ALi svejedno, nešto si odgovorio

Pet godina vozim sa automatskom klimom, 90% vremena je na AUTO zimi i leti, nijednom nisam osetio neprijatan miris iz ventilacije. Doduse, filter se uvek menja i ne kupujem one jeftine. Hladnjake redovno ispiram u perionici. Mozda i to ima uticaj.avanturista1 napisao: 15 Jul 2023, 20:36 To se sve dešava jer ne gasite klimu par stotina metara pre stajanja. Stvaraju se gljivice na filteru.
Ručno gasite klimu par minuta pre stajanja i neće da smrdi.
Ukoliko se ne varam i VW ima "rest" dugme, ali nisam siguran da je baš za tu namenu, a ja lično na Audiju imam dugme za webasto, pa može da se koristi u sličnu svrhu.dag81 napisao:Poslednjih par godina u servisi radim dezinfekciju klime i enterijera ozonom,jedino on ima efekta. Kome se jako usmrdi najbolje resenje je pranje isparivaca. Ozon odradi posao, samo mora onda redovan tretman na bar god dana da se ne vrati smrad.
Kod novijih BMWa su dobro odradili, kad ugasis auto ima opciju da ukljucis da ventilator izvrti i osusi isparivac.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Meni ovaj fenomen nije jasan. Zašto smrdi kad se klima ugasi, a ne smrdi kad hladi?lami napisao: 17 Jul 2023, 11:50
Sto se tice toga da je stalno ukljicena, iskljuci klimu posle 5 minuta, pusti duvanje, pa javi da li se oseca.
Ne oseca se nista.lami napisao: 17 Jul 2023, 11:50 Ja ne znam kako bi ispiranje hladnjaka pomoglo, to samo moze da pomogne da bolje hladi.
Sto se tice toga da je stalno ukljicena, iskljuci klimu posle 5 minuta, pusti duvanje, pa javi da li se oseca.
Послато са SM-S918B помоћу Тапатока
Nemaju veze hladnjaci sa isparivacem, kad pricamo o smradu.cozmo napisao:Pa zato i treba higijena hladnjaka i motornog prostora.