apsolutno!kragujevac napisao: 26 Jul 2023, 18:20 Za dobre pare (profesionalno) i da razumem nekako, ali nikako drugačije.
Dobro veče
Re: Dobro veče
50.000 profesionalaca da brani državu od 6.5 miliona? 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Pa ako je ta vojska toliko ultraekstramegagigasuperfenomenalna kakvom je gospon predsednik malo-malo predstavlja na njegovim televizijama, onda je za očekivati da će se za profesionalno bavljenje u istoj javiti svakako puno više od 50K kandidata. 

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
U svajcarskoj je obavezno sluzenje vojnog roka i radi se isto iz etapa. Doduse i placaju svaki odlazak na vezbe ali i kazne za neodlazak su velike i svaki put su sve vece i vece. Rece mi kolega da kazne budu i po 30-40k chf. A oni su neutralni. Tako da je kod nas mnogo veca stopa liberalnosti nego li negde tamo.
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
- kragujevac
Da, ali ti isti švajcarci mogu da se "otkupe" od obaveze služenja vojnog roka, tako što ili plaćaju 11 godina 3% od bruto plate, ili idu na civilno služenje (crveni krst i tome slično) , što onda traje 50% duže od regularnog vojnog roka.
To još onda i liči na nešto, mada je na neki način i to nasilno služenje.
To još onda i liči na nešto, mada je na neki način i to nasilno služenje.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Martin Mystere
- Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
- Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift
Nije bitno koliko se javi kandidata nego kolike su potrebe i naročito koliko država može da finansira kroz obezbeđenje plata, hrane, infrastrukture, opreme...kragujevac napisao:Pa ako je ta vojska toliko ultraekstramegagigasuperfenomenalna kakvom je gospon predsednik malo-malo predstavlja na njegovim televizijama, onda je za očekivati da će se za profesionalno bavljenje u istoj javiti svakako puno više od 50K kandidata.
Neka preporuka je da se za potrebe odbrane izdvaja oko 2% i naša zemlja je tu u rangu država u regionu koje izdvajaju od 1,5% do nešto preko 2,5%...
Taj novac ide za plate i ostale troškove personala, opremanje kroz nabavku, remont, modernizaciju, infrastrukturu...
On nije vrhovni komandant. To je ludi Vulin uveo u svakodnevicu. Da je ratno stanje bio bi, ovako nije.
- Martin Mystere
Dobro, u pravu si, ta funkcija sa tim imenom ne postoji - predsednik RS samo u skladu sa Ustavom RS komanduje Vojskom i postavlja, unapređuje i razrešava oficire Vojske Srbije.
Pitanje je pre svega od koga, i da li je uopšte potrebno zamišljati nekakvu fiktivnu odbranu.
Prost razlog je što smo bukvalno u okruženju NATO i možemo ratovati jedino sa 2 protivnika-
ili NATO ili neko jači od NATO (ili evenutalno koga NATO u dogovoru propusti da dodje do nas).
Pitanje broja vojnika je za nas postalo prevazidjeno nakon 1999.te i novog položaja.
Mi nemamo protivnika sa kojim bi mogli da ratujemo, osim da izgubimo rat što je jedina opcija a time i prilično glupo na tu kartu igrati.
Stanje sada, a jednoga dana ako se dogodi neka tektonska promena oko nas ko zna..( i uz uslov da mi ne učestvujemo direktno u tom sukobu koji će dovesti do promene odnosa snaga).
Tako je, zato mi i nisu jasni postovi o odbrani drzave , kuce, porodice, od koga bre da se branis, mozes od pojedinca ili par njih ali bilo koja sila sravnice nas sa zemljom, ta odbrana bi bila cisto da se kaze da smo pokusali da se branimo ali da se odbranimo sigurno ne mozemoljubitelj napisao: 26 Jul 2023, 21:09
Mi nemamo protivnika sa kojim bi mogli da ratujemo, osim da izgubimo rat što je jedina opcija a time i prilično glupo na tu kartu igrati.
- kragujevac
Koliko sam ja pročitao, Sauflon kao firma više ne postoji, preuzeta je od firme Cooper Vision, tako da bi možda trebalo da tražite pod tim imenom.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Martin Mystere
Šta bi ti ako bi teoretski pokušao da nas napadne neki od naših suseda pošto, opet teoretski govorim, hoće da zaštiti svoju manjinu u Preševskoj dolini ili na zapadu Vojvodine? Tako nešto je tako malo verovatno ali opet nikad ne reci nikad niti znaš šta bi moglo pasti na pamet nekom ludom političaru (a na ovim prostorima ih dao Bog ne manjka) naročito kad bi svi tako digli ruke i raspustili vojsku jer nam a) ne treba ili b) ne možemo ni od koga da se branimo.OMP napisao:Tako je, zato mi i nisu jasni postovi o odbrani drzave , kuce, porodice, od koga bre da se branis, mozes od pojedinca ili par njih ali bilo koja sila sravnice nas sa zemljom, ta odbrana bi bila cisto da se kaze da smo pokusali da se branimo ali da se odbranimo sigurno ne mozemoljubitelj napisao: 26 Jul 2023, 21:09
A često se svuda u svetu dešavaju dobrosusedska sranja...
I zašto misliš da bi nas mogle napasti samo sile?
Doduše upravo sa takvim stavom nas i ne treba da napadaju sile, dovoljan nam je bilo ko...
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Bingokragujevac napisao: 26 Jul 2023, 22:24 Koliko sam ja pročitao, Sauflon kao firma više ne postoji, preuzeta je od firme Cooper Vision, tako da bi možda trebalo da tražite pod tim imenom.

Sjajna nam je ta politika da ćemo opet da ratujemo protiv celog sveta. Dok ne stanemo svi pod jednu šljivu verovatno.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk