Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Re: Grčka

Post od Kabal »

dzonic87 napisao:
Ceman napisao:
dzonic87 napisao: 17 Jun 2023, 08:29 Bolje ići na Bitolj, može te spasiti raznih stresova (kada se poredi sa Evzonijem).
Top, pola sata razlike u voznji, ali ce se verovatno ustedeti na cekanju. Nadam se samo da asfalt nije uzasan.
Ja za 15 dana idem u Pargu pa mi je ovaj info super, nisam nikad razmisljao o tom prelazu
Put je skroz okej, a u Grčkoj je odličan...
Sa Evzonijem nema pravila, nekad sve ide glatko i brzo, a nekada je ogromna gužva i najgore od svega - ljudi postanu dosta agresivni.
Ne želim da uvredim nekog, ali naša braća Makedonci (ili Albanci iz MKD) imaju dosta kratak fitilj i gledao sam stvarno sramne scene na Evzoniju (iako se pokušavao da kuliram, bude me sramota kada vidim ponašanje ljudi)
Danas nedelja i ozbiljna guzva na Evzoni i ulaz i izlaz, ne smem da zamislim sta je tokom jula i avgusta

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Baš je gusto - razlog je povećan broj turista iz Makedonije (a i iz Srbije). Makedonci idu dosta na produženi vikend u Grčku i onda petak, vikend i ponedeljak znaju da budu udarni.
Inače Makedonci su isto ozbiljno pojačali radarske kontrole - video sam nešto što nisam mogao da zamislim do sada - ladno su postavljali radare na izlazu iz tunela

Stvarno savetujem da se svako drži ograničenja u MKD, prošle nedelje je imalo ukupno 5 radara od Preševa do Đeđelije i to na baš nezgodnim mestima (ne znam odakle im pamet da onako zaustavljaju)

Takođe ponovo rade deonicu od Demir Kapije do Negotina i preusmeravaju na magistralu prema Skoplju (i tu sa samog isključenja sa auto-puta policija zaustavlja na lakat krivini)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

lami napisao:Septembar. Nigde nikoga, granicu presao posle ponoci.

Послато са SM-S918B помоћу Тапатока
I u sezoni sam znao da prodjem granicu jako brzo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kabal napisao: Danas nedelja i ozbiljna guzva na Evzoni i ulaz i izlaz, ne smem da zamislim sta je tokom jula i avgusta
Kako čujem nekih dva sata čekanja bilo negde oko podneva po našem vremenu. Makedonska granica oko pola sata.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Kabal napisao:
dzonic87 napisao:
Ceman napisao:
dzonic87 napisao: 17 Jun 2023, 08:29 Bolje ići na Bitolj, može te spasiti raznih stresova (kada se poredi sa Evzonijem).
Top, pola sata razlike u voznji, ali ce se verovatno ustedeti na cekanju. Nadam se samo da asfalt nije uzasan.
Ja za 15 dana idem u Pargu pa mi je ovaj info super, nisam nikad razmisljao o tom prelazu
Put je skroz okej, a u Grčkoj je odličan...
Sa Evzonijem nema pravila, nekad sve ide glatko i brzo, a nekada je ogromna gužva i najgore od svega - ljudi postanu dosta agresivni.
Ne želim da uvredim nekog, ali naša braća Makedonci (ili Albanci iz MKD) imaju dosta kratak fitilj i gledao sam stvarno sramne scene na Evzoniju (iako se pokušavao da kuliram, bude me sramota kada vidim ponašanje ljudi)
Danas nedelja i ozbiljna guzva na Evzoni i ulaz i izlaz, ne smem da zamislim sta je tokom jula i avgusta

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Nedelja je sinonim za gužvu, juče kada smo se čuli, znao sam da ćeš da najebeš. Slika
Ja išao do Sofije juče, tako da nisam prošao nešto sjajno, ali nije ni loše, uglavnom, počela je sezona. (Na Gradini) Slika

Sent from my LE2121 using Tapatalk

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Najverovatnije cu da zapalim na jedno nedelju dana na Krf. Razmisljao da mi bude baza Dasija, neka iskustva? Koliko sam cuo, solidna plaza, a glavni grad relativno blizu, pa moze za izlaske.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

dzonic87 napisao:Takođe ponovo rade deonicu od Demir Kapije do Negotina i preusmeravaju na magistralu prema Skoplju (i tu sa samog isključenja sa auto-puta policija zaustavlja na lakat krivini)
Jesu li radovi u oba smera, i koliko je zadržavanje okvirno?

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

dzonic87
Reactions:

Post od dzonic87 »

Samo prema SKP (koliko sam zapazio), ali ne preusmeravaju u drugu traku nego te bukvalno isključuju i ideš magistralom nekoliko desetina km (ne znam tačno, ali deluje recimo 30km).
Gubi se dosta vremena, plus je put veoma truckav

A zadržavanje, uh vikendom može da varira baš (od 5min, pa do 2 ipo sata opušteno na Evzonju i to sada još van sezone)

@carov2 Bugari su dosta aktivni juna (kao i Makedonci), naši isto dosta povećali pred sezonske aktivnosti - ali generalno naši kreću masovno od kraja juna, pa do septembra
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

lami napisao: 19 Jun 2023, 08:43 Najverovatnije cu da zapalim na jedno nedelju dana na Krf. Razmisljao da mi bude baza Dasija, neka iskustva? Koliko sam cuo, solidna plaza, a glavni grad relativno blizu, pa moze za izlaske.
Dassia nam je u prolazu svaki put delovala kao tinejdž mesto, masovni turizam i klinci.
Dobra stvar za Dassiu je što ide gradski bus do grada Krf.

Južnije od toga su tužne plaže, no verujem da su ukusi različiti.
Za kupanje u tom delu preporučujem Barbati plažu.
Relativno lako se prebaciti i na istočnu stranu (lokalci kažu "jadransku") gde su peščane plaže (opet masovni turizam uglavnom),
lami
Reactions:

Post od lami »

Uzecu za pocetak 5 dana, pa ako mi se ne svidi, palim negde drugo. Nocas krecem

dzonic87
Reactions:

Post od dzonic87 »

Glyfada je odlična na Krfu. Ali ti treba rental...
Sve je super osim južnog /tužnog Kavosa na Krfu
lami
Reactions:

Post od lami »

Idem kolima, tako da nije problem
Elea beach hotel. Deluje pristojno.

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Na Glyfadu dovoze autobusima ljude, možda neko to voli. Jer jedina je gde bus može da priđe :)
Iskreno, nikad gori odnos cene i ponude nego na Krfu prošle godine.

Zato ove godine, leto u Beogradu. Grci poludeli.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

dzonic87 napisao:Samo prema SKP (koliko sam zapazio), ali ne preusmeravaju u drugu traku nego te bukvalno isključuju i ideš magistralom nekoliko desetina km (ne znam tačno, ali deluje recimo 30km).
Gubi se dosta vremena, plus je put veoma truckav

A zadržavanje, uh vikendom može da varira baš (od 5min, pa do 2 ipo sata opušteno na Evzonju i to sada još van sezone)

@carov2 Bugari su dosta aktivni juna (kao i Makedonci), naši isto dosta povećali pred sezonske aktivnosti - ali generalno naši kreću masovno od kraja juna, pa do septembra Slika
Na ovoj mojoj ruti ih ima na par mesta, mora da znaš gde treba da pripaziš, ostalo nema problema, tj. na autoputu, praktično ih i nema, osim kod tunela, a i ograničenje je 140 kmh na autoputu, tako da može da se vozi bez straha.

Sent from my LE2121 using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

dzonic87 napisao: 19 Jun 2023, 00:33

Takođe ponovo rade deonicu od Demir Kapije do Negotina i preusmeravaju na magistralu prema Skoplju (i tu sa samog isključenja sa auto-puta policija zaustavlja na lakat krivini)
koliko se vozi van AP ? procitah negde da je preusmeravanje i kad se vracas u nekom delu kroz MKD a nisam znao da je i na tamo.

Sto se tice radara na izlascima iz tunela pisalo se i prosle god, ja ih nisam video
Odgovori