Pozdrav svima,
Nemam previše znanja oko sijalica pa bih hteo da vas zamolim za pomoć.
Vozim Passat B8 Comfortline, halogeni farovi, dnevna svetla u maglenkama. Tri godine je kod mene i do sada nisam menjao sijalice, pa verujem da još uvek rade one iz prve ugradnje. Obzirom da je to već osam godina (auto je 2015. godište) pretpostavljam da im se bliži kraj.
Zbog estetike hteo bih da sva svetla napred budu bela (nikako plava nijansa), s tim da ne bih želeo da budžim bilo šta (ksenon, led…) već bih ugradio halogene sijalice koje sijaju belo. Čitajući ovu temu na forumu mislim da je optimalno da uzmem Philips White Vision Ultra. 4200k bi trebalo da je „dovoljno“ belo, 350h rada bi trebalo da traje više od godinu dana obzirom da godišnje prelazim oko 15-20 hiljada km, naročito imajući u vidu da imam i dnevna svetla.
E sad, dolazimo do problema

Naime, ovo su prednja svetla na mom autu

- sijalice 1.jpg (25.28 KiB) Pogledano 2328 puta
Ja sam na internetu u našim radnjama našao Philips White Vision Ultra sijalice H7 i W5W (zajedno 2+2 oko 3.500 dinara) i to mi pokriva oborena svetla i poziciju.
Sijalice H8 (maglenka), H9 (duga svetla) i W21W (dnevno svetlo) nisam nigde našao. (na jednom mestu videh H8 PWV ali ne Ultra, po ceni 4.650 din po komadu – deluje preskupo).
Moje pitanje, da li i gde mogu da se nađu ove sijalice? Ako ne mogu, šta mi preporučujete kao zamenu da se nijansa boje ne bi razlikovala a da je taj ili sličan kvalitet?
Hvala