TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Delija »

DukeNS napisao: 13 Jun 2023, 22:48 Meni je na Grunding prva asocijacija TV koji su moji kupili oko 1990. godine i koji je radio bez greske nekih 20-ak godina… :D
Nije to taj Grundig.odavno. Propali su. pa su ih kupili Turci.

I nije GrundiNg, vec Grundig :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Max Grundig je još bio živ a već su bili propali / u dugovima/, negde 80tih Philips dao doping za još neko vreme.
Nikada Grundig medju nemačkim proizvodjačima nije važio za kvalitet, više za masovnost i stvarno su se trudili da dominiraju tržištem.
Kod nas su bili 80tih pojam TV aparati Monolith serije mada realno to je bila znatno ispod Sony Trinitrona koje je takodje bio vrlo popularan odabir.

Ja sam restaurirao Grundig konzolu iz 1960, a TV se tada zvao Zauberspiegel (magično ogledalo) kod njih.
Konzola ima radio sa UKW, stereo gramofon, TV sa žičanim daljinskim i dodatnim proširenjem za UHF band, i sve to u poliranom od pravog drveta napravljenom "ormanu". Težina cirka 92kg. Model 53M20
Dodatak kao šlag na torti je pripadajući Stereo magnetofon trakaš isto 1960, godište. On je cirka 26kg, i da ima dvomaseni plivajući zamajac za stabilizaciju brzine "capstana". Uz sinhroni Papst motor kao pogon zamajca preko remena. TK60

TV je naravno crno beli, a gramofon može i stereo LP ploče da konzumira. Ima i automatsko spuštanje do 8 ploča naslaganih na osovinu. S obzirom da je LP stereo debitovao 1958. godine tada bilo "premium" što bi se danas nazvalo.

i sve to radi danas, funkcionalno ispravno. Naravno lampe, pasivne komponente i drugo menjano po potrebi ali je zadržana potpuno originalnost izgleda i rada uredjaja. Čak sve to i lepo peva, ko prihvata i voli lampaški zvuk. Pojačalo je naravno sa EL84 lampama a koristi SE UL (ultra linear) radni režim.

Ali to je nekadašnja nemačka produkcija, odavno je komplet nemačka produkcija propala i uglavnom prešla u turske proizvodne ruke (Blaupunkt, Loewe, Telefunken, Grundig...)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ja samo za Hisense tv mogu da kažem da je soba u kojoj je dobrih 7-8 meseci smrdela na plastiku.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Na kraju sam kupio Grundig. Narucio preko BC Grupe, pa cemo videti, nadam se da nece biti reklamacije pa da cu morati da ih zovem.
Navodno nude mogućnost povrata TVa 24 sata od preuzimanja, ukoliko postoji fizicko ostecenje, sto mi je ok s obzirom da je kolega uocio ostecenje tek par dana kasnije i nikada se naravno nije izvijao sa tim, vec mu ostao tako ostecen tv.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Uzeo novu igrackicu za dnevni boravak Onkyo CS-265

Slika

Ima DAB+ i bluetooth za Srpske radio stanice. Ima malo bolji zvuk od Denona Ceol, ali malkice vise vestacki - a i zapreminski zvucnici su manji. Inace platio sam ga 30 eur, kao nov je. Covek mi je uvalio Sony gramafon za dzabe a pokusao je i mission zvucnike i pioneer pojacalo, a kada sam video koliki su rekao sam hvala ali nema sane da ih ponesem :)
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Bezobrazan čovek

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sloba napisao: 14 Jun 2023, 20:15 Ja samo za Hisense tv mogu da kažem da je soba u kojoj je dobrih 7-8 meseci smrdela na plastiku.Slika

Sent from my MI 9 using Tapatalk
Moj nije smrdeo, doduse nisam ga ni koristio previse.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kakva su iskustva sa Xu1 kapsulama za pranje sudova?

Da li sa našom vodom ima smisla izbaciti dodatnu so (i sjaj) iz upotrebe?

TapaT

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Samo te i koristim i jos i sipam regularno so i sjaj. Valja i s vremena na vreme(jednom u par meseci) staviti i tabletu za ciscenje masine jer krene malo losije da pere. I uvek stavljam na max temperaturu (70) jer ako stavim na 60 ne rastopi se tableta skroz.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ja sam došao do zaključka da ne može bez soli. I da su najskuplje najbolje. Tako da koristim Fairy, kupujem na akcijama. Ne kupujem te za čišćenje. Tope se i na auto programu.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

I moja keva redovno uzima te fairy kapsule (za redovno pranje). Masinu isto ocisti sa tom jednom, nikakve namenske kapsule ne uzima za to.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:

Post od havijer »

Ja koristim somat gold i nema problema. Sad bila akcija u tempu oko 13 dinara

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Koristim te neke Finish Quantum 3u1 tablete. Prvo je ponestalo sjaja, nisam dosuo, i dalje pere dobro.

Sada je nestalo i soli. Videću na šta će izaći. Računam da sve ima u tableti :D

Sada sam kupio neku Ultimate varijantu kapsula, još bolja, jača itd... Videćemo rezultate.

Nije da nemam i soli i sjaja, nego proveravam koja je poenta 3 u 1, ako moram dodavati. Mada se svi oni ograde, jer "u zavisnosti od tvrdoće vode...'

TapaT

Korisnikov avatar
havijer
Reactions:

Post od havijer »

Moja keva ima 60 cm a ja od 45. Po meni je nekako pametnije 45 imati i pališ stalno a ona od 60 cm nikad napuniti. Ne znam kakva su vaša iskustva ali sudo mašina najbolja stvar na svetu.

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Mi u proseku jednu masinu dnevno palimo i to veliku tako da bi meni ta uska bila cist promasaj.
Odgovori