Ma zezam bre..carov2 napisao:Mogla bi biti, da Dejan nije iz Pirota i da se ne poznajemo.
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ma zezam bre..carov2 napisao:Mogla bi biti, da Dejan nije iz Pirota i da se ne poznajemo.
Vozio sam oba, sa 1.5tsi presao preko 200kkm u raznim vozilima. Sad sam vozio Octaviu 2.0TDI DSG 150ks otprilike 10kkm, potrosnja tempomat na 140 90% voznje prosek je bio 5.2. Za TSI je prosek za istu voznju oko 6.2 za 130ks i 6.5 za 150ks oba DSG. Moras biti precizan, da li je verzija 150 ks ili manje i za benzin i za dizel. 1.5 trosi nesto manje u 130ks verziji kako sam napisao.dzonic87 napisao: 14 Jul 2023, 11:45 Koja je realna razlika u potrošnji između 1.5TSI (150hp) manual i 2.0TDi DSG u većini otvorenoj vožnji (50% ap 130-140kmh po cajgeru, nekih 30% magistrala i 20% grad)? Nova Oktavija
Pitam jer razmatramo novo vozilo za većinski službenu upotrebu - oktavius je izbor zbog prtljažnika (karavan verzije otpisane), a DSG sa 1.5TSi-em mi se ne sviđa kako je uparen (prvi put, posle duže vremena, da mi se jedan auto više sviđa sa manuelcem).
Razlika je oko 5k eur (po cenovniku), jer tdi ide samo sa DSG menjačem - gledamo sportline da se razlikuje malo od SNS verzija
Znam, ali sam pisao zbog onih koji ne znaju.jovanvuk napisao:Ma zezam bre..carov2 napisao:Mogla bi biti, da Dejan nije iz Pirota i da se ne poznajemo.
Sent from my iPhone using Tapatalk