Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Dobro veče

Post od shandu90 »

OMP napisao:ja taj SS ne bih nikad koristio tj uvek bih ga gasio po mogucstvu trajno
I ja ga isto ne volim i gasim ga uvek.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Dobro veče

Post od ftj »

Vi ste iz tima volim da mi auto radi u mestu dok cekam. Samo kaznom cemo vas ispraviti.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

zavisi sta cekam, ako cekam semafor naravno da mi auto radi, ako cekam zenu da kupi nesto u prodavnici onda naravno da gasim, takodje i u duzim kolonama kad vidim da se nekoliko min nista ne desava uglavnom gasim auto, ali ne volim da mi ss odreduje to i svaki cas gasi pali
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Sasa kako ti radi start stop na Kadjaru kada si u koloni? Na cliu moras da predjes 7kmh pa da stanes da bi se opet ugasio, inace nece da se ugasi, sto je bas debilo ako je kolona kreni stani.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ne znam, baš ga retko koristim odnosno gasim ga maltene uvek pri polasku. :D No obratiću pažnju ovih dana (probaću) pa javljam. To malo što sam ga do sada koristio radi besprekorno. Neko se ovde recimo žalio da mu se motor gasi (na drugom autu) a da još nije potpuno stao. Kod Kadajra se to ne dešava, tek kada se auto potpuno zaustavi - ugasi motor.
Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi

Post od pankoz »

I kod mene na Picassu kada zaboravim da ga isključim,što je inače jako retko ugasi se motor pre zaustavljanja vozila,ali bukvalno tek što skroz ne stane.

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

@pankoz ne znam kako ti, ja sam pizdeo dok sam vozio Picasso - 3 puta mora da se pritisne na onom brljivom touch-u da bi ugasio mrtvi start stop.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi

Post od pankoz »

Pizdim i ja,ali pošto samo ja koristim Picassa za odlazak i povratak sa posla vrlo brzo kapacitet akumulatora padne ispod tog nekog minimuma za aktivaciju start-stop sistema pa se ne cimam mnogo.
Jedino kad idem negde na dužu vožnju deaktiviram ga pa sam miran.

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ajde de, jeftiniji vam je taj akumulator nego da vozite svaki dan 90-100km do posla i nazad.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ne brinem za akumulator nimalo, on se lako zameni, samo mislim da to nije dobro po motor na duže staze. Zamisli da je zima, minus napolju, 10 semafora do posla, na svakom se ugasi... kada će motor doći do radne temperature? Nikada. Ili - leto, napolju 40 stepeni na asfaltu, motor vreo... a svako malo se gasi. Ili, dojurim sa 130-140 do naplatne rampe, stanem i on mi ugasi motor? Kako sve ovo može biti dobro po motor, turbinu, bilo šta? I ko je lupio tu glupost da je loše po motor da radi u leru? Šta tu ima da bude loše, da radi praktično bez ikakvog opterećenja (benzinac)? Podmazuje se pod pritiskom ionako, nema veze da li se kreće ili stoji u mestu, hladi se... nema tu ništa loše, sem potrošnje goriva pri 0 pređenih kilometara i naravno štetnih izduvnih gasova...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Nije mu dobro ni da radi u mestu neopterećen, pothlađen, polovinu svog radnog veka, pa ti na to sve budi pametniji od inžinjera koji su ga konstruisali. :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Za dizel to možda i mogu da prihvatim, ali za malolitražni benzinac pa još turbo - nikako. Pothlađen je vrlo kratko - jer brzo postiže radnu temperaturu - ako ga ne gasiš, naravno. Inženjeri su konstruisali start-stop da bi smanjili potrošnju goriva i količinu izduvnih gasova, a ne da bi produžili vek motoru.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Uzmi paušalno da se ulje greje podjednako sporo, bez obzira što se benzincu zagreje rashladna tečnost za tri minuta.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Saša napisao: 22 Avg 2023, 11:13 Inženjeri su konstruisali start-stop da bi smanjili potrošnju goriva i količinu izduvnih gasova, a ne da bi produžili vek motoru.
tako je, prevashodno ekologija pa potrosnja
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Uzeo sam rentakar na moru fiat panda hybrid(tako ga krste a zapravo je mild hybrid) i start stop se bukvalno ne primecuje. 1.0 70ks.
Odgovori