Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od shandu90 »

Muziku castim jer mi je lepo. Kad mi krenu ovi sluzbenici sa ciganisanjem i otezanjem predmeta onako najtransparentije moguce, pisi propalo. Gori su od onih mucenica sa Kacke petlje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

@A170T

Hvala ti na objasnjenju.
Ne mozes uz tu poljoprivredu da radis neki regularan posao? Ako nemas svoju porodicu (zenu, decu), zivis u manjem mestu bez nekih turbulencija i stresa koje nose veliki gradovi, mozda mozes imati redovno zaposlenje i time pomoci i sebi i porodici. Mozda je vreme da razmisljas i o tome da budes prijavljen da bi dobio nekad barem nekakvu penziju. Vreme brzo leti.
Taj stav "navikli smo na odricanje i nemastinu" je prilicno defetiskicki.
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Extender napisao:Cascavanje zabraniti zakonom?! Ako si ti stipsa, nije svako.

Sent from my SM-A725F using Tapatalk
Ukoliko mi npr vulkanizer za zamenu guma u svom servisu traži 1000 din ja ću platiti njegov rad, ukoliko mi traži 2000 din platiću nije problem. Koliko god da on naplati svoj rad platiću, jer ja to ne mogu da odradim bez njega. A koji motiv imam da bih ga častio? Nije mi prijatelj, nije mi poznanik, nije mi rođak, ne predstavlja mi ništa u životu. A tu dolazimo do toga koliko uopšte nekoga častiti a da je to vredno njegovog rada? Kako bih ja znao koliko je posao vulkanizera težak i da ga adekvatno častim?
U kom slučaju je čašćavanje OK po meni? Ukoliko pozovem svog brata ili rođaka da mi pomognu u bilo kom poslu, naravno da ću mu dati koji din iako on to ne želi. Kapirate poentu...

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

somi-car napisao:
Delija napisao: 12 Jun 2023, 21:41 Neki od vas su se izgleda sjajno uklopili uz zvalavog i njegove ovce, pa vam ne odgovara da padne.

E pa, pasce. Samo polako.
Ako mislis da sam njegov bot grdno se varas. Moze da se napravi posao u Srbiji i bez politike.
Meni realno nije vazno ko ce biti na vlasti, posao mi ne zavisi od toga vec od licnog rada, truda i tretiranju klijenata.

A sto se toga tice, pasce sigurno...nije normalna ovolika kolicina umisljenih ljudi oko njega i bes koji distribuiraju ka svima
Itekako je bitno ko je na vlasti i kakav je sistem...
Ne valja spavati na to uvo. Razboleceš se (ne želim ti to nikako), pa ćeš videti ko te leči i kako.
Krenuće ti deca u školu, pa ćeš videti ko ih uči
Udariće ti nekog Mitrovićev sin, vaduplohov ili neko iz Narodne Seljačke stranke, na pešačkom pa da li ćeš tako pričati sudiji....
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Sad me ubedi da ce biti drugacije ovog puta posle xx istih likova, i svega sto se izdesavalo....

Ma daj...zabole me i za ove i za prosle i za sledece...

Ne spavam na uvo, dobro osluskujem okruzenje...
dzonic87
Reactions:

Post od dzonic87 »

Ne moram da te ubeđujem, iskreno misli kako želiš - svako ima pravo na svoje mišljenje

Ja razliku od onih žutih i ovih vidim u sledećem :
Žuti su te opljačkali kao džeparoši u GSP-u, opljačkaju te, a da to ne osetiš i vidiš da si opljačkan kada stigneš kući
Dok ovi to rade kao nasilnici prislanjajući ti cev na čelo

Razlika je u tome što možeš da nastradaš ako napraviš jedan pogrešan korak.

I taj posao mogu da ti zatvore, čik se zameri nekom lokalnom pajtosu
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:

Post od somi-car »

Mitrovic je bio deo i SPS-a, i DS-a i SNS-a, pa mi onda reci sta se tu menja kad dodju i sledeci?

Pokvaren sistem mu dozvoljava da u svakoj vlasti pronadje mesto. Zato sam ubedjen da ni sa ''novima'' nece biti nista drugacije. Jednostavno trudim se da me politika ne dotice.

Posao ne mogu da mi zatvore, ni ovi ni sledeci, makar se i potukao sa njima na ulici...zasto je tako to je druga tema.

Odavno sam izgubio veru u nas sistem, i zato sam se trudio da mi bude dobro u ovakvoj zemlji jer za bezanje nikad nisam bio, niti planiram.

Kontrolisem stvari koje mogu...

U svakoj vlasti je bio neki sin, i u svakoj vlasti je bilo nevinih zrtava. Ne opravdavam samo napominjem....

Inace supruga je u prosveti, starija cerkica prvi razred. I zamisli samo ona nema mobilni :) i nece ga ni imati ;) e to su stvari koje me zanimaju, koje mogu da kontrolisem i o kojima brinem.
dzonic87
Reactions:

Post od dzonic87 »

Izvini, nisam te prepoznao... Ne mogu posao da ti zatvore, važi - osim ako i ti nisi sin nekog u top menadžmentu ili si i sam na vrhu

Mogu i da ti zatvore i posao i celu porodicu ako im se ćefne i sudstvo i policija neće smeti ni prstom da mrdnu
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

A da vi ovu diskusiju premestite negde drugde? Osim onog dela kako plate i zivot u razvijenim zemljama postaju mnogo privlacniji posle ovakvih prica :)
dzonic87
Reactions:

Post od dzonic87 »

Pa postaju, to je istina...
Pre 4 godine sam doživeo takve neprijatnosti od lika koji je inače nebitan za ovu državu (neki direktorčić odseka u jednoj od firmi EPS-a i to u unutrasnjosti - jer se moja firma javila na javni tender) - da sam shvatio da takvi likovi mogu lagano da ti unište život bez ikakvih konsekvenci
Eeeej, u Miloševićevo vreme se znalo kome ne smeš da se zameriš, a sada je totalni raspad celokupnog sistema
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

somi-car napisao: 13 Jun 2023, 09:02 Mitrovic je bio deo i SPS-a, i DS-a i SNS-a, pa mi onda reci sta se tu menja kad dodju i sledeci?
I "slep" vidi da taj isti Mitrovic nije uopste "isti" pod te tri vlasti koje si naveo.

A problem ove vlasti ne vidi upravo ili "slep" ili onaj ko ima interesa. Trece ne postoji.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:

Post od somi-car »

Nije sija nego vrat....samo tumacenje prilagodjavate stavovima.

Skot je bio skot...Svojevremeno je ministar sa svojim vozacem ubio neduznu devojku na semaforu za vreme DS-DSS-a.....i sad kako to da tumacimo.

Lose je uvek bilo, sistem je uvek bio los. Sada je degradiran skroz...razloga je mnogo.

Poenta price je bila. Gledam svoja posla jer sistem ne mogu da menjam. Moj stav koji mi je doneo vise nego borcima koji su dovodili i menjali ove-one....

Licni stav koji ne mora da se poklopi sa vasim. Licni razlozi zbog kojih ne morate niti trebate da me ubedjujete zasto su ovi gori od onih...

Sad vidim da si editovao post...opoziciju podrzava onaj koji ima korist od iste, DS je pljackao polako, u Milosevicevo vreme si znao koga da se plasis....ja vas samo pitam: Da li ste vi normalni ?

Uporedjujete sranje od sranja....da li govno ima tamniju ili svetliju boju.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

"Mi" nismo normalni?
A ko ste "vi"? Sendvicari?

Rekoh vec. Samo polako, doci ce sve na svoje - sve jednom dodje na naplatu ;)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ceman
Reactions:
Pridružio se: 14 Avg 2018, 20:53
Garaža: BMW 328ix

Post od Ceman »

somi-car napisao: 13 Jun 2023, 11:11 opoziciju podrzava onaj koji ima korist od iste
Opozicija je takva kakva je, ali ako nisi zadovoljan vlascu trebas glasati za bilo kakvu opoziciju. Jer samo tako postoje neke sanse da se vlast promeni.
Mozda ce opet doci "isti" kao sto se vec provlace pod kojekakvim koalicijama.
Ali samo cestom promenom vlasti moze jednog lepog dana doci do neke demokratije, pravih izbora i sl.

Ako ne glasas znaci neposredno podrzavas vlast.

Uzmimo recimo da imamo samo dve struje. Sadasnju vlast i "one zute sa Solakom" koji su kao neka opozicija.
Zamisli da ih rotiramo svakih godinu dana. Onda bi prirodno bilo da ce se u jednom momentu neko od njih da se zapita da li se vise isplati da bude bolji od onih drugih kako bi ostali jos jednu godinu vise na vlasti.
Pa nama to ne bude dovoljno dobra vlast i mi ih opet ih promenimo/rotiramo, pa ce sledeci put pokusati biti jos malo bolji, jer su svesni da su smenjivi. I najmanja afera, mi ih smenimo.
Pa ce se onda mozda vremenom pojaviti i neka bolja opozicija, koja nece biti lako ugusena u startu jer se trenutna vlast toliko osnazila da lako mogu da manipulisu na svim poljima.

I posle 100 godina nam bude bolje....

Znam da je to utopija, ali samo to ima neke matematicke logike.

Logika u tome da "ne podrzavam ni jedne ni druge" ne postoji. Neprotivljenjem protiv vlasti znaci podrska istoj.

Moze da se napravi posao u Srbiji i bez politike.
Moze sigurno. Ali nije posao sve na svetu.
Ima malo i u tome sto kad zatreba bolnica, gde zbog korupcije moze najcrnje da se desi.
Ili malo u skolstvu, gde opet u bolnici ne zbog korupcije, nego neznjanja moze najcrnje da se desi.

Mora se napraviti posao velicine kao taj Mitrovic sto ima, da kad zatreba da se ode u Cirih da se leci. A ni to nije resenje, mozda nekad ne bude bilo dovoljno vremena otici do Ciriha, nego neko lokalno bude morao to uraditi.

Ovo su samo banalni primeri sa bolnicom, primera je milion

Politika je sve. Koliko god je ignorisao kad tad ce na neki nacin lupiti po glavi.
A onda nam ostaje samo da kazemo "sta nam rade..."

Inace supruga je u prosveti, ... e to su stvari koje me zanimaju, koje mogu da kontrolisem i o kojima brinem.
Ako nekad dodje dan da joj daju otkaz jer nece da mase zastavicom dok jede sendvic i vice Aco Srbine... Da li ces i tada isto razmisljati?
Mislim, moze tvoj posao da pokrije njenu platu, lako ces to resiti, ali sta ako ona zeli da radi taj posao jer uziva u toj profesiji, radi iz ljubavi, voli da prenosi znanje toj deci kojoj predaje (ako je neki nastavnik/profesor).

Da li je OK onda to da joj truo sistem to ne dozvoli?
Poslednja izmena od Ceman u 13 Jun 2023, 12:23, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ovaj forum i logika, kako su lepo častili jedni , zeleli da im deca dobiju koronu pa da vide kako je. "Nevakcinisana stoko" i slicni komentari. Spustanja diskusija na najnjzi nivo i ono il si nas il si njihov. Delija resio da zameni vladicu sa najboljim argumentima i glavnog za dodeljivanje etiketa. Delija druze zajebi me tvojih etiketa. Niti si ikome rod nit pomozi Bog. Neka padnu ovi super samo nemoj da padnu bezveze da dodju jos gora govna, jel ima logike... e ova grana na kojoj smo ne valja, daj neku bolju, ne ne ne daj bilo koju, ona tamo jeste tanja od ove i deluje jos gora, ma ne nema veze samo da je druga. Jebo logike.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Slika
Odgovori