo moje teško kljuse. Doduše opruge su mi od Ti-ja, - 20mm.
Doduše ovo su mi najlošije kupljene gume. Na corsi B sam ganjao Michelin Energy Saver, Pirelli Zero Nero, Fulda CM3. Na 147 GY Efficient grip, Hankook 442.
Gume su u različitim kategorijama, pa nisam siguran da su bas za poredjenje. Zavisi za od toga kakav je stil vožnje, da li je vise otvorena ili gradska vožnja, za koji auto Itd
Mislim da su obe gume OK, neka viša srednja klasa
Ovde imaš neki prosek sa svih testova guma koje su obe prošle pa možeš baciti pogled.