Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Znači dobar izbor za everyday auto - sviđa mi se što je okej i za grad i za otvoreni put
- pigeon
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
- Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500
Bio sam prošle nedelje do Zagreba.
Nekih skoro 800km od čega velika većina oko 700km auto put, oko 100km magistrala i nešto po Zagrebu (možda 20km).
Prosek po boardu je bio 5.4.
Metodom od čepa do čepa potrošnja je 5.84.
Na autoputu 130-140km/h. Potrošnja na 130km/h je oko 5.5.
Veoma sam prijatno iznenađen. Inače, prosečna potrošnja do sada (prešao 13000km za 5 meseci) je 6,39
Octavia A8 1.4TSI (150KS) + 8AG
Nekih skoro 800km od čega velika većina oko 700km auto put, oko 100km magistrala i nešto po Zagrebu (možda 20km).
Na autoputu 130-140km/h. Potrošnja na 130km/h je oko 5.5.
Veoma sam prijatno iznenađen. Inače, prosečna potrošnja do sada (prešao 13000km za 5 meseci) je 6,39
Octavia A8 1.4TSI (150KS) + 8AG
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
To je super, taman sam mislio da je u pitanju neki dizel.
Nisi predstavio auto?
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Nisi predstavio auto?
Sent from my LE2121 using Tapatalk
- pigeon
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
- Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500
Ne stižem, gledaću da napišem nešto ovih dana

Stari dobri Egipćanin. 
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
pigeon napisao: 12 Jun 2023, 11:04
Eto zašto je dobro ovo navesti.
Većina podataka sa ove teme je nedovoljno precizna bez ovoga, jer čak i novi automobili maše.
Ali u oba slučaja odlična potrošnja.

Ford Fiesta 1.1
140 tempomat

Sent from my iPhone using Tapatalk
140 tempomat

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kod mene uvek računam čep metodu, do prvog klika, ali sam na poslednja 2 sipanja proverio i board i razlika je 0.1-0.15 pošto čep metodom računam na 2 decimale a board pokazuje na 1.
Board pokazuje manji potrošnju.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Zadnji rezervoar kuća - posao u Holandiji, bas ce mi nedostajati ovaj auto. Pokazuje da moze da predje 1600km sa jednim punjenjem
Svaki dan klima i malo grad auto put. Mercedes e200d 9g

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Imate baš ravne, povoljne relacije u Holandiji. Deluje kao vožnja bez ikakvog stresa, jako dobro organizovana.
Definitivno. U Beogradu, treba računati ovo pa puta 2 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Octa 2.0TDI do Praga. 140kmh kad god je moglo.
- Prikačeni fajlovi
-
- IMG_20230612_135946.jpg (97.4 KiB) Pogledano 1391 put

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Vw Lupo 1.0 mpi, trosi mi 9l kroz grad. Na otvoreno ne idem sa njim, ne idem ni po špicu, skoro nikad i ne vozim izmedju 3 i 6 recimo. Uvjek je u nize obrtaje, ne napinjem ga, najvise eto na gazelu i most na adi kad idem pa bude 80-100 na sat i tu bude na oko 2.5/3k obrtaja za to kratko.
E sad, imam check engine zbog sonde. Planiram da je zamijenim, valjda neka namjenska je 50e a original 150. Majstor je skidao kaže njemu izgleda ok i ne garantuje da se check engine nece vratiti.. svakako bih je zamijenio jer se osjeca gorivo kad sam van auta npr i pretpostavljam da to utice al opet 9l mi bas mnogo zvuci s obzirom da ga vozim penzionerski bas.
Sad cu da ga servisiram pa i tu sondu da zamijenim, ne znam sta bi jos moglo uticati, nema klimu, gume standardnih dimenzija, odrzavan je ok.
Ako i posle sonde bude trošio preko 8l vjerovatno cu ga prvom prilikom za neki dizel zamijeniti, u sustini treba mi sto manji autic za kroz grad, da ne trosi i da ne bolujem oce li me ko zakacit, al vidjecemo evo, pa ako moram kad nesto iskoci uzecu i ovaj prodat.
Jbt trosi mi vise od mercedesa a njega ne stedim toliko u voznji kao ovoga.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
E sad, imam check engine zbog sonde. Planiram da je zamijenim, valjda neka namjenska je 50e a original 150. Majstor je skidao kaže njemu izgleda ok i ne garantuje da se check engine nece vratiti.. svakako bih je zamijenio jer se osjeca gorivo kad sam van auta npr i pretpostavljam da to utice al opet 9l mi bas mnogo zvuci s obzirom da ga vozim penzionerski bas.
Sad cu da ga servisiram pa i tu sondu da zamijenim, ne znam sta bi jos moglo uticati, nema klimu, gume standardnih dimenzija, odrzavan je ok.
Ako i posle sonde bude trošio preko 8l vjerovatno cu ga prvom prilikom za neki dizel zamijeniti, u sustini treba mi sto manji autic za kroz grad, da ne trosi i da ne bolujem oce li me ko zakacit, al vidjecemo evo, pa ako moram kad nesto iskoci uzecu i ovaj prodat.
Jbt trosi mi vise od mercedesa a njega ne stedim toliko u voznji kao ovoga.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Skipper napisao: 12 Jun 2023, 17:05 Kod mene uvek računam čep metodu, do prvog klika, ali sam na poslednja 2 sipanja proverio i board i razlika je 0.1-0.15 pošto čep metodom računam na 2 decimale a board pokazuje na 1.
Rekao bih da je jedina pouzdana metoda natociti skroz do cepa. Prvi klik nije uvek pouzdan. Znam jer ja uvek tocim skroz do vrha i nekad mi nakon prvog klika stane 3, nekad 5 litara, nekad…
Moguće ali navikao tako da sipam a i nije to nešto što će bitno da promeni računicu.