Sestra je zaposlena na redovnom poslu, ja sam nezaposlen ali sam se uglavnom fokusirao na poljoprivredu sa ostatkom porodice. Znači proizvodnja povrća za sopstvene potrebe, ono što je potrebno da se pregura zima. Uz to sporedna poljoprivreda koja je bliža kući (bašta i neke pozajmljene parcele od poznanika).Darko napisao: 12 Jun 2023, 13:00Kad si vec ovo napisao, trebao si da objasnis zasto je takva situacija kod vas da bi bolje razumeli. Neko od vas nije radno sposoban ili samo jedna osoba radi za tih 30.000 (i kako to kad je minimalac 40+) a druga osoba ne moze da nadje posao u mestu stanovanja?A170T napisao: 11 Jun 2023, 13:22 Ja i sestra imamo mesečni budžet od oko 30.000 din, od čega je bar 3500 na Net i TV, što mu dođe na 26.000 din. Recimo sada u ovom momentu imamo 2000 din do 25 Juna kada je sledeće primanje.
Ne pričam ovo da bi se žalio, jednostavno ne znamo za bolje i navikli smo da funkcionišemo na takav način.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Ne postoji nacin da nesto promenite na bolje? Drugi posao, ili posao u drugom mestu?
Tvoji postovi cesto izazivaju sazaljenje na forumu, pa red bi bio da cujemo o cemu se radi.
Kuća u kojoj živim je podeljena na 2 dela. Sestra i ja na drugom, otac i baba na prvom spratu. Tih 30.000 su isključivo naše potrebe, otac i baba žive na nekih 22-23.000 din koje odlaze na ostale komunalije i njihove troškove.
Što se tiče minimalca, on u mom kraju ne postoji. Oni koji primaju platu na bankovni račun dobijaju taj minimalac ali vraćaju gazdi određenu cifru. Ako dobijaš pare u koverti, dobiješ onoliko koliko gazda smatra da si zaradio. Ukoliko ti se to ne dopada, gazda ti pokaže putanju do izlaznih vrata. I da, ne možeš ga prijaviti nikakvoj inspekciji, jer imaju ljude svuda koji ih upozore na vreme na bilo šta...