Dobro veče
Re: Dobro veče
Uh, o kakvom peglanju od 120-130 pričamo, pa tu ne bi trebalo da si na polovini dozvoljenih obrtaja u najvišem stepenu prenosa.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
da pri tim brzinama motor se ne umara a sto se hladjenja svakako mu vise prija auto put nego kad ides lagano pod opterecenjem slicnim ili istim obrtajima
Jednom sam zadužio auto na kratko kod kojeg nešto od rashladnog sistema nije bilo ispravno, i krenem na leto za Bosnu. Bogami počeo se pregrevati na uzbrdici, da sam u sred leta palio grejanje na maks, baš neprijatno kada moraš non-stop da gledaš temperaturu. Odmah posle tog puta sam auto vratio, pa ne znam šta nije bilo ok, samo znam da su rešili jer vidim da ga kolega sad vozi.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Uspon na SP je skroz OK.
Šta sam ja sve terao, kako i kuda, mislim da ovde nema brige, osim ukoliko je automobil baš u zabrinjavajućem stanju.
TapaT
Šta sam ja sve terao, kako i kuda, mislim da ovde nema brige, osim ukoliko je automobil baš u zabrinjavajućem stanju.
TapaT
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Šta si tačno to tad uradio s autom kad si pokrivio diskove, kako se to dogodilo?Rolla napisao: I na puntu sam jednom prilikom pokrivio diskove jer sam zurio preko Debelog brda.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Pun auto i spustanje sa jakim kocenjima.
U prilog mu nije islo sto napred nema ventilirajuce diskove vec pune i lako se pregreju.
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
U prilog mu nije islo sto napred nema ventilirajuce diskove vec pune i lako se pregreju.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Auh, da, jasno... Hvala! 

Sad sam se setio jos jedne situacije sa istim tim Puntom. Bili smo u Bajinoj Basti i ja sam dva dana isao za BG.
Voznja BB-NBG(airoport city) 2 sata i 20 minuta i popodne nazad istim tempom pa sve isto drugi dan. Verujem da je ta voznja vise doprinela krivljenju diskova nego ovo kad sam bio pun.
Voznja BB-NBG(airoport city) 2 sata i 20 minuta i popodne nazad istim tempom pa sve isto drugi dan. Verujem da je ta voznja vise doprinela krivljenju diskova nego ovo kad sam bio pun.
Ja sam isto pregrejao diskove na toj relaciji do to mere da je auto jedva stao.
I to lakasna 206-ica, a ja sam u autu. Bukvalno ludacki tempo je bio, tek stavio Dunlop blueresponse gume, pa hteo da vidim kako drze
I to lakasna 206-ica, a ja sam u autu. Bukvalno ludacki tempo je bio, tek stavio Dunlop blueresponse gume, pa hteo da vidim kako drze

Сад му није ништа...
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kako su se pokazali 1.2 turbaci u nissan qashqai-u? Drugar se zagrejao za jedan, dizeli mu uopste nisu u razmatranju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Sa obzirom na cenu, nikako.
Mislim na poređenje istog vozila sa jednim ili drugim (dci) motorom, kao i kod Scenica/Kadjara.
TapaT
Mislim na poređenje istog vozila sa jednim ili drugim (dci) motorom, kao i kod Scenica/Kadjara.
TapaT
Nije li to mlitavo slabo za toliki auto...?
Zet imao sportage 1,4 pa se zalio, i resio ga se brzo...
Ford S-Max 2,5t
Ford S-Max 2,5t
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Na 1.2 se mnogi nešto žale ,Darko je imao u meganu i nije bio nešto zadovoljan.
1.3 je već druga priča i preporuka je mnogih ...
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
1.3 je već druga priča i preporuka je mnogih ...
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Po meni jeste ali znas kad neko zacrta budzet a gleda sto veci auto.Bogdan napisao:Nije li to mlitavo slabo za toliki auto...?
Ford S-Max 2,5t
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nisan imao svoju verziju 1.2 motora, to nije isto što i 1.2 kod Renoa. Na žalost, u ovom slučaju ne važi da je japansko pouzdanije, baš problematičan motor. U mom neposrednom okruženju od 3 auta sva 3 imala ozbiljne probleme. Jedan na 50-60k samo stao na putu, drugi na recimo 120k morao da radi generalnu za red veličine 4000e. Treći je prošao najbolje jer je već u garanciji počeo da troši ulje na već 30k, i pošto je do tad fabrika priznala te probleme zamenili su mu ceo motor. Može da se izgugla do koje revizije su bili posebno problematični, ali npr onaj prvi što je stao na putu je bio noviji od te verzije pa se isto nije pokazao.