Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Re: Grčka

Post od lami »

Mislim da je na Krfu i ove godine bilo oko 10-12 evra. Najzesce mi bilo kad doneo zelen paradajz. Pa htedoh da mu kazem kako te nije sramota tako nesto da doneses.
Ceman, ti ces da se vratis sa samo takvom kondicijom. Jesi negde u brdima?

Послато са SM-S918B помоћу Тапатока

Ceman
Reactions:
Pridružio se: 14 Avg 2018, 20:53
Garaža: BMW 328ix

Post od Ceman »

Na booking.com pisalo 150m do plaze, mozda su mislili nadmorske visine 🤣

Inace jeste 5 min peske, po google 250m, samo je strmo.
Svako vece prosetamo do Parge i bide zajebano. Ali imamo kondicije jer zivimo na 4. spratu bez lifta :D
IMG_5119.jpeg
IMG_5059.jpeg
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Skupa je usluga, zato je i salata skupa. Gledati na nju kao na šopsku je salatohuljenje :)
Volim je kao i paradajz i ovčiji sir vo Makedonia.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Odlican pogled i terasa

Realno paradajz u gr mi se nikad nije svidjao kao ovaj nas, neretko bude zelenkast i onaj u giros sto stavljaju, kad ga vidim onako bledog zgadi mi se....od morskih plodova jedino lignje volim i jedem, probao sam jednom u Spaniji sve i svasta na tanjiru, bukvalno bilo svega od raznih skoljki, preko kozica, jastoga, ne znam ni ja cega sve nesto od onoga nisam nikad video ni na tv :) ali nista od toga mi se nije svidelo da bih pozeleo ponovo da jedem. Mogu i ja na girosu i sl. brzoj hrani tih 10 dana nije problem ali dosadi i to mora malo i po restoranima da se jede nesto drugo.
Heinz napisao: 05 Jul 2023, 12:09 Gledati na nju kao na šopsku je salatohuljenje :)
zavisi kakva je grcka salata nije svuda ista, kao sto nije ni giros, itd. negde je bas beze veze pa mi sopska kakva god 5x bolja ali generalno dobra grcka salata je lepsa od sopske iako je manje vise isto sem sto u sopsku ne ide feta i masline al jbg sad i u sopskoj neretko bude lep sir
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ceman napisao: 05 Jul 2023, 11:52 Na booking.com pisalo 150m do plaze, mozda su mislili nadmorske visine 🤣

Inace jeste 5 min peske, po google 250m, samo je strmo.
Svako vece prosetamo do Parge i bide zajebano. Ali imamo kondicije jer zivimo na 4. spratu bez lifta :D

IMG_5119.jpeg

IMG_5059.jpeg
Ovo izgleda kao bajka za naše kriterijume godišnjeg odmora. Mi i biramo slična mesta isključivo, to jest ja, jer tu priču završim u decembru, jer već do marta sve što valja bude rasprodato.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Markoni napisao: 04 Jul 2023, 17:15 Nije na svakoj. Negde piše samo M-TAG, ali se tu prolazi i sa karticom
Samo mora da se pazi da ne ide neko iza tebe sa Tag-om ko ne ocekuje da ces stati da ocitas karticu, sad procitah da je skoro bio udes, covek stao sa karticom na tag prolaz a kamion koji je isao iza nije ocekivao i nije mogao da zakoci pa ga spucao
Ceman
Reactions:

Post od Ceman »

nidza napisao: 05 Jul 2023, 12:16 Ovo izgleda kao bajka za naše kriterijume godišnjeg odmora. Mi i biramo slična mesta isključivo, to jest ja, jer tu priču završim u decembru, jer već do marta sve što valja bude rasprodato.
Nama pogled najbitniji kod letovanja. Nije mi problem malo da prošetam zbog dobrog pogleda. Jutro radije provedem na terasi nego na plazi.
Ovaj smestaj smo nasli pre 20 dana, zato je verovatno i skup.
Svake godine planiram kako cu da se organizujem bolje za sledecu, ali uvek kampanjski sve u poslednjem momentu.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sledeći put u decembru biraj podjednako skupo, pa ćeš videti koji univerzum opcija.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Neki smeštaji tek kasnije otvaraju booking, nije baš sve dostupno mnogo ranije. Još opcije za otkazivanje ako se uzmu u obzir, bude napeto.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Jedan nas saradnik svake godine ide krajem jula i uvek na bum i uvek bez problema nadje smestaj i to po halkidikiju gde su guzve uvek, ja se nesto ne bih usudio al on mi kaze ti si lud sto rezervises unapred.
80ih i 90ih smo uvek tako letovali, zadnji put 2013. ali sa detetom sad ne znam dal bih rizikovao, secam se ja kad sam bio klinac krajem 80ih smo jednu noc spavali u autu (jugu) cekajuci da se oslobodi smestaj sutra dan.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Neki nemaju taj komfor fiksiranja datuma odmora.

Ja sam poslednji put bio u Grčkoj tako što sam sa parkinga Tempa rezervisao za sutradan. Pozvao, cenjkao se sa izvesnim Vasilisom i to je to. Ujutro seli u auto i zapalili. Cena bila odlična.

Zato postoji i last minute. Tu postoji i opasnost da popasete najgoru sobu, ali mi dobismo junior apartman, sa lepim pogledom, prvi red ka moru...

Najdalje što sam rezervisao, bilo je oko 2 meseca unapred

TapaT

Ceman
Reactions:

Post od Ceman »

2017. I ja tako pametan, na bum… do Lefkade prvi put.
Mislio nacicemo lako.

Voznja iz KG do Lefkade bila skoro 1000km. Iz jedanput sam izvozio uz minimalne pauze.
Stigli oko 3 popodne po najvecoj vrucini.
Otkinula me klima, upalili mi se sinusi prvi put u zivotu.
Parkirao u Vasiliki i krenuli redom. Sve naravno izdato. Cak nisu imali ni za tu jednu noc, pa kao sutra odmorni da trazimo. Mene pored sinusa pukla i temperatura, doslo mi da placem 🤣
Na kraju tek oko 21h nasli jednu noc u nekom smestaju koji u zivotu ne bih platio u normalnim okolnostima.
Sutra mi vec bilo bolje, nasli dve noci u Agios Nikitas, i onda vlasnik tog smestaja pomogao i nasao u brdima u seocetu Kalamitsi gde smo ostatak odmora proveli i bilo super.
Booking.com i Airbnb nista, bilo par smestaja po 200€, sto je nama tad bilo totalno nepristupacno.

Nikad vise tako :D.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ja inace rezervisem smestaj mesec, najvise dva, pre poslaska e sad na bum mozda neki ranije temini u junu ili kraj avgusta
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ništa bez prethodne rezervacije. Tako se moglo možda pre 10-15 godina (ili van glavne sezone) ali sada kada je svaki iole kršten smeštaj oglašen na Net-u i dostupan svima, velika je glupost otići u sred sezone tako i nadati se da ćeš lako i brzo naći nešto...

Elem, neko reče da mu je pogled iz apartmana najvažniji - meni nije, puno bitnije mi je recimo da imam obezbeđen parking za auto da ne razmišljam gde ću ga ostaviti i da li ću ga (i kakvog) tamo naći, te naravno kakvog je kvaliteta sam smeštaj... A pogled - kakav već bude. On je samo šlag na tortu..
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ma i meni pogled znaci, ne mora da gleda u more niti nesto posebno samo da nije negde iza neko dvoriste, zid druge kuce itd. a parking bas znaci, mislim da ce sad biti napeto ove god iako mi deluje da ima gde da se parkira ali videcemo na licu mesta, u NP mi bilo milina, tamo parkinga na pretek i ne razmisljam dal cu da idem kolima negde i dal ce da me ceka mesto kad se vratim.
Odgovori