Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Re: Grčka

Post od lami »

Da se ponovim, kako mislite da krene ENPay, kad maticna kuca za Open Balkan - Putevi Srbije, jos nije krenula da funkcionise u Makedoniji.

Послато са SM-S918B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Pa i misli se na puteve Srbije
Samo pitaju vezanu enpay

https://www.vecer.press/%d0%b3%d1%80%d0 ... 4%d0%be-1/
Ceman
Reactions:
Pridružio se: 14 Avg 2018, 20:53
Garaža: BMW 328ix

Post od Ceman »

Pa u ovoj temi se pomenulo da se zvanicno krece 26. juna.

Ako se vec zna datum, zasto onda ove “nematicne” kuce ne bi imale vec neki dogovor sa maticnom?
lami
Reactions:

Post od lami »

Spominjalo se ranije dosta datuma, ali ovo sto je iznad napisano - 1 jul, je koliko znam prvi put da je neko zvanicno sa MKD strane to napisao, sto se poklapa sa onim sto mi je rekao Makedonac na rampi. Ako za puteve Srbije nije moguce pre 1. jula, ne znam kako je moguce da krene ENpay pre toga, moze ili u isto vreme ili kasnije. Znajuci drzavne kompanije, ne bih se iznenadio da bude problema na pocetku, to je jedini razlog sto mislkm da ce prvo samo Putevi, pa kad budu sigurni da sve radi, ubace i ENP, ali mozda gresim

Ceman
Reactions:
Pridružio se: 14 Avg 2018, 20:53
Garaža: BMW 328ix

Post od Ceman »

napisano je "najkasnije 1. jula", sto znaci moze biti i pre.

Ja nisam ni ocekivao da ce ENpay biti pre Puteva Srbije.
Nisam imao ovaj info da je od 1. jula, nego da je od 26. juna. pa si ti uleteo sa "da ponovim, kako mislite da...".
Naravno da niko ne misli da ce biti pre maticne :D
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kad se ukljuci openbalkan ukljucice se za sve postpaid tagove a samim tim ne vidim razlog da ni enpay ne bude istovremeno ukljucen jer se on vodi kao postpaid tag.
lami
Reactions:

Post od lami »

@Ceman ima tema za putarinu, a cini mi se da sam i pre toga negde napisao, ali nije toliko ni bitno, glavno je da se ode negde, valjda neces da ihvatis guzvu, pa sama putarina zauzme max 10 minuta. Ako ti deluje da ce biti guzve, uzmi odmah mcard na granici, na skoro svim rampama je samo jedan prolaz za kes, pa ako se zaredjaju ovi sto traze sitne pare ili kartice, mozes da se slikas.
P.S.
Da li je skoro neko isao u mauzolej na Vidu, da li radi subotom? Po guglu kao radi.

lami
Reactions:

Post od lami »

Mirtiotisa, lepa pescana plaza, dubina taman kakva treba. Malo iznad GlifadeSlikaSlikaSlika

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

ftj napisao: 22 Jun 2023, 12:10 Kad se ukljuci openbalkan ukljucice se za sve postpaid tagove a samim tim ne vidim razlog da ni enpay ne bude istovremeno ukljucen jer se on vodi kao postpaid tag.
Zvao sam ENPay i rekli su cim JP Putevi puste, automatski ce biti aktivirano na postpaid tagovima. Samo se ceka "dopis" sa datumom pocetka pustanja usluge.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
lami
Reactions:

Post od lami »

P.s. svratio, kad sam vec tu, do Glifade. Sta znam, meni je ono sasvim pristojno, plaza skroz pescana, posle 16h - bistra voda, ima i kafica, parasejling...SlikaSlikaSlikaSlika

kod
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 19:19

Post od kod »

Prva slika : Vouliagmeni, kod Atine (gradska plaza).

Druga slika: Loutraki, kod Korinta (gradska plaza).SlikaSlika

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Pozdrav iz Nei Porija. Druga godina za redom. Klinci navalili samo tu i nigde drugde. Meni još lakše da ne razbijam glavu šta, gde, kako. Odabrali drugi smeštaj samo i ove godine kraj juna, prošle godine bila sredina avgusta.

Cene su za nijansu skuplje ali nije strašno. Ostalo manje više isto. Verujem da ima i top smeštaja ali ovo što se standardno nalazi za cirka 50e noć (1/4 studio) po meni ne vredi te pare. Ali šta je tu je.

Inače stigli smo juče. Trebalo je u petak ali iz tehničkih razloga morao sam da pomerim na subotu. 6.5 sati efektivne vožnje. Samo jedno stajanje na Gaspromu u Nišu. Sipao gorivo, toalet i uzeo kafu za poneti.
Preševo oko 45 minuta. Ali zato Evzoni 4 i po sata! Pakao. Razmišljao sam da idem na Dojran i do zadnjeg isključenja hoću neću. Ma reko i tamo je gužva ako je i ovde. Ma čim sam prošao taj zadnji izlaz naišao na kolonu i shvatio da sam se zajebao. Mislim da me Evzoni više neće nikad videti.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Za Nei Pori to nije dobra opcija, ali kada god mogu idem na prelaz Niki.

Najveća gužva koju sam tamo doživeo je bila 3 ili 4 automobila ispred mene.

Inače vratili se sa letovanja na Lefkadi, Nikiana, a vraćali se preko Larise gde smo i prenoćili. Iz Larise smo prepodne otišli u Nei Pori na kupanje i kratko osveženje, posle toga u Katerini u malo kupovine.

Oko 17:30 krenuli kući. Hteo sam opet preko prelaza Niki zbog gužve, ali na kraju otišao na Evzoni. Na granici čekali oko 20 minuta. Na ulazu nije bilo gužve uopšte.

Granica NMK - SRB bukvalno dva automobila ispred nas.

Svratili u Negotino na jelo, u Vranje na tankovanje i u NS do ćerke na brzinu, stigli kući oko 3:30.

Sve u svemu utisci su da su na Lefkadi cene baš dosta jače nego u Larisi, Nei Poriju, Kateriniju. Čak preterano jače.

Ostalo klasika, grčki deo puta od Soluna do granice haos, sve je gori, leanderi izrasli na pola trake nisu retka pojava.

U MK autoput, po meni znatno bolji nego ranije, ali nađe se još po koja skakaonica. Nema više onog isključenja u povratku zbog radova i preusmeravanja puta na magistralu.

Policiju sam viđao baš dosta na Lefkadi, ali baš patrole sa radarom samo dve, obe u MK.

Moram pohvaliti Caddy-ja koji je i sada sve odradio perfektno. Potrošnja od Vranja do Subotice 5,9 l/100 km po boardu.

Sve u svemu, bilo super, izbegli smo gužve, planiramo dalje, nadam se već u septembru ponovo.

Slika

Slika
Poslednja izmena od mix024 u 25 Jun 2023, 18:49, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Javljaju na Grcka Info stranici, da radi Open Balkan etc.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

lami
Reactions:

Post od lami »

Da se ne zezneteSlika

Odgovori