Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Servis - Razno

Post od OMP »

i meni nije jasno ali nije to jedini slucaj, vise njih je zamenom resilo problem, isto su pre zamene isli po reglazama i kao bilo sve ok, posle zamene naravno opet reglaza i opet sve ok ali auto ne vuce u stranu e sad zasto, kako ne znam niti mi se udubljuje u problematiku
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

I ja bih na proveru reglaze na drugom mestu.
A oko amortizera, moguce solje da su propale pa vuce, sopam malo. Sam amortizer nesto mi nerealno.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Sad primetio na sofersajbni gore u uglu ispred suvozača kao da je krenula da se odlepljuje..
SlikaSlika

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

dag81 napisao: 20 Avg 2023, 19:19 I ja bih na proveru reglaze na drugom mestu.
A oko amortizera, moguce solje da su propale pa vuce, sopam malo. Sam amortizer nesto mi nerealno.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Proverio reglazu na 2 mesta u ns.
Kod agrohima i kod grsica. Kazu sve top.
Moracu da konsultujem nekog mehanicara oko tih solja ili amorta.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

ako su dve reglaze pokazale da je sve ok onda ne bi trebalo da je probem do reglaze, ja vise tipujem na solje nego na amorte a majstor ti vrv nece tu mnogo pomoci sem da ti kaze menjaj pa da vidimo, dok ne skine amort nece znati kakva je solja pa ni sam amort
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Dare4x4 napisao: 20 Avg 2023, 14:59 Kako mogu amortizeri da utiču na držanje pravca? Taj što je rešio problem zamenom, rešio ga je jer je sa novim amortizerima morao opet da šteluje geometriju i tada su pogodili kako treba. Ja bih otišao kod drugog da proveri reglažu.
Kada je put ravan amortizeri ne rade ništa pa ne verujem da bi uticali da auto vuče u stranu.
Tako što je kriv klip amortizera, i time promenjen ugao trapa.
Od nekog udara npr. Skoro prisustvovao jednom slučaju H&R (skupi) sportski amortizer na BMW pravio problem. Zamena amortizera nema uticaja na geometriju, niti se može štelovati na MC Pherson a takvi su Fiati.

Amortizeri naravno rade uvek dok su na opruzi, dakle i kada je put ravan.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

To stoji ali kako onda na reglaži ne vide da točak ne stoji pod potrebnim uglom?
Što se tiče rada amortizera, objasni šta on to radi na putu koji je ravan? Ne mislim horizontalan nego ravna površina.

Ja bih otišao na reglažu u drugi servis. Sami uređaji za reglažu periodično se moraju kalibrisati. Ako se to ne radi onda možda nisu tačni. To sam saznao jer sam nekad hteo da zakažem reglažu u Nišu u tadašnjem Agrohimu ali su mi rekli da mogu neki drugi dan jer tad dolazi neko da kalibriše uređaj i da pre kalibracije možda neće biti urađeno kako treba.
I još nešto. Ako auto ima elektro servo, verovatno i njemu treba neki reset da zna kada su točkovi pravo.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Kod puntica postoji kalibracija volana vrv i na cromi ali to mora da proveri kod nekog majstora, mozda samo to treba odraditi ako je moguce i da problem bude resen
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Momčilo napisao: 20 Avg 2023, 19:48 Sad primetio na sofersajbni gore u uglu ispred suvozača kao da je krenula da se odlepljuje..
SlikaSlika

To ti boja otpada. Nije zalepljeno bas do samog oboda stakla.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:

Post od Momčilo »

Ja sam u momentu pomislio da je neki ukras, oznaka za sneg ili sta vec jer bas pravilno.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

jedan trouglic od crne folije udari preko ako te nervira i pici imao sam i ja to na nekom autu
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:

Post od Momčilo »

Reklamiracu, auto je star manje od godinu dana.
Često stoji na suncu, moguće da je to uticalo..

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Dare4x4 napisao: 20 Avg 2023, 21:34 To stoji ali kako onda na reglaži ne vide da točak ne stoji pod potrebnim uglom?
Što se tiče rada amortizera, objasni šta on to radi na putu koji je ravan? Ne mislim horizontalan nego ravna površina.
Pa u mestu, nema kretanja amortizer je u statičnom stanju a na reglaži se gleda (uglavnom samo to i gledaju) raspon točkova koji se jedini i podešava.

Ne postoji ravna površina puta, po definiciji. Uvek ima neravnina i uvek ima promene snage motora tokom vožnje a to znači promena sila u oprugama koja potiče od ta 2 faktora.
U vožnji uvek radi amortizer jer je direktno spregnut sa oprugom a opruga uvek radi dok se vozilo kreće.
To može da bude malo nepravilno odstupanje hoda amortizera ali i dovoljno da krivi amortizer poremeti rad trapa.

To je samo jedna pretpostavka na mogući problem, ne i postavljanje dijagnoze za konkretan slučaj.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Meni se Espace tako ponašao i isto reglaža i provera trapa pokazala da je sve ok. Rekli mi da je do guma, ali i sa novim je isto malo vukao u desno. Nisam uspeo da rešim to dok je auto bio kod mene. 😊
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Eto doze optimizma… :mrgreen:
Odgovori