pankoz napisao:@meidling Vidi se da si ispratio pažljivo kakve je sve gluposti pisao i zaključak ti je skroz na mestu.
Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока
Nisam vise mogao da izdrzim a da ne napišem bar nesto.Pratim forum redovno ali nisam bas aktivan sa komentarima.Kad ce ljudi da shvate da je najbitnija stvar na autu gume i kočnice.Dobar kontakt sa kolovozom i zaustavni put su bitni i tu netreba štedeti zbog svoje a i tudje sigurnosti.
Što se automobila tiče uvek sam kupovao automobil koji sam mogao sebi da priuštim i da ga održavam.Isto je pravilo vazilo i dok sam ziveo u Srbiji a i sada.
Vozim Kiu Sportage a ne neki Premium ali mi je auto zato 100 posto tehnicki ispravan
Paknovi kod mnogih kola odavno i ne postoje to je samo kod automobila koji imaju dobos kocnice, a ko ima diskove on ima kocione plocice e sad sto se rec paknovi ili pakne odomacila kod vecine je druga stvar
Mislim da je to iz razloga samo da bi odvojili jeftinije i skuplje modele/pakete opreme, odnosno da bi nešto dodatno naplatili. Ni ja ne vidim zašto bi sistem sa diskovima bio skuplji od onog sa dobošima. Čak su doboši i komplikovaniji, više delova.
Mani žutu štampu. Ispravno je kočni.
Kao kad širinu felne izražavaju u jotima. Ili kažu vešanje umesto oslanjanje. Ušlo u narod, pa ljudi ubeđeni da pričaju ispravno.
"Kočni" - nikad bilo, nije, niti će ikad biti ispravan izraz.
Ne smeta mi ukoliko ga neko koristi jer se u našem jeziku u svakodnevnom govoru koristi mnoštvo nepravilnih izraza ali činjenica je da je "kočni" nepravilno reći.