Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Aj pročitaj ponovo, AV ili Petar Petrović, nebitno...ako nisi skapirao kako funckioniše ovaj sistem vlasti.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
https://www.021.rs/story/Info/Srbija/34 ... kovcu.html
https://www.021.rs/story/Info/Srbija/34 ... lezni.html
https://www.021.rs/story/Info/Srbija/34 ... lezni.html
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Pokušao danas da popravim zub u ambulanti, nakon sat i po vremena čekanja. Sednem na stolicu, doktorka kaže možemo samo neki mali kvar da popravimo, nemamo više materijala. Zubarka inače radi u dva mesta u opštini, pa krpi rupe da ima na obe strane. Da stvar bude gora, danas joj je poslednji dan na poslu. Nećemo imati zubarku do septembra, a i to je pitanje šta će biti posle...
Lideri u regionu.
Lideri u regionu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

A privatni? Kod nas nije neka razlika izmedju privatnog i drzavnog. Mislim da jedino za hirurske intervencije se ide kod drzavnog.
Послато са SM-S918B помоћу Тапатока
Послато са SM-S918B помоћу Тапатока
Može privatnik, koji je 13 km od mene. Poenta je u osnovnoj zdravstvenoj zaštiti u mestu života.

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Pa to je tako kako znam za sebe, bar ovde kod mene. Večito nemaju materijala. 

Nisam imao pojma da drzavni zubar i dalje postoji.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Meni su u civilnoj tako vadili živac na "živo" tj. bez anestezije, dolazio sam 2-3 puta da ga "umrtve" nekim groznomirisnim sredstvom i jednom ga ga izvade i tako nešto, znam da sam na osnovu toga svaki dan mogao da izbegnem službu u civilnoj
A to je još na NBG neka vojna ambulanta, u blokovima, nemam pojma tačno gde je

A to je još na NBG neka vojna ambulanta, u blokovima, nemam pojma tačno gde je
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Od zubara su svi već digli ruke.Geza napisao: 25 Jul 2023, 14:18 Može privatnik, koji je 13 km od mene. Poenta je u osnovnoj zdravstvenoj zaštiti u mestu života.
Još što nije nimalo zajebancija ko ti radi. Vredi da se čovek raspita ko je kakav, cene su skoro svuda iste, i da ideš kod tog jednog zubara - gde god on radio. Samo da ne ode za Nemačku. Čak se ni za ordinaciju ne vezivati, tako sam ja išao kod jednih, pa kad sam naredni put jednom došao, samo vidim da su mu tu sve neki klinci. Pa kao ajde, nema veze, al ono bio neki debil ko iz "Poslednje ekskurzije", išao kod drugog da mi popravlja stvar.
Slažem se da je nezgodnije u manjim mestima, al ja više nisam išao kod državnog čim sam počeo da zarađujem. Popravke zuba bez anestezije i te agonije nisu vredne.
Imali smo zubarku koja je radila privatno, ali se pokupila i otišla dalje. Jbg, malo mesto - manji prihod. Radio sam kod dosta popravki, ali sad kad je frka u nemam puno vremena daj i državnu zubarku.

Uh ne znam šta da ti kažem. Znam za slučaj u manjem mestu gde je načelnik tog zubarskog odeljenja (ne znam dal više postoji ta funkcija) ladno materijal za državnu ambulantu preusmeravao u svoju privatnu kliniku.
Neko iz Doma zdravlja slikao kako vozilo koje isporučuje materijal prvo staje ispred te privatne klinike, pa posle u državnoj i onda slikali isporučeni materijal i potpisane primopredajne liste gde se vidi da isporučeni materijal ne odgovara stvarnom stanju. Takođe za pravdanja tog materijala i 'kao' izvršenih intervencija - uzimao i evidentirao knjižice od ljudi koji dolazili privatno (ili bolje reći upućivao ih iz državne u svoju privatnu ambulantu).
Tako je to funkcionisalo...
Neko iz Doma zdravlja slikao kako vozilo koje isporučuje materijal prvo staje ispred te privatne klinike, pa posle u državnoj i onda slikali isporučeni materijal i potpisane primopredajne liste gde se vidi da isporučeni materijal ne odgovara stvarnom stanju. Takođe za pravdanja tog materijala i 'kao' izvršenih intervencija - uzimao i evidentirao knjižice od ljudi koji dolazili privatno (ili bolje reći upućivao ih iz državne u svoju privatnu ambulantu).
Tako je to funkcionisalo...
Žena danas otišla u penziju, ne verujem da će gledati u nečija usta još koji dan.

Iz penzije kad se radi je najslađa lova.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Iz iskustva?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money