Ne samo pred dvoriste vec na parkinge i trotoare. Sneg se ne odnosi nego se prespe sa jednog mesta na drugo. Ali poenta je u ORGANIZACIJI koja se vidi na ovom snimku. Mi cak i da imamo tu mehanizaciji, nasi mozgovi se sigurno ne bi setili da onako disciplinovano i organizovano rade. Ej, ide jedna grtalica, baca u jedan kamion, saceka drugi, iza nje jos XY kamiona, svi idu u liniji i u istom odstojanju jedan od drugih kao pod konac! :trljamoci:
pedja napisao:
Uz to, kroz pola nasih ulica ne bi mogao da protera ni kamion, a kamoli jos jedno vozilo pored.
Regulise se to lako. Kad sam bio u NY svakog utorka je bilo pranje ulice, tim danom se zna da svi sa recimo leve strane u odredjeno vreme moraju da uklone vozila. Onda neki drugi dan sa desne i tako redom. Svi sklone vozila, a ko ne skloni naravno sledi kazna. Isto vazi i za parkiranje pored hidranta, tj. njegovo blokiranje.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ma o cemu vi pricate
Cak i da imamo mehanizaciju i organizovano preduzece, nas narod nema sanse da bi ispostovao bilo sta od toga.
Sneg se odnosi tamo gde mora. Pesacka zona, trgovi i slicno. Na ulicama se presipa iz supljeg u prazno, pa pocnu da ga odnose na kriticnim mestima treci dan po prestanku padavina...
Ne znam da li se secate da je u februaru 2012. bilo par stotina kamiona snega na zelenoj povrsini kod Usca.
Ako mislis na automobile sklanjaju se u okolne ulice, ima mesta jer je planski gradjeno i pravljeno sasvim dovoljno parkinga u odnosu na broj stanovnika ulica. E sad, zasto nije tako radjeno u Srbiji, zasto nije ovo, zasto nije ono, nemoj me to pitati, kazem ti kako je reseno i kako se tamo resava ta problematika.
Konkretno u mom kraju u NS je to moguce i sasvim ostvarivo, ali tamo gde su izzidali zgrade na mestu kuca i napravili naselje sa 20000 stanovnika gde je nekad bilo 3 ili 5 to ces morati da pitas urbaniste ili koga vec. Mada je i to moglo da se resi, pricam za NS, da se iza svake zgrade izzidao odredjeni broj parking mesta, sto se naravno postovalo u 5% slucajeva. Takodje i u BG verujem da ima u starijem delu puno uzih ulica sa starijim zgradama gde nema mesta za parkiranje jer je grad tako rastao. Ajde da razumem da je to tako bilo u zgradama projektovanim do 70-ih, ali kada se to desi kod novogradnje to je problem. Naselja koja su planski zidana, NBG, Limani i Novo Naselje i slicno u NS nemaju ovakve probleme sa parking prostorom i hipotetickim ciscenjem snega. A u teglu od ajvara se ne moze nagurati slon, to uglavnom svi znamo.