Evo razloga zašto. Ovo sam pročitao negde na motor talk de forumu. Nije do menjača uopšte kako većina misli već je problem V6 motor i eko norme. To je razlog zašto je Mercedes prešao sa V6 na I6, BMW nema problema jer imaju I6 motore. Tehničke detalje zašto je to tako ne znam, zaboravio sam. Audi je imao 3 opcije: da smanji snagu motora, poveća potrošnju ili da ima taj lag i odabrali su lag. I6 motor se ne uklapa na platformu Audija i neisplativo im je da razvijaju iznova motor i šasiju tako da imamo to što imamo.Kabal napisao: 23 Jul 2023, 14:29 Audi nikako da sredi taj lag koji menjac ima sa 3.0 motorom
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
7 stepeni DSG
Re: 7 stepeni DSG
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
I6 ima prednost jer je oko njega lakse napakovati sve katalizatore i ostale sisteme za obradu gasova. S druge strane je dugacak, ali to za motor napred pogon nazad nije neki problem.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Odakle si čuo, znaš nekoga ko je već radio?dag81 napisao:Bugari chipuju menjac, gledao na nekoj stranici.
@carov ti si blizu pa se raspitaj ko.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Meni su u ovlašćenom takođe rekli da je zbog eko normi.
Upravo gledam TVS, a gledao sam i ranije, ne vidim nešto da nude za moj auto i ZF8.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Koliko vidim samo za DSG.

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Izhacio mi na fb, ali ne znam kako se zovu. Bas za A6 C8 da rade.
- carov2
- Kontakt:
Išao je DSG u C8, verovatno nisi obratio pažnju koji motor je u pitanju.
Sent from my LE2121 using Tapatalk
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Necu da tvrdim. Znam da sam pitao kuma odmah, ali rekao je da on ne moze. Iskopacu prepisku.
Prešao 1000 km od greške i još ide, nikakve promene ne primečujem od kad je kod mene (40 000 km).carov2 napisao: 23 Jul 2023, 10:56Mislim da će pre biti, sada ili za 5000km.kojot napisao:Sigurno nije ispravan čim pali grešku, ali nije isto ako ga remontujem sad i ako ga remontujem za 50 000 km...carov2 napisao: 23 Jul 2023, 09:45 Nemoj mnogo da se nadaš, nažalost, retko koji "problem" se reši sam od sebe, očekuj uskoro opet "grešku".
Kako je onda majstor rekao da taj hidroblok košta nov sa garancijom samo 650 evra? I da li on uopšte može da bude uzrok pregrevanja?
- carov2
- Kontakt:
Daj Bože...
Ja sam imao A4 te generacije, taj auto, a ni posle A5, uglavnom nikada nije pokazivao "grešku" bezveze.
Uvek je postojao problem koji je morao da se reši.
Ja sam imao A4 te generacije, taj auto, a ni posle A5, uglavnom nikada nije pokazivao "grešku" bezveze.
Uvek je postojao problem koji je morao da se reši.
- Sreten Zujkic
- Pridružio se: 10 Apr 2024, 14:55
- Garaža: Audi a5
a5 2014 4x4 2.0 tdi 177ks cipovan
Imam ga skoro godinu dana, i skoro od pocetka imam 'problem' ,
bukv u 90% slucajeva kad ga upalim i krenem na 1600-1800 obrataja mi malo zavibrira papucica gasa, mislim i da se cuje nesto. I to se uvek desava samo kad krenem 1 put. Posle vise ne.
Mozda neakd bas retko jos 1 u toku voznje. Sad ja se ne razumem uopste ali to moze da bude zamajac ili ti neki nosaci motora ? i koliko to ozbiljno moze da bude msm vidi negde kao nije to nista
Imam ga skoro godinu dana, i skoro od pocetka imam 'problem' ,
bukv u 90% slucajeva kad ga upalim i krenem na 1600-1800 obrataja mi malo zavibrira papucica gasa, mislim i da se cuje nesto. I to se uvek desava samo kad krenem 1 put. Posle vise ne.
Mozda neakd bas retko jos 1 u toku voznje. Sad ja se ne razumem uopste ali to moze da bude zamajac ili ti neki nosaci motora ? i koliko to ozbiljno moze da bude msm vidi negde kao nije to nista

Прелистао сам тему и видим да се дешава да има тих цимања код ДСГ мењача.
Ево онда моје питање
Имам 2023 Т-крос са ДСГ мењачем.
Ауто је прешао 20.000 и пошто сам га тек купио и први пут возим овај тип аутоматског. мењача интересује ме да ли је ок, да неки пут приликом шалтања када рецимо успоравам за семафор, чујем напољу кликтање мењача неки пут. Брзине мења поприлично нормално без икаквог цимања, али ето чујем дај неки звук неки пут.
Ево онда моје питање
Имам 2023 Т-крос са ДСГ мењачем.
Ауто је прешао 20.000 и пошто сам га тек купио и први пут возим овај тип аутоматског. мењача интересује ме да ли је ок, да неки пут приликом шалтања када рецимо успоравам за семафор, чујем напољу кликтање мењача неки пут. Брзине мења поприлично нормално без икаквог цимања, али ето чујем дај неки звук неки пут.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Normalno je, i kod mene je tako bilo.

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Klikće tako svaki, meni je kliktalo sve vreme od ~30.000km do 100.000 kada sam ga prodao. Posebno na tom usporenju pred stajanje. Ne otvaraš prozor i/ili pojačaš muziku.
Ајде опет да напишем своја запажања за ових недељу дана колико возим овај нови ауто са ДСГ мењачем.
Када бих отишао у сервис вероватно би ми рекли да је све како треба, а ја се трипујем да то баш тако и не треба да буде
- Често се баш чује шалтање брзина, што смо рекли то кликтање.
- Пар пута баш добро избагује, када се приближавам узбрдици, и онда ја на узбрдици успорим на 20ак км-ч, и неки пут баш пуно дрмне и пуно се чује када убаци у Д2 например из Д4.
- Из Еко мода када се просто котрља и када стиснем гас, исто неки пут се избагује па мало тупне када убаци у брзину.
- Из Д у П када убацујем, исто се неки пут баш добро чује како га прешалта.
Да ли су ово све нормалне ствари за овај мењач, и да само појачам музику
још једном да напоменем 1.0 ТСИ, са 20.000 км пређених
Када бих отишао у сервис вероватно би ми рекли да је све како треба, а ја се трипујем да то баш тако и не треба да буде

- Често се баш чује шалтање брзина, што смо рекли то кликтање.
- Пар пута баш добро избагује, када се приближавам узбрдици, и онда ја на узбрдици успорим на 20ак км-ч, и неки пут баш пуно дрмне и пуно се чује када убаци у Д2 например из Д4.
- Из Еко мода када се просто котрља и када стиснем гас, исто неки пут се избагује па мало тупне када убаци у брзину.
- Из Д у П када убацујем, исто се неки пут баш добро чује како га прешалта.
Да ли су ово све нормалне ствари за овај мењач, и да само појачам музику

још једном да напоменем 1.0 ТСИ, са 20.000 км пређених
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: [emoji[emoji2390][emoji[emoji2390]391]9[emoji[emoji2390][emoji[emoji2390]391]9[emoji[emoji2390]391]]] stepeni DSG
Meni se desilo to sve sto opisuješ, ali mogao bih da nabrojim svaki put kad se desilo za 70.000km, ukupno po 1-2x od svakog od navedenih bagova sam doživeo. I to u nekim situacijama koje jesu bile nezgodne u smislu da mi nije bilo iznenadjenje da se menjač zaglupavio. Ako je to bas toliko često kod tebe, možda bih pregledao.
Jedino to kliktanje je bila redovna pojava. Uradio sam servis menjača u ovlascenom na nekih 80.000km ali nakon toga nikakve razlike nije bilo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jedino to kliktanje je bila redovna pojava. Uradio sam servis menjača u ovlascenom na nekih 80.000km ali nakon toga nikakve razlike nije bilo.
Sent from my iPhone using Tapatalk