Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:
Pridružio se: 15 Avg 2020, 13:10

Re: Dobro veče

Post od Bogdan »

Kao prvo, druzenje, iskustvo obuke, muka ziva, i sve kad to prodje, Covek se oseti opet lepih stvari i lepih uspomena.
Treba naravno da bude obavezna vojska kao nekada 12 meseci, bez obzira na vlast itd.... Ako bi gledali na vlast, pa onda niko nista ne bi trebao ni da radi itd itd...
Pola. Klinaca sto je neko napisao, puni snage, a ko pickice...

Ford S-Max 2,5t

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

havijer napisao:Saša, imaš višesatnu analizu povodom tog slučaja na YT, mislim da je baš ovde neko kačio link

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Koji je rezime?

TapaT

Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Ogroman broj propusta i nelogičnosti, ali definitno su isključili mogućnost ubistva i samoubistva.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

To da je nemoguće takvo ubistvo i samoubistvo zna svako ko je bio u vojsci, rukovao i pucao oružjem/ dugim cevima.
Zna se to od prvog vagona, ono što se ne zna zašto su ta 2 svedoka nečega smetala i kome?
A to ćemo saznati nekada, tj nikada. A nije jedino nemoguće ubistvo, setimo se i Dade Vujasinović i teorija koje su pratile a manje više mi iz tog vremena znamo o čemu je pisala /kome je ozbiljno zasmetala.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ma i dijasporu da vrate da služe državi nego šta! :mrgreen:
rado ide Srbin u vojnike, i opevano u pjesmama! :mrgreen: :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:
Pridružio se: 15 Avg 2020, 13:10

Post od Bogdan »

Znaju to odredjeni ljudi i u prosloj vlasti i ova vlast sta i kako je to bilo... Ali, kao i sve kod nas, uvek se prave neke teorije zavere i to uvek od aktuelne vlasti, posto su majstori za skretanje paznje na nesto drugo.

Ford S-Max 2,5t

Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

Nažalost o tome mislim da nikad ništa nećemo saznati a jadni momci su se samo našli u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Martin Mystere napisao:
To u stvari ne govori ama baš ništa o tome jer tako može da se kaže za svaku oblast (zdravstvo, unutrašnji poslovi, pravosuđe, prosveta, infrastruktura itd) pošto su na svim tim pozicijama ministri partijske podguzne muve koje slušaju i rade kako im jedan čovek kaže pa čak i u situacijama da kod njih postoji neka stručna kompetentnost.
I ti ne vidiš da je sve to propalo, redom?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

ljubitelj napisao:[mention]Martin Mystere[/mention]
kao što ja znam dečka čiji je tatko bio značajni lokalni politički činilac tokom prve decenije ovog veka, koji je služio civilno u bolnici a da bolnicu nije video i da nije vadio dupe iz kafića. Ako vi možete da uporedite to "služenje" vojnog roka
To nije služenje vojnog roka i nema veze sa onim u JNA kakvo je bilo organizovano.
Nidje veze, što bi rekli.
Pa naravno da nije, komentar upravo i jeste napisan kao odgovor @Gazu da je to što je on pisao i stavljao znak jednakosti između nekad i sad nema nikakve veze, čak ni sa onim primerom njegovog oca...
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Heinz napisao:
Martin Mystere napisao:
To u stvari ne govori ama baš ništa o tome jer tako može da se kaže za svaku oblast (zdravstvo, unutrašnji poslovi, pravosuđe, prosveta, infrastruktura itd) pošto su na svim tim pozicijama ministri partijske podguzne muve koje slušaju i rade kako im jedan čovek kaže pa čak i u situacijama da kod njih postoji neka stručna kompetentnost.
I ti ne vidiš da je sve to propalo, redom?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Naravno da je sve propalo i naravno da vidim ali hoću da kažem da bilo koju instituciju čine ljudi a ne ministri i da ne treba suditi o njoj po ljigama postavljenim na ministarska mesta po političkoj pripadnosti već po ljudima jer većina starešina, lekara, sestara, vojnika, činovnika radi posao kako treba bez obzira ko im je ministar.

To što je ministar bio Neša Slina, Vulin i slično na neki način govori o instituciji i jeste sramota ali nije to do ljudi koji rade tamo...
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Pa nije tačno. Ministri mnogo utiču na to kako će i šta da se dešava sa tom strukom. Oni ti odlučuju koliko imaš resursa da radiš svoj posao, u kakvom uslovima radiš posao, kakve su plate, raznorazne birokratske namete, mogu da zažmure na gomilu drugih štetnih problema, i utiču na razne druge stvari zbog kojih je taj posao sve teže raditi. Ljudi odlaze iz škola da bi radili kod privatnika za istu ili samo malo veću platu! To su političari!

Batali to da sistem čine ljudi, sistem se takođe i uništava lošim i bahatim vođenjem, od usled čega mnogi taj sistem napuštaju. I dok neki dobri idu u penziju, mladi vide to sranje, pa neće za to ni da se obrazuju. Obrezivanje se srozava baš na taj način upravo sad.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Naravno da i dijasporu ne treba izuzeti.Ako nece u vojsku onda nek se odrekne drzavljanstva po kratkom postupku pa nek sluzi tamo gde je emigrirao.
Slazem se sa ovim sto kaze Saša da se sluzi u zavisnosti od VES-a 4 do 6 meseci ali da se svake godine odrzi vojna vezba u trajanju od par dana.Imao sam obuku 6 meseci i narednih 6 sam radio to zasta sam bio "obučen".A radio sam svoj posao vrlo dobro jer greske nisu bile dozvoljene.
U slucaju ratnih dejstava VES je relativna stvar tako da si prvo pešadinac pa onda sve ostalo.E tu je bitna osnovna i pesadijska obuka.Bitno je i kako i gde iskopati rov,kamuflaza,zaprečavanje terena.
Imao sam slucaj gde trećepozivac 47.godiste pita jel moze neko da mu pokaze kako da rasklopi "šmajser" jer je on sluzio sa M48 i prvi put drzi automatsku pusku u rukama.A podeljeno oruzje puno konzervirane masti,okviri zaglavljuju jer ih neznaju ocistiti.O minama i miniranju terena necu ni da govorim.80 posto je samo postavilo mine a da nisu ni izvukli osigurac.Ima tu jos puno bisera koji nisu bas za javnost

Kia Sportage 3 Österreich Edition 1.7 crdi

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Gazu napisao:Pa nije tačno. Ministri mnogo utiču na to kako će i šta da se dešava sa tom strukom. Oni ti odlučuju koliko imaš resursa da radiš svoj posao, u kakvom uslovima radiš posao, kakve su plate, raznorazne birokratske namete, mogu da zažmure na gomilu drugih štetnih problema, i utiču na razne druge stvari zbog kojih je taj posao sve teže raditi. Ljudi odlaze iz škola da bi radili kod privatnika za istu ili samo malo veću platu! To su političari!

Batali to da sistem čine ljudi, sistem se takođe i uništava lošim i bahatim vođenjem, od usled čega mnogi taj sistem napuštaju. I dok neki dobri idu u penziju, mladi vide to sranje, pa neće za to ni da se obrazuju. Obrezivanje se srozava baš na taj način upravo sad.

Da li sam ja osporio da je drugačije ili da je sramota? Ja samo kažem da je to sramota sistema i onih koji su ih na ta mesta postavili a ne zaposlenima kojima su oni nametnuti.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

meidling napisao:Naravno da i dijasporu ne treba izuzeti.Ako nece u vojsku onda nek se odrekne drzavljanstva po kratkom postupku pa nek sluzi tamo gde je emigrirao.
Slazem se sa ovim sto kaze Saša da se sluzi u zavisnosti od VES-a 4 do 6 meseci ali da se svake godine odrzi vojna vezba u trajanju od par dana.Imao sam obuku 6 meseci i narednih 6 sam radio to zasta sam bio "obučen".A radio sam svoj posao vrlo dobro jer greske nisu bile dozvoljene.
U slucaju ratnih dejstava VES je relativna stvar tako da si prvo pešadinac pa onda sve ostalo.E tu je bitna osnovna i pesadijska obuka.Bitno je i kako i gde iskopati rov,kamuflaza,zaprečavanje terena.
Imao sam slucaj gde trećepozivac 47.godiste pita jel moze neko da mu pokaze kako da rasklopi "šmajser" jer je on sluzio sa M48 i prvi put drzi automatsku pusku u rukama.A podeljeno oruzje puno konzervirane masti,okviri zaglavljuju jer ih neznaju ocistiti.O minama i miniranju terena necu ni da govorim.80 posto je samo postavilo mine a da nisu ni izvukli osigurac.Ima tu jos puno bisera koji nisu bas za javnost

Kia Sportage 3 Österreich Edition 1.7 crdi
Odlično, topovsko meso je protivnicima i domaćim vojskovođama uvek dobrodošlo…
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

@Martin Mystere Kažeš da ne treba suditi o nekom sektoru na osnovu toga kod ga vodi, a ja hoću da kažem da se po tim ljudima koji ga vode vidi u kojem smeru taj sektor neminovno ide. Ako on i funkcioniše uprkos političarima, neće zadugo. Tako da je bitno i ko je ministar.

Odgovori