shandu90 napisao: 17 Maj 2023, 21:14
Tu je uvek jezero. Drugar je uleteo kolima kao svez vozac, da ne pricam kakav je tretman imao od caleta (koji je sedeo na mestu suvozaca).
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nisi mozda ispratio kad su "renovirali" i rekli da je resen problem s vodom tu
Nikad tu neće rešiti problem dok god ne ugrade neke pumpe koje će reagovati na pojavu vode i izbaciti je negde napolje. Tu je ukopavanjem terena i ceste ispod nadvožnjaka jednostavno napravljen "prirodan" bazen koji hvata svu vodu iz okoline.
Mene je iznenadio moj novi kraj tj. telep. Bulevar P. Pavla je plivao u pojedinim delovima, kao da i tu ima nagiba. Tamo sam skoro 3 godine i prvi put videh to juce.
Saša napisao: 18 Maj 2023, 12:18
Nikad tu neće rešiti problem dok god ne ugrade neke pumpe koje će reagovati na pojavu vode i izbaciti je negde napolje. Tu je ukopavanjem terena i ceste ispod nadvožnjaka jednostavno napravljen "prirodan" bazen koji hvata svu vodu iz okoline.
Pumpe i jesu trebale da budu ugradjene, ali su debelo probili rok, pa su otvorili bez njih.
Ceka nas jos jedno zatvaranje na par meseci...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
shandu90 napisao: 18 Maj 2023, 12:31
Mene je iznenadio moj novi kraj tj. telep. Bulevar P. Pavla je plivao u pojedinim delovima, kao da i tu ima nagiba. Tamo sam skoro 3 godine i prvi put videh to juce.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tu kanalizacija nema kapacitet da prihvati svu vodu. Uske cevi predvidjene za kuce, a ne za zgrade sa 70 stanova, sve zelene povrsine zamenjene betonom, nema odvojenih sisitema odvodjenje atmosferske vode - sta te cudi?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Tuzno i sramota za takav jedan grad, da posle kise pliva u vodi...
Niko valjda ko je bio na vlasti nije razmisljao o tome zadnjih 30 godina... I eto epilog, kad naidje velika kisa...
Moj kraj su sredili posle one poplave od prosle godine. Pretpostavljam da je zbog nekoliko podstanica koje su stradale, pa ih je fino kostalo. Sad se ni 1cm vode nije zadrzalo, a prosle godine, posle cak i kraceg nevremena, bilo 1,5m vode, sve podstanice potopljene, sutereni, jedan auto stradao, druga dva-tri do iznad pragova bili u vodi... kod nas u zgradi potopljeni svi lokali, komsijski stanovi u suterenu...
Ali su nakon toga dolazili i cistili danima sa cisternama, uguravali neka ogromna creva u kanalizaciju...
Sve se moze kad se hoce i kad ih udari po dzepu, samo za nasu podstanicu je bio trosak par desetina hiljada evra.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Kada pljusne nenormalna kiša, nema pomoći.. Gledamo slike poplava svuda po evropi i svetu.
A da su ovi nesto zafuserili, jesu sigurno. Vrv bi posledice bile manje da je sve kako treba da bude.