Servis - Razno
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Servis - Razno
Zamenio akumulator, uzeo exide u andreji. Cena 9500. Ugasila se lampica za esp koja je proradila u tom poslednjem cinu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pre par nedelja sam menjao ulje u kocnicama, prodaju u ambalazi ja ne znam kolikoj, ali manje od 0.5 litara. Bilo je toliko u boci, da kad sam izvukao staru tecnost iz rezervoara, sipao novu i izluftirao kocnice, nivo je bio nizi nego pre intervencije. Ne znam sto prave takvu ambalazu. Valjda za ove sto menjaju samo tecnost iz posude.OMP napisao: 31 Jul 2023, 21:31koje je to? motulovo racing kociono ulje koje spada medju skuplje kosta oko 2000din, Ate racing je mozda 15e, cene po litri a obicno u vecinu kola staje 0.5l, koje to ima skuplje i kvalitetnije?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Kapi za oči pakovanje 

Kvalitetnije nisam pominjao, skuplje da. A ta skuplja su verovatno i manje kvalitetna od ovih što si naveo.OMP napisao: 31 Jul 2023, 21:31koje je to? motulovo racing kociono ulje koje spada medju skuplje kosta oko 2000din, Ate racing je mozda 15e, cene po litri a obicno u vecinu kola staje 0.5l, koje to ima skuplje i kvalitetnije?
Te tvoje cene su za aftermarket kočiona ulja, očekivano su originalna kočiona ulja skuplja u ovlašćenom.
Originalna, znači Lexus ulje za Lexus, Volvo za Volvo, Mercedes za Mercedes, BMW ulje za BMW- dakle cenu diktira brend i mesto prodaje a ne neki posebni kvalitet što je mislim bila tvoja poenta.
Poenta je da skoro sve od motornog ulja do najobičnije tečnosti za stakla je skuplje kao originalni brend od istog ili sličnog aftermarket.
Skoro sve što znam je skuplje kada je upakovano u orginalnu ambalažu proizvodjača vozila, pominjali smo više puta najboičniju bakarnu podlošku ispod čepa za ispuštanje ulja koja se prodaje u ovlašćenima po 5 x većoj ceni od one iste takve aftermarket (iz obično prodavnice).
Nije to samo vezano za rezervne delove, ako kupiš neki originalni kačket, torbu, privezak, naočare, polo majicu...šta već kod ovlaščenog platićeš enormne cene da ti pamet stane.
Polo majica umesto 2-3-5 evra prodaje se po 30evra...i tako.
- Blackshadow
- Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
- Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS
Polo majica 30 €?!?
Možda za Volvo i slične kinezare
Krštena Mercedes ili Ferari nije ispod 150
Послато са M2101K9G помоћу Тапатока
Možda za Volvo i slične kinezare

Krštena Mercedes ili Ferari nije ispod 150

Послато са M2101K9G помоћу Тапатока
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Servis - Razno
Radi se o kocionom ulju, ne radi se o motornom ulju gde su poceli da izmisljaju toplu vodu pa imamo ulja cene od 500 do 1800din za litar (5w30)
Generalno za kociono ulje uopste nije neka razlika kupiti ga u ovlascenom ili u aftermarket prodavnicama zato sto je oem ulje u ovlascenom 1470 din litar dok je u aftermaket prodavnicama cena oko 1200 din za litar.
Tako da to uopste nije neka razlika sto se tice cene a dobijes originalno ulje.
Inace juce sam zvao jedan drugi servis gde je kod njih zamena 1500 dinara i plus cena ulja.
Sto je veoma realna cena i normalna.
Tako da sa sve uljem izadje grubo receno 3000 dinara zamena ulja u kocnicama ili ti 25eura sto je duplo manje od prvog servisa sto sam zvao da pitam.
Naravucenije uvek zovite pre bilo cega i proverite cene nekoliko servisa, kao sto je vec neko i napisao jer cete mozda biti u situaciji da vas neko odere
A upravo mi stigla i ponuda iz ovlascenog gde kod njih kosta 3681 dinara zamena kocione tecnosti sa sve uljem od 1.3L
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Generalno za kociono ulje uopste nije neka razlika kupiti ga u ovlascenom ili u aftermarket prodavnicama zato sto je oem ulje u ovlascenom 1470 din litar dok je u aftermaket prodavnicama cena oko 1200 din za litar.
Tako da to uopste nije neka razlika sto se tice cene a dobijes originalno ulje.
Inace juce sam zvao jedan drugi servis gde je kod njih zamena 1500 dinara i plus cena ulja.
Sto je veoma realna cena i normalna.
Tako da sa sve uljem izadje grubo receno 3000 dinara zamena ulja u kocnicama ili ti 25eura sto je duplo manje od prvog servisa sto sam zvao da pitam.
Naravucenije uvek zovite pre bilo cega i proverite cene nekoliko servisa, kao sto je vec neko i napisao jer cete mozda biti u situaciji da vas neko odere
A upravo mi stigla i ponuda iz ovlascenog gde kod njih kosta 3681 dinara zamena kocione tecnosti sa sve uljem od 1.3L

*Kočna tečnost
Nije ulje, nije kočionica
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Nije ulje, nije kočionica
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Servis - Razno
Jos samo lektori fale ovde
I ovlasceni kaze kociona tecnost 

Poslednja izmena od guzva u 01 Avg 2023, 11:56, izmenjeno 1 put ukupno.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
A ovlasceni sigurno zna.guzva napisao: 01 Avg 2023, 11:56 Jos samo lektori fale ovdeI ovlasceni kaze kociona tecnost

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Cim i u zastavinom prirucniku pise isto sto i kod ovlascenog nema potrebe za daljom diskusijom 

pola planiraju da prospu? gde nadjose 1.3l, 0,5-1l obicno staje a nikad ne stane ceo litar
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Pisao sam iskustvo sa Ristićem iz Niša, tašta je vozila Oktaviju, baš na zamenu "kočnica" i meni je upala u oči relativno visoka cena, izgleda da su se pozicionirali između neovlašćenog i ovlašćenog servisa.
Edit:
Našao sam...

Edit:
Našao sam...

Po meni su se pozicionirali iznad ovlascenog sa njihovom cenom.
Ovlasceni pola sata zamene 1770+1911 ulje =3681 din ili ti 30 eura. A gospodin Ristic 50 eura
Ovlasceni pola sata zamene 1770+1911 ulje =3681 din ili ti 30 eura. A gospodin Ristic 50 eura

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Pitao si znači?
Meni je to neverovatno...
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Meni je to neverovatno...
Sent from my LE2121 using Tapatalk