Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Servis - Razno

Post od Darko »

Da idem 3x na optiku (a isao 2x u razlicite servise) mislim da je nepotrebno i bacanje para.

Danas sam zvao jednu prodavnicu 2 kom prednjih bilstein amorta izadju 90e. Mislio sam da je skuplje. Treba prvo da svratim do mehanicara. Ako i on bude sumnjao na njih, promenio bih.

Drugo mi nista vise ne pada na pamet posle 2x optike, 2x balansa, 2x pregleda trapa, rotiranja tockova, provere pritiska, itd.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Mozda imas problem sa geometrijom zadnjih tockova pa iz nekog razloga se mozda nisu pozdabavili tim. Imas li izvestaj sa zadnje optike? Evo sa drugog foruma podaci, ne mora da znaci da su iste tolerancije kao za tvoj auto, ali moze se i to naci. Jel bilo nekih drugih intervencija od kad su poceli problemi?
Prikačeni fajlovi
IMG_20230821_175221.jpg
IMG_20230821_175221.jpg (66.59 KiB) Pogledano 1279 puta
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Meni je tako na i30 bio problem i ja promenio na svoju ruku i sve ok nakon toga. Tad je bio na 80k km.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

@dragvorl problem je tu otkad je kupljen auto pre 2 god.
Iskreno nemam te izvestaje sa optike. Ali znam da su kacili one senzore na sva 4 tocka.

@havijer menjao si samo prednje amorte?
Moj je na skoro 180k, mozda je vreme za zamenu bez obzira na sve.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Meni to niko nije rešio, Alfa je počela blago da vuče udesno kad je bio na optici i nešto su kao dirali, poboljšali. Do tad je bila ko strela. Bolje da nikad nisam išao.

Otišao sam na reklamaciju, na još jedno mesto i na treće mesto, da ne navodim imena, sve se zeleni ful, prelepo, auto blago vuče.

Moj zaključak - pojma nemaju.

Na RS je volan mikro ulevo, davnih dana kada je menjano kućište termostata u garanciji verovatno su razdesili. Bilo na reklamaciji, pa jednom platio, pa jednom bio na drugom mišljenju da podese, njima svima to sve zeleno, ful. Ne vuče nigde ništa, vidi se milimetar više leva poluga od desne, da je namerno malo asimetrično ne bi niko provalio, ali ja ga vidim.

Pojma nemaju. Da ponovim.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Darko napisao:Da idem 3x na optiku (a isao 2x u razlicite servise) mislim da je nepotrebno i bacanje para.

Danas sam zvao jednu prodavnicu 2 kom prednjih bilstein amorta izadju 90e. Mislio sam da je skuplje. Treba prvo da svratim do mehanicara. Ako i on bude sumnjao na njih, promenio bih.

Drugo mi nista vise ne pada na pamet posle 2x optike, 2x balansa, 2x pregleda trapa, rotiranja tockova, provere pritiska, itd.
A gde su šolje?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Darko napisao:[mention]dragvorl[/mention] problem je tu otkad je kupljen auto pre 2 god.
Iskreno nemam te izvestaje sa optike. Ali znam da su kacili one senzore na sva 4 tocka.

[mention]havijer[/mention] menjao si samo prednje amorte?
Moj je na skoro 180k, mozda je vreme za zamenu bez obzira na sve.
Nisam hteo dalje da mislim pa sam sva 4 promenio...

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Uzecu ja prvo prednje amorte i šolje sa zamenim pa da vidim da li je to resenje. Nije neki ultimativni trosak, a nece mu ni skoditi na ovoj kilometrazi (180k).
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

nidza napisao: 21 Avg 2023, 18:47
Na RS je volan mikro ulevo, davnih dana kada je menjano kućište termostata u garanciji verovatno su razdesili. Bilo na reklamaciji, pa jednom platio, pa jednom bio na drugom mišljenju da podese, njima svima to sve zeleno, ful. Ne vuče nigde ništa, vidi se milimetar više leva poluga od desne, da je namerno malo asimetrično ne bi niko provalio, ali ja ga vidim.

Pojma nemaju. Da ponovim.
Pa to se i ne smatra ikakvim kvarom. Ranije su takva VW vozila izlazila kao nova sa fabričke trake, imao 2 takva VW sa 0km i ne vidim to kao problem.
Ako je mikro nesimetričnost volana fabrika (i njen servis) ne smatra da je kvar koji se otklanja.

Ako ti ipak baš smeta sasvim jednostavno sam namestiš da bude apsolutna simetrija spona, samo kanap i metar ti trebaju od dodatnih alatki.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne razumemo se, 2 x sam platio da mi centriraju volan i uzeli su pare, nisu to uspeli da urade uz pomoć mašine. Niko ne sugeriše neispravnost, već pristup poslu, znanje, štagod.
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

Električar za par sitnica na vw lupa, preporuka u BGu? I auto bravar, nesto mi brava ili mehanizam koci, manje vise znam sta je pa da vidimo sta da se mijenja i zamijeni.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Elektricar i elektronicar AS Drasko u Zemun Polju. Jes' daleko, ali je najbolji.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Darko napisao: 22 Avg 2023, 19:29 Uzecu ja prvo prednje amorte i šolje sa zamenim pa da vidim da li je to resenje. Nije neki ultimativni trosak, a nece mu ni skoditi na ovoj kilometrazi (180k).
Uzeo amorte i solje. Nadam se da ce resiti problem sto vuce u stranu. Robu nabavio sa nekim popustom, pa je sve izaslo samo 99e.
Ne znam da li sam trebao uzeti i one odbojnike amortizera ili se oni mogu iskoristiti sa starih?

Slika
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Ja bih uzeo i odbojnike... Sigurno su propali...

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

trebao si i odbojnike kad vec sve ide novo a super je cena za ovo sto si kupio
Odgovori