Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Novi Sad

Post od Geza »

Daj nemoj te više matematike. :D
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Pitanje za Novosadiste - obzirom da se grad sve više zatrpava i da život u NS nije isti kao pre itd. .... da možete da birate, gde biste stanovali u NS ?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Tamo gde sam kupio kuću - Popovica. :D 10 minuta vožnje od centra a imam utisak da sam na selu. Šuma i livada prekoputa, potok ispod kuće. Leti svežije 6-7 stepeni uveče nego u gradu. Za mene - savršena lokacija.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Vukasin994
Reactions:
Pridružio se: 31 Jul 2018, 17:57
Garaža: Octavia A7 1.6 TDI Style

Post od Vukasin994 »

Limani pogotovo kec ili Novo Naselje (oko crkve, Tozin Sokak i Šonsi) i dalje imaju koliko toliko humane uslove za život, mada što kaže Saša, treba bežati iz grada...
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Mi smo kupili plac u Kacu, buduca supruga je iz Kaca, a s obzirom da smo trazili nesto van grada, Kac je bio prva opcija.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Zavela te i odvela… :D

@Saša , zaboravljaš da pomeneš i bonus komarce u odnosu na grad… :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ništa manje ih nemam ni u gradu, evo juče baš stavio neke nove komarnike u stanu. Prozor nisam smeo da otvorim.

Ceman
Reactions:
Pridružio se: 14 Avg 2018, 20:53
Garaža: BMW 328ix

Post od Ceman »

Bilo bi super kad bi i regularni kruzni tokovi mogli ovako da se koriste… koliko puta sam video ljude kako u spoljasnjoj traci voze ceo krug i onda cirkus nastaje kad neko iz unutrasnje trake namerava da se iskljuci u levu traku… pa pizde i jedan i drugi oko toga ko ima prednost

I naravno, taj u spoljasnjoj traci ima prvenstvo jer je zakon takav. Kruzni tok kao bilo koja ulica sa dve trake, nema “spoljasnje i unutrasnje” nego leva i desna koje idu u krug, i ista pravila/zakoni vaze.
Kad se iskljucujes po pravilu bi trebalo da se prestrojis u spoljasnju, pa onda iskljucis u desnu.

Ovaj kruzni tok je vrh teoretski, ali mislim da ce jos vise da zbunjuje ljude koji ionako imaju problema sa pravilima u kruznom toku.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Samo Naselje. Nadam se da cu se vratiti tamo.

Ceman
Reactions:

Post od Ceman »

Ja sam u centru, 5 min do pozorista, i za sada mi se svidja. Volim mogucnost da sam brzo negde u sernji po gradu, i sto mi je blizu Bulevar, sve na dohvat ruke.

Verovatno mi je za sada to super jer sam tek 5 godina u NS.

Ali Popovica, ili negde okolina Sremskih Karlovaca sa pogledom na Dunav… sve vise zelim to. Ali placevi minimum 50000€ oni koji mi se svidjaju, tako da ne verujem da ce biti uskoro :D.

Komarce imam i ja ovde, ne znam kako przivljavaju na ovoj betoncini :D
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ima i blizina centra svojih prednosti. Ja cu samo u Petrovac da begam kad mi prekipi.

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Svaki deo grada ima svojih prednosti i mana. Zavisi to puno i od toga u kojoj ste “fazi” života. Kada su nam deca bila mala itekako nam je odgovarao stan u gradu te škola i vrtić pored njega ali sada kada su porasli - ponestaje nam prostora, trebaju mi dvorište i garaža za razne aktivnosti, gužve i problemi sa parkiranjem u gradu su sve veći… tako da smo odavno rešili da bežimo van grada i po mogućnosti u prirodu ali na udaljenost sa koje i dalje možemo normalno da funkcionišemo, idemo na posao i ostalo, tako da je to - to što se mene tiče, Popovica i cela ta bliža sremska strana - pun pogodak.

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

^ Pa to, ako neko ima decu ili planira da ih ima, može mu veoma važno biti u gradu. Super ćaletu, sešće u kola, otići na posao ili gde već, ali klincima da je škola blizu, ali I KAKVA JE ŠKOLA... Kakvo će tamo biti društvo, koliko će u školi naučiti, kakve će steći radne navike... To recimo nekim okolnim mestu može biti solidna mana.

E, al za kružni tok, meni se čini da je OK. Super što je turbo, brzo će se kroz njega prolaziti. Ko je kolima, neka bude i da čeka isto ko i do sad zbog tih dodatnog semafora, ali mislim da će se zapravo čekati manje. A pešacima kud i kamo bolje, na starom semaforu bi čekali pešaci na po tri različita zelena svetla da bi prešli put. A da ne pričamo i bezbednosti, nećemo s pešacima kod Promenade biti kao tajni agent Izi!

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Ceman
Reactions:

Post od Ceman »

Kad si vec pomenuo Promenadu... Videh tamo radove neke, asfalt, nove trake, pesacki prelaz, tamo gde je ulaz iz Cara Lazara.

Ponadah se da to rade da rese onaj cirkus sa polukruznim skretanjem sa Bulevara iz smera od autobuske. Guzva ogromna, ceka se po 3 rotacije semafora da bi ljudi mogli da se okrenu tu i udju na parking.

Kad ono... izgleda da nisu mislili na to, i da nece ni tu gde su radovi nece omoguciti skretanje u levo na onaj ulaz na parking sa zadnje strane od Univera, tamo gde moze da se sidje u podrum ili ode na poslednji sprat parkinga
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Al tu čak mislim da je zbog protoka možda i bolje da se ljudi teraju na kružni, pa na njemu da urade polukružno, i uključe se u Promenadu tu gde govoriš. Ako bi kod tog novog semafora bilo još i skretanje levo, kružni tok bi imao još manje poente. A ko kolima dolazi do promenade, jedan zaokret u novom kružnom toku mu nije nikakav problem, to bi bila brza i jednostavna operacija.

Očekujem da će protočnost na tom semaforu biti bolja ovako kad je on samo za pešake. A klanica na polukružnom na Bulevaru iz pravca Ž. stanice da će ostati bez obzira.😄

E, al ideja! Ako bi to hteli da reše, možda bi za to više smisla imao novi semafor na Bulevaru iz pravca Železničke stanice, i to tako da on bude pre cara Lazara, i da služi samo za skretanje ulevo? Nešto kao što je bila raskrsnica kod Fruškogorske i cara Lazara, al bi
  1. trake za pravo Ž. Stanica - Most slobode bila bez semafora,
  2. traka iz tog smera ali za levo da je sa semaforom, a
  3. ove iz suprotnog smera (sa Mosta slobode) da semafor zaustavlja, al da taj semafor bude savršeno sinhronizovan za one što stižu sa Mosta slobode, tj. da oni tu imaju zeleni talas.
  4. I još bitan detalj, to da bude bez ijednog pešačkog prelaza.
Nije da nas neko pita, al mislim da se time ne bi žrtvovao protok na Bulevaru za pravo, i da bi se tako samo rasteretila raskrsnica kod Merkatora od onih što tu prave polukružno. Samo bi se zbog toga možda žrtvovalo nešto prostora, možda bi se pešačko ostrvo trebalo proširiti, a možda čak i ne!
Odgovori