Dare4x4 napisao: 23 Jul 2023, 22:24
Te bitumenske table ništa ne valjaju. Svuda gde sam video bile su iskrivljene.
Postavljaju se popreko a nikako uzdužno na "roštilj" i na razmaku do 40cm. Kod mene 10+godina i nisu bile iskrivljene. Zato i navodim kao opciju krovnog pokrivača.
Zameniću ipak samo te 4 ploče, tri koje su polupane i jednu koja je popucala od ranije. Verovatno ću u nekoj narednoj fazi i da prikucam daske ispod na grede (da sve “podaščam”). Onda neka salonit puca i pada koliko hoće. Hvala svima na sugestijama.
Došao mi poziv za vojnu vežbu u septembru...
14 dana.
Tako su mog ćaleta, igrom slučaja je imao isto godina koliko i ja danas, zvali u avgustu 1991., već u septembru bio u koloni "da brani srpske zemlje"... Nije poginuo, ali je boravak tamo na njega, a delom i na našu porodicu ostavio traga.
Znam mnoge koji su isli na te vezbe, cist idiotizam, mnogi nisu bas nista radili sem gubjnenja vremena, neki su pak imali neke obaveze, jedan je zaradio i neku ozbiljnu upalu pluca jer ih terali po kisi i nekim satorima da spavaju, jedan kolega isao pre neku godinu na 7 dana sad u maju ili junu ga zvali na mislim 20 dana ako se ne varam al nije hteo ni da cuje izvukao se na prigovor savesti. Naravno ides kao u vojsku nema razlike da je samo radno vreme pa i nekako ali ovo je debilizam.