Jako zanimljiva tema
Iznosim svoj primer. Oboje radimo, plate korektne i plus 2 privatna biznisa. Jedan donosi manje, drugi lepu cifru...sto se kaze ''radim kao konj''
Ovo je auto forum pa iznosim primer takav...zbog posla 80% vozim opel kombo. Kada smo prosle godine menjali auto, mogli smo da uzmemo i nov superb....ali kako ja taj auto vozim samo kada putujemo ili kada idem sam na put, odlucili smo se za 2 generaciju i skoro prvi na koji sam naleteo.
Razmisljanja sam bio da mi je 2 generacija bila zelja, 3 mogucnost ali konkretno mocicu i za koju godinu da je kupim a jos ce cene da padaju.
Fokus nam je bio na kvalitetu zivota. Jednostavno necu da se opterecujem nekim stvarima koje nisu najbitnije.
I zato imamo korektan auto, ali smo zato svakog meseca bar vikend na odmoru. Ne gledam bas cifre, nekad bude hotel nekad rentamo stan..ali ne gledam koliko cu tada da potrosim.
Zelja nam je pre par godina bila da mozemo u svakom momentu ako pozelimo da odemo negde i sada to mozemo, bez da razmisljam da li imam novaca da krenem na put ili da li cu da preskocim neko placanje obaveza zbog odmora.
Kucu grejemo na struju, jer me je lozenje vise smaralo. Sada to uradim kada se uzelim vatre.
Jednostavno zivimo za nas, ne za druge pa me ni ne zanima sto komsija ima noviji auto. Lepse mi je kada ujutru sednemo i zapalimo negde sa dva mala deteta, nego da mi se sija nov auto ispred kuce.