Hvalanidza napisao:Realno svaka čast, dokazao si da može i sa EV kome uopšte to nije ni namena, u smeru putovanja u kome ne može biti manje razvijena infrastruktura za punjenje.
Zahvaljujem na pisanju.

Slazem se. Jedno nocenje je visak, jedno bih svakako placao i da sam isao Scenicom na plin.pedja napisao:Može i biciklom.nidza napisao:Realno svaka čast, dokazao si da može i sa EV kome uopšte to nije ni namena, u smeru putovanja u kome ne može biti manje razvijena infrastruktura za punjenje.
Zahvaljujem na pisanju.
Može i Fićom.
Gledao sam i onu gospođu koja se peške zaputila negde iz Irske, do Jerusalima, ili gde već. Prošla Srbiju uspešno.
Realno, može. Samo je pitanje volje, vremena i resursa, ali može.
--
Što se puta ovakvim EV tiče, to je idealan način da ljudi prave pauze kada treba, te da na put idu opušteno. Da ručaju, odmore, prenoće, umesto trke da se zorom bude na plaži.
Da li je cena vožnje stvarno nula?
Nije. Obroci, noćenja (dva)...sve je to trošak, koji bi bio manji da se išlo na tradicionalna goriva.
Plug-in hibrid, i to dizel, recimo E klasa, pravi je izbor
-
Ja na benzin/plin stanem X puta, proskitam nekuda, protegnem noge, jedem. Ne bi mi bio preveliki problem ni ovakav put. Ipak, ne bih želeo da zavisim od autonomije i punjača, na ovaj način, niti da kalkulišem.
Svaka čast na odluci da se krene na put, kao i na lepom opisu kako to izgleda, bez nekog posebnog romansiranja. @aboki je lepo opisao (bar na Rešo forumu) nabavku vozila, kao i primarnu svrhu nabavke i svaki post je izuzetno koristan, za neka buduća vremena, koja će sigurno doći. Predaleko je otišla elektrifikacija, da bi se zaustavila.
TapaT

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk