Grčka
- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
Re: Grčka
Baš u okolini Nikiane ili Lefkade?
Plaža u Nikiani je sasvim OK, ova ispred našeg smeštaja je bila sasvim OK, pogotovo ovako dostupna na 10 metara od terase.
Što se tiče cele Lefkade, pisano je već puno puta, ali kada sve uzmem u obzir (pristupačnost, prilaz, plaža, voda), meni lično najbolja je Katizma. Ne najlepša, ali najbolja uzimajući u obzir navedeno.
Parking je ove godine bio, čini mi se, 6 EUR za dan, natkriven, auto u hladu. Ako se dođe ranije ima i besplatnog parkinga duž cele plaže.
Mi idemo sa našim suncobranom i ležaljkama, ne volimo da se guramo na ležaljkama kafića na plaži, pa ne znam njihove cene.
Meni je još OK i Pefkoulia, a naravno Egremni i Porto Katsiki.
Otišli smo i ove godine do Porto Katsikija i kada smo videli koja je gužva, a bili smo tamo već ranije, samo smo produžili dalje.
Kako smo imali plažu ispred nosa u smeštaju, nije imalo smisla gurati se na drugim plažama, koje smo svakako već obilazili ranije.
A to je bilo oko 15. juna, mogu da zamislim kako je u julu i avgustu.
Baš smo koristili plažu našeg smeštaja, 3 puta smo otišli na Katizmu.
Plaža u Nikiani je sasvim OK, ova ispred našeg smeštaja je bila sasvim OK, pogotovo ovako dostupna na 10 metara od terase.
Što se tiče cele Lefkade, pisano je već puno puta, ali kada sve uzmem u obzir (pristupačnost, prilaz, plaža, voda), meni lično najbolja je Katizma. Ne najlepša, ali najbolja uzimajući u obzir navedeno.
Parking je ove godine bio, čini mi se, 6 EUR za dan, natkriven, auto u hladu. Ako se dođe ranije ima i besplatnog parkinga duž cele plaže.
Mi idemo sa našim suncobranom i ležaljkama, ne volimo da se guramo na ležaljkama kafića na plaži, pa ne znam njihove cene.
Meni je još OK i Pefkoulia, a naravno Egremni i Porto Katsiki.
Otišli smo i ove godine do Porto Katsikija i kada smo videli koja je gužva, a bili smo tamo već ranije, samo smo produžili dalje.
Kako smo imali plažu ispred nosa u smeštaju, nije imalo smisla gurati se na drugim plažama, koje smo svakako već obilazili ranije.
A to je bilo oko 15. juna, mogu da zamislim kako je u julu i avgustu.
Baš smo koristili plažu našeg smeštaja, 3 puta smo otišli na Katizmu.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja sam rezervisao sa druge strane, malo severnije, tako da su mi ok ove preporuke.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- mix024
Super ti je pozicija, blizu grad, blizu lepša strana.
Evo još dve preporuke:
U gradu obavezno svrati na Loukoumades ovde: https://goo.gl/maps/vzvduLpC1MS7Urxn8
Kada malo dosade girosi i riba, ovde je extra pica: https://goo.gl/maps/y23FMorKTTXnmhxz5
Grčka
I ja bih se slozio da je Katizma najbolja plaza u smislu prilaza. Meni je najlepsa bila Milos plaza do koje moze da se stigne kozijom stazom iz Agios Nikitas-a ili taxi brodom iz istoimenog mesta. Takodje plaze Gialos i Ageos Ioannis, mada ne tako popularne, su meni bar bile super. Na Porto Katsiki mora rano ujutru da se dodje, nikako drugacije.
Sto se iznajmljivanja brodica tice, oni se iznajmljuju na desnoj strani ostrva tj ka kopnu, ima super uvalica i ostrvaca za kupanje. Samo ne treba uzeti najjeftinije camce jer su uzasni za upravljanje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sto se iznajmljivanja brodica tice, oni se iznajmljuju na desnoj strani ostrva tj ka kopnu, ima super uvalica i ostrvaca za kupanje. Samo ne treba uzeti najjeftinije camce jer su uzasni za upravljanje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- mix024
Mnogo zavisi u kom periodu se ide na more, mada evo negde oko 10. juna smo bili na Porto Katsiki i samo smo se okrenuli i otišli dalje zbog gužve.
Da je nismo obišli ranije, ostali bi, ali ovako nije bilo potrebe.
Zato uvek biramo početak ili prvu polovinu juna i početak ili sredinu septembra za odlazak u Grčku.
Nikada gužve usput, nikada gužve na granicama, naplatnim rampama, plažama, bukvalno nigde.
Taman izbegnemo i najveće vrućine, a nešto baš i ne volimo da se čvarimo na suncu na 45 stepeni.
Idemo sami žena i ja, a radimo u svojim firmama, pa možemo kada hoćemo.
Da je nismo obišli ranije, ostali bi, ali ovako nije bilo potrebe.
Zato uvek biramo početak ili prvu polovinu juna i početak ili sredinu septembra za odlazak u Grčku.
Nikada gužve usput, nikada gužve na granicama, naplatnim rampama, plažama, bukvalno nigde.
Taman izbegnemo i najveće vrućine, a nešto baš i ne volimo da se čvarimo na suncu na 45 stepeni.
Idemo sami žena i ja, a radimo u svojim firmama, pa možemo kada hoćemo.
Da nisi Vila Timoklia u Tsoukaladesu? 
Evropsko prvenstvo 2016, cuvena utakmica Engleska - Island u 1/4 finalu. Mi naletimo na kafancinu, cepaju karte, iskrivljeni oni limeni stolo o od udaranja, deru se, cekaju fudbal. Ulazimo nas 4 (devojka, brat, drugar i ja) svima cudno sto kod njih. Muz i zena vode, dotrcavaju, brisu nam stolove, daju jastuce za stolice da sednemo, narucujemo pice, stizu sendvici mali. Odusevljenu ljudi sto smo kod njih dosli. Ovi se smirili, mi ih opustili da nas iskuliraju, da se ponasaju normalno, kakav je to dan bio. Cirkali svi zajedno, navijali za Island, drali se kad su prosli dalje. Najlepsa taverna iako je rupa, ali najlepsa u zivotu u kojoj sam bio. Pivo placali veliko u flasi 1.7e.
Preporucujem popodne, rucak u Sivoti na jugu ostrva. Malo mesto, uvala sa zalivom, jako puno restorana. Idealno za rucak.
Manastir Faneromeni je neizostavan u poseti Lefkadi, a preporucujem i vidikovac Profitis Ilias.
https://maps.app.goo.gl/g1cZtdQBCSU5TqRM6

Evropsko prvenstvo 2016, cuvena utakmica Engleska - Island u 1/4 finalu. Mi naletimo na kafancinu, cepaju karte, iskrivljeni oni limeni stolo o od udaranja, deru se, cekaju fudbal. Ulazimo nas 4 (devojka, brat, drugar i ja) svima cudno sto kod njih. Muz i zena vode, dotrcavaju, brisu nam stolove, daju jastuce za stolice da sednemo, narucujemo pice, stizu sendvici mali. Odusevljenu ljudi sto smo kod njih dosli. Ovi se smirili, mi ih opustili da nas iskuliraju, da se ponasaju normalno, kakav je to dan bio. Cirkali svi zajedno, navijali za Island, drali se kad su prosli dalje. Najlepsa taverna iako je rupa, ali najlepsa u zivotu u kojoj sam bio. Pivo placali veliko u flasi 1.7e.
Preporucujem popodne, rucak u Sivoti na jugu ostrva. Malo mesto, uvala sa zalivom, jako puno restorana. Idealno za rucak.
Manastir Faneromeni je neizostavan u poseti Lefkadi, a preporucujem i vidikovac Profitis Ilias.
https://maps.app.goo.gl/g1cZtdQBCSU5TqRM6
Prvi put sam u julu na moru, obicno je bio avgust.
Sad firma za koju sam presao da radim ima kolektivne odmore, pa rekoh da probam pocetak jula.
Jel realno da je voda ovoliko hladna
Ja sam ocekivao da je jul neka sezona, bar po cenama apartmNa
Sad firma za koju sam presao da radim ima kolektivne odmore, pa rekoh da probam pocetak jula.
Jel realno da je voda ovoliko hladna

Ja sam ocekivao da je jul neka sezona, bar po cenama apartmNa