Grčka
Re: Grčka
Pa to nisam ni ja, ne znam da li se uopšte opterećivati sa tim. Atest ću svakako da uradim ...ali da ga menjam sa S2 nema šanse i ovom sam jedva mesta našao.To pravilo postoji oduvek a nisam cuo da je iko ikad dobio kaznu zbog toga.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
aparat jeste obavezan ali ne mora da bude atestiran to nigde ne pise, atestiras ga zbog sebe...za putnicka vozila ide S1 aparat, tako da nema sta da menjas, S2 je za laka teretna vozila.... ja sam prosle godine odradio atest i kad idem na more ili negde dalje uvek nosim dva S1 aparata, jedan u gepeku drugi ispod sedista
- hyundai_i30
- Pridružio se: 02 Avg 2022, 05:13
- Garaža: Hyundai i30 1.4 16V, 2011. (plin + benzin)
Za Grcku i Bugarsku je PP aparat obavezan za sva vozila i dobar clanak sto se Grcke tice o tome imate ovde:
https://grckainfo.com/blog/koji-protivp ... n-za-grcku
Sto se tice Makedonije je PP aparat obavezan samo u slucaju vozila na TNG/CNG pogon.
Za sve zemlje Evrope AMSS propisuje sledece obaveze i sve je lepo nabrojano u tabeli:
https://www.amss.org.rs/na-putu/na-putu ... i-u-evropi
Pre mesec dana sam bas servisirao stari PP aparat u Nisu u Vatrogasnom drustvu i kao sto je ranije receno cena je oko 600 RSD.
Prva pomoc takodje treba da se proveri pre puta jer mogu da zakeraju i za to, posto joj cesto istekne rok vazenja, a da covek to i ne primeti. U Delmax prodavnicama recimo vrse zamenu stare nekoriscene prve pomoci za novu uz doplatu od oko 900 RSD, svakako povoljnije nego kupovati novu za preko 2k RSD.
Iako ce Grci i ove godine pustati i kog treba i kog ne treba, svakako sebe i svih putnika u autu radi treba obezbediti celokupnu obaveznu opremu u autu uključujući i PP aparat. Za nedostatak obavezne opreme i kod nas moze da se popije fina kazna, tako da bolje to obezbediti na vreme...
U Nisu su recimo proslo leto kaznjavali ko pri zaustavljanju nije imao Evropski izvestaj o saobracajnoj nezgodi i par mojih kolega je platilo fine kazne pre nego sto smo se svi alarmirali oko toga jer taj papir treba da nam izdaju pri svakoj registraciji sto ocigledno zaborave i posle mogu da nastanu problemi jer nikad ne znas ko ce i kada da te zaustavi i da li ce da izmislja toplu vodu ili ne i kod nas, a kamoli van zemlje.
Sent from my M2101K6G using Tapatalk
https://grckainfo.com/blog/koji-protivp ... n-za-grcku
Sto se tice Makedonije je PP aparat obavezan samo u slucaju vozila na TNG/CNG pogon.
Za sve zemlje Evrope AMSS propisuje sledece obaveze i sve je lepo nabrojano u tabeli:
https://www.amss.org.rs/na-putu/na-putu ... i-u-evropi
Pre mesec dana sam bas servisirao stari PP aparat u Nisu u Vatrogasnom drustvu i kao sto je ranije receno cena je oko 600 RSD.
Prva pomoc takodje treba da se proveri pre puta jer mogu da zakeraju i za to, posto joj cesto istekne rok vazenja, a da covek to i ne primeti. U Delmax prodavnicama recimo vrse zamenu stare nekoriscene prve pomoci za novu uz doplatu od oko 900 RSD, svakako povoljnije nego kupovati novu za preko 2k RSD.
Iako ce Grci i ove godine pustati i kog treba i kog ne treba, svakako sebe i svih putnika u autu radi treba obezbediti celokupnu obaveznu opremu u autu uključujući i PP aparat. Za nedostatak obavezne opreme i kod nas moze da se popije fina kazna, tako da bolje to obezbediti na vreme...
U Nisu su recimo proslo leto kaznjavali ko pri zaustavljanju nije imao Evropski izvestaj o saobracajnoj nezgodi i par mojih kolega je platilo fine kazne pre nego sto smo se svi alarmirali oko toga jer taj papir treba da nam izdaju pri svakoj registraciji sto ocigledno zaborave i posle mogu da nastanu problemi jer nikad ne znas ko ce i kada da te zaustavi i da li ce da izmislja toplu vodu ili ne i kod nas, a kamoli van zemlje.
Sent from my M2101K6G using Tapatalk
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Posle koliko dana stize na mail ugovor za Egnatia Pass tag? Pre par dana sam popunio podatke na sajtu i jos nista nije stiglo, osim onog maila da su primili moju prijavu.
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
- Kuzmanovic
Zanimljivo.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Banujte Kuzmanovića. Em pita već više puta izrečeno, em će zbog njega da obustave isporuku u Srbiji, već su uzeli da većaju šta će...
Elem, ja sam popunio 17.08.
Narednog dana je stigao ugovor, pa smo se dopisivali, dok nisu ispravno popunili podatke u Ugovoru.
24.08. je zvao kurir iz UPSa, stigao na adresu. Sa obzirom da je 18.08.bio četvrtak, ekstra brzo je stiglo.
Ne, nisam upamtio datume. Pretraga foruma radi ekstremno dobro.
Banujte ga!
TapaT
Elem, ja sam popunio 17.08.
Narednog dana je stigao ugovor, pa smo se dopisivali, dok nisu ispravno popunili podatke u Ugovoru.
24.08. je zvao kurir iz UPSa, stigao na adresu. Sa obzirom da je 18.08.bio četvrtak, ekstra brzo je stiglo.
Ne, nisam upamtio datume. Pretraga foruma radi ekstremno dobro.
Banujte ga!

TapaT
- Kuzmanovic
Kakve provokacije u ovako teskom trenutku, neverovatno.