Vode dosta, pauze, uvek cim se obidje odmah skroz desno, ne smetati nekom ko ide levom trakom brze od tebe, pusti ga, i vrlo bitno odstojanje.
I Srecan vam put, uzivajte

Ford S-Max 2,5t
Super saveti. Hvala.samodapitam napisao: 02 Jul 2023, 12:34 Pedja, a i još neko je napisao da uvek bira noćnu vožnju. Ja takođe. Ja ne podnosim vožnju po danu na preko 30 stepeni. To meni nije vožnja već borba. Noćna vožnja mi mnogo više prija, ali to ne znači da ne spavam celu noć. Dakle vožnja po mraku. Zimi je ok.
U tvom slučaju sa decom, bih svakako prespavao na pola puta. Na takvim turama, ja računam na 100km u proseku. U zavisnosti od deonica i to nekada bude optimistično. Ima dosta radova, zastoja. Takođe, neko je pomenuo vozače koje ja zovem "letnji vozači". Oni su 355 dana najdalje išli do marketa i onda jula/avgusta izbiju na autoput sa ponašanjem kao da voze po kraju. Mnogi nemaju iskustva vožnje po autoputu i nerviraju i sebe i ostale.
Pošto kažeš da nemaš iskustva vožnje na takvim deonicama evo ti my 2 cents:
Instaliraj Blitzer, za de i at će ti značiti kada te obavesti o zastoju, ne toliko za kamere, mada ... (Isključi obaveštenja za radove na putu da ne bi izludeo).
Imaj vode u kolima, i još vode.
Sa tako malom decom razmotri prespavavanje na cca pola puta.
Imaj ažurne mape.
Imaj internet u roamingu.
Spremi se za gužve i gomilu vozila u svim trakama, konstantno.
Ne lepi se vozilu ispred.
Nakon preticanja vrati se u desnu traku/desne trake.
Spremi se za vrućine.
Subotom i nedeljom nema kamiona na putevima u de ali ih nadomesti puno vikendaša.
Srećan put!
Sent from my Pixel 7a using Tapatalk