Kupovina: Ford Focus ili Opel Astra

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Re: Kupovina: Ford Focus ili Opel Astra

Post od pegazbre »

Problem je sto je izbor veoma mali ispod 10 vozila u Srbiji. Ford Focus od 2009 do 2011, 1.6 benzinac (atmosferac), hatchback, manualni menjac...

Pored tog sivog koji prodaje vlasnik (a kupljen je u Srbiji, i relativno manja kilometraza) od 2008 godista ima jos ovaj plavi iz Novog Sada sto sam stavljao link (https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0).

Jako mrsava ponuda...
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

A Mazda 3, 2. generacije? Ako se ne varam dosta deli sa Fokusom 2.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Rolla napisao: 13 Avg 2023, 12:11 A Mazda 3, 2. generacije? Ako se ne varam dosta deli sa Fokusom 2.
Daleko nepreglednija, duza a ima manje mesta, inace top auto, ali ne za njihove potrebe.
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:

Post od pegazbre »

Gledao sam i njih, zeni izgleda ok ali mazda 3 te generacije je bar 1000 evra skuplja od najskupljeg fokusa i ulazi u rang cene mk3 fokusa.

Ma zena ne bi da se trosi puno para, njoj odgovara i ovaj Focus (nije od onih da se pokazuje pa bez Audi/BMW nece da prica samnom) a sobzirom gde se zbog posla zavlaci za parking, bilo koji da kupim bice zalosno iscukan za mesec dana pa nece da trosimo pare bezveze. Jedva je nagovaram da i ovaj Fokus zamenimo.

Inace, Fokus ce ostati u porodici, utegnucu ga jos malo mehanicki i ice mojim roditeljima da ga voze jos par godina dok otac bude mogao tj dozvole mu (ne cuje na jedno uvo). Ne isplati se da ga prodajem...
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Rekao bih da je Mazda 3 odlican predlog. Taj atmo 1.6 benzinski motor je nepoderiv, a odlicno je i unutra napravljena (izdrzljiv enterijer).
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Skoda Yeti 1.2 tsi.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pošto?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

mazda je odlicna samo sto BL serija prevazilazi znacajno cenu fokusa mk2.5, BK ja u tom cenovnom rangu samo sto su one 2008 najmladje
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:

Post od pegazbre »

Jeste, Mazda je dosta skuplja pogotovo bolji primerci, skoro pa dva Focusa se mogu uzeti. Jeste, Mazda ima bolje (kvalitetnije) odradjen enterijer (recimo cuveno ljustenje boje sa dugmica radija/klime u Focusu) ali ono sto je meni upalo u oci kod Mazde (pored cene) da je malo niza sto moze da prestavlja problem zeni na pojedinim mestima gde parkira pa se mora popeti na ivicnjak i sl.

Inace zvao sam vlasnike plavog Focusa u NS i sivog iz Bora da se raspitam malo.

Plavi je iz uvoza, prvi vlasnik u Srbiji, uzet sa nesto manje od 150000 i tad je odmah uradjen veliki i mali servis. Redovno se odrzava, vozi ga zena a razlog prodaje je da im nedostaje 6-ta brzina (svi ostali auti koje imaju imaju 6 brzina i generalno su jaci) i da je auto zbog toga dosta bucan na vecim brzinama, sto u principu i jeste slucaj, nedostaje ta 6-ta brzina. U principu hoce nesto tise i jace da uzmu.

Sivi je uzet u Srbiji, sadasnji vlasnik ga je uzeo sa nekih 110000 od prvog vlasnika. Veliki servis radio u cuvenoj Pinosavi a ostale manje intevencije radi u lokalu. Redovno odrzava auto i tu tvrdi da je mehanicki auto 200% ispravan jer ga on navodno bas dobro odrzava. Sa druge strane na spoljasnosti bi se moglo raditi, ima par ogrebotina i sl to mi moze poslati slike da vidim posto se na sadasnjim slikama bas i ne primecuje nista sem ostecenja levog praga kod zadnjeg tocka. Inace covek prelazi velike kilometraze sa njim. Za godinu dana je presao 30000km i koliko sam ga razumeo, proslog meseca je bio do Milana i ukupno presao nekih 6000km na tom putu, zbog toga i kaze da odrzava auto da mu uvek bude spreman za takav put. Razlog prodaje, treba mu auto sa vecim gepekom pa ce juriti nekog karavana.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

OMP napisao: 14 Avg 2023, 08:15 mazda je odlicna samo sto BL serija prevazilazi znacajno cenu fokusa mk2.5, BK ja u tom cenovnom rangu samo sto su one 2008 najmladje

Na BK sam mislio…
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Nece pogresiti ni sa jednom, ali generalno nije neka ponuda tih BK, ili su matore ili neke koje stoje vec dugo na oglasima (dal zbog cene ili stanja ne znam), pojave se povremeno nove ali brzo odu, ja ih stalno pratim jer ih i sam cesto uzimam, ove godine sam ih 4 imao, prosle nedelje sam prodao jednu bila par dana na oglasima takodje jos jedna iz Krusevca otisla u slicno vreme i kratko bila na oglasima tako da to sto se pojavi po ok ceni i stanju brzo ide.
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:

Post od pegazbre »

A sta mislite o ovoj Mazdi kad vec pricamo o njoj: https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0 . Vidim da ima elektronsku servisnu knjizicu do 2021 kad je imala nekih 160000.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Od mislim 2007. ili 8. sve imaju elektronske servisne, ja sam na par mazdi tih godista imao sve izvode iz te el. servisne a jednu sam i proverio u Dipemu...motor je odlican standardni na lanac kao iz prethodne serije, nema nikakvih mana, kad sam pitao u Dipemu za iskustvo sa tim benzincima ljudi mi rekose to kod nas dolazi samo na redovne servise kvarovi maltene ne postoje sem nekih banalnih stvari.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Dobar auto, jedino ne znam kakav je taj motor.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:

Post od pegazbre »

Gledamo sad svasta, posto Fordova bas ima malo. Gledao sam i Honde Civic 2007-2009, Renault Megane oko 2010, Astru sam vec pomenuo a zeni se bas i ne svidja Astra H osim ako @OMP nema neki auto u dolasku od ovih sto trazim :)
Odgovori