Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
Divljaci rade regulare sa aerodroma. Komunalci sede u Skodi, 50m dalje, pod klimom.
"Taksi, taksi..."
"Taksi, taksi..."
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

TapaT
Malopre prosao pored aerodroma, koja lepota neki kineski Boing. Ogroman je.
@zuzazu jel to samo u Beogradu zabrana tocenja goriva u avione kad je grmljavina (tj nema grmljavine, vec malo tmurno al bez kise) vec drugi put se desava za par nedelja (Qatar iz BG, sad Air Serbia, vidi link) a nikad mi se ranije nije desilo pa rekoh da pitam da nije izgovor zato sto sve kasni?
https://www.b92.net/putovanja/vesti.php ... id=2362220
https://www.b92.net/putovanja/vesti.php ... id=2362220
Tako je, ovo im je excuse za sva sr@ny@ koja prave.
Zabrana tocenja goriva je kada je u blizini aerodroma uocena grmljavinska aktivnost.
Blizina (VC-vicinity) je definisana udaljenoscu od 5-10 milja (misli se na statutne milje).
Ovo ispada da na aerodromu tutnje Cb ceo dan, ili da je zabrana tocenja i ako je kurolomija u Budimpesti.
Pa, kada pocne letnje nevreme, po AS, saobracaj bi trebao svuda da stane.
Ne ide to tako...
Jos gore je sto misle da su ljudi glupi.
Zabrana tocenja goriva je kada je u blizini aerodroma uocena grmljavinska aktivnost.
Blizina (VC-vicinity) je definisana udaljenoscu od 5-10 milja (misli se na statutne milje).
Ovo ispada da na aerodromu tutnje Cb ceo dan, ili da je zabrana tocenja i ako je kurolomija u Budimpesti.
Pa, kada pocne letnje nevreme, po AS, saobracaj bi trebao svuda da stane.
Ne ide to tako...
Jos gore je sto misle da su ljudi glupi.
Hvala na info. Ne znam koliko je krivica AS jer mi se desilo na Qatarovom letu ali i aerodrom beograd ne može da ishendluje kapacitet. Iz Tivta mi je kasnio kofer 6 dana (držali nas 30min u ATRu na pisti jer nije bilo nikoga da istovari kofere) i to sam išao da ga tražim medju 1000 kofera sam
Normalno, desavaju se kasnjenja, i pravilo je svuda u svetu da nema tocenja goriva kada je grmljavinska aktivnost iznad ili oko aerodroma.
Ali, nevreme dodje i prodje i saobracaj se nastavi dalje. Medjutim, ovi iz AS pravdaju (tako izgleda iz saopstenja) sva svoja ili vecinu dnevnih kasnjenja na zabranu tocenja goriva.
Za izgubljen prtljag, majka Mara:
Ali, nevreme dodje i prodje i saobracaj se nastavi dalje. Medjutim, ovi iz AS pravdaju (tako izgleda iz saopstenja) sva svoja ili vecinu dnevnih kasnjenja na zabranu tocenja goriva.
Za izgubljen prtljag, majka Mara:
To. Baš danas zamenio bateriju.
Ko ih beše zabranio, Lufth?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ma otkud znaju? Ja ga ni ne vadim iz kofera.
Nekoliko današnjih letova Er Srbije koji su planirani tokom popodneva zabeležili su kašnjenja od dva i više časova, usled manjka zaposlenih beogradskog aerodroma na poslovima utovara prtljaga, kao i nedovoljnog broja specijalnih vozila za vuču aviona po aerodromskoj platformi.
Izvor: B92 četvrtak, 6.07.2023.
Dakle, neverovatni su...
Izvor: B92 četvrtak, 6.07.2023.
Dakle, neverovatni su...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Sjajno.
Sledeća na udaru su strašila, koja koriste godišnji odmor u sred sezone, pa je povećana koncentracija ptica u zoni aerodroma, pa nije bezbedno za poletanje/sletanje...
Zatim, treba vratiti divlje taksiste, u punom obimu, jer je očigledno poremećen neki balans aerodroma. Sve je krenulo nizbrdo od kada se "zavodi red".
TapaT
Sledeća na udaru su strašila, koja koriste godišnji odmor u sred sezone, pa je povećana koncentracija ptica u zoni aerodroma, pa nije bezbedno za poletanje/sletanje...
Zatim, treba vratiti divlje taksiste, u punom obimu, jer je očigledno poremećen neki balans aerodroma. Sve je krenulo nizbrdo od kada se "zavodi red".
TapaT
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Dobar road trip 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...