Dobro veče
Re: Dobro veče
Kazu komentari negde u Nemackoj
https://www.instagram.com/reel/CtESaCVK ... BiNWFlZA==
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
https://www.instagram.com/reel/CtESaCVK ... BiNWFlZA==
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Nije u Nemačkoj. Ovo je Shopping centar Batory u mestu Gdinya / PL.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Danas umalo da mi proklete mačke naprave karambol. Krenule 2 mačke u punom sprintu preko ulice, jedna juri drugu. Instiktivno nagazim na kočnicu punom snagom, ona koja je jurila prvu se vratila nazad pre nego što došla do ulice, dok je ova prva bila na putu. Nišanio sam da je udarim branikom po sred auta, ali sam se ipak nekako zaustavio i mačka je pobegla nazad odakle je i došla. Pukom srećom nije bilo nikoga iza mene, inače bi sad tražio preporuke za novi zadnji branik, gepek vrata, staklo itd.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Mene su jos davno u auto skoli ucili da se to nikad ne radi, kad vidis macku ili psa na putu nikad ne kocis naglo, sem ako ides sporo, gledas kako mozes najbolje da izbegnes bez kocenja ili sa usporavanjem ili da udaris najbezbednije moguce, kocenjem mozes mnogo gore da napravis, pre svega da te neko od pozadi spuca ili da se auto zanese, e sad 99% vozaca instinktivno koci.
Greška po meni, nikada nemoj to raditi jer su mnogo veće šanse da izgubiš kontrolu nad putanjom, napraviš nezgodu i veću štetu nego što će mačka da podleti i prodje (živa ili mrtva) ispod poda auta.
Isto važi i za pse, manje visine do 30tak cm.
Iz moje prakse a i iz onog što sam vidjao desetine puta u sličnim situacijama.
Isto važi i za pse, manje visine do 30tak cm.
Iz moje prakse a i iz onog što sam vidjao desetine puta u sličnim situacijama.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Jednom sam bio u kolima kad je zec prilično razvalio branik. Doduše bilo je nekih 100kmh, van grada.
Sve moze da napravi stetu na vozilu ali mnogo je veca steta kad te neko udari od pozadi ili izgubis kontrolu pa sletis sa puta itd., drugo je kad se to desi u gradu ali na otvorenom putu su rizici mnogo veliki
To se dešava, manja je to šteta nego da se sleti kolima van puta i uradi u drvo ili nešto, napravi pirueta i predje u suprotnismer ili da neko odpozadi u punoj brzini naleti.
Ja sam pokupio srndaća pri 70tak km/h, noć i samo izleteo na par metara. Nisam ni video šta je bilo tek kada sam stao nakon udara. Nije bilo kočenja bilo kakvog. Otišao far, napukao žmigavac i malo se ogulila farba na spoju krila i haube. Limarijski ništa kao ni braniku.
Dešava se i da pokupi neka veća ptica, udario sam i u fazana jednom ali bez posledica.
edit, omp je opet bio brži, upravo to što je napisao su razlozi protiv paničnog kočenja.
Ja sam pokupio srndaća pri 70tak km/h, noć i samo izleteo na par metara. Nisam ni video šta je bilo tek kada sam stao nakon udara. Nije bilo kočenja bilo kakvog. Otišao far, napukao žmigavac i malo se ogulila farba na spoju krila i haube. Limarijski ništa kao ni braniku.
Dešava se i da pokupi neka veća ptica, udario sam i u fazana jednom ali bez posledica.
edit, omp je opet bio brži, upravo to što je napisao su razlozi protiv paničnog kočenja.
Desilo se to u naseljenom mestu išao sam nekih 35-40 na sat, bukvalno 100m od kuće ono kad se opustiš jer si maltene stigao kući.
Kad je takva situacija nema potrebe sa kocnicom samo gas 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Uh, pre nekih 20 godina, ovde kod nas, izleti mi lisica pri brzinu oko 120kmh, samo sam pustio nogu sa gasa i stegao volan i bum, pola branika otpalo...
Drug bio samnom, odmah je vikao kociiii... Reko da sam kocio, zavrsili bi ko zna gde...
Ford S-Max 2,5t
Drug bio samnom, odmah je vikao kociiii... Reko da sam kocio, zavrsili bi ko zna gde...
Ford S-Max 2,5t
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Danas bi ti ispocali vazdušni jastuci i napravili štetu da se češeš i rukama i nogama.
Posetite www.garaza.rs !
Bili danas do SP, nije bilo problema. Preventivno sam odvrnuo grejanje kada su počele veće uzbrdice na usponu, na silasku sam skinuo ratkapne sa felni da bi kočnice imale što bolju ventilaciju. Što se tiče potrošnje nije nešto mnogo goriva otišlo, očekivao sam dosta više. Put je na nekim deonicama fantastičan, na nekim prilično loš. Sve u svemu lepo iskustvo, apsolutno vredi otići.A170T napisao:Imam nekih ideja da odem sa rođakom do Stare Planine kada se vreme stabilizuje. Pošto nemam nikakvoh iskustava sa penjanjem na veće planine, šta su tipični problemi koji mogu da nastanu? Mislim da je najveći problem da treba izbeći prokukavanje motora, ali ako se to desi šta činiti? Da li valja poneti nešto od opreme? Za početak bi išli nas dvojica pošto ne bih smeo da vozim 4 ljudi dok ne proverim kako bi automobil podneo tu avanturu.
Bas tako.
Inace je bio BMW 1996 god tds e 36
Ford S-Max 2,5t
Inace je bio BMW 1996 god tds e 36
Ford S-Max 2,5t