Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Ne, nego zato što većinu ljudi baš briga za auto. Nisu kao mi ovde, popravljaju kad više ne može da se vozi itd. A ja, recimo, kad uđem u radnju auto delova i tražim nešto, uvek pitam i ko je proizvođač toga što imaju i najčešće me gledaju belo, provalio sam da se čude jer svi traže najjeftiniji deo. Hvala Bogu pa su se pojavile ove online prodavnice pa može da se bira inače po lokalnim radnjama samo kina i mala privreda.
Poznajem dosta ljudi koji mogu da priušte oba seta, ali ih smara menjanje guma svakih 6 meseci, pređu manje od 10kkm za celu godinu, sa sve odlaskom u Grčku.
Ne opravdavam, ali mogu da ih razumem.
Ne opravdavam, ali mogu da ih razumem.
Dosta ljudi i ne zna, evo rodjak uzeo novi Riken zimsku sa namerom da vozi cele godine, tako mu vulkanizer preporucio. Prelazi 5000godisnje. Ne zna da postoji guma za sve sezone.
Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока
Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока
Sta ima i da znaju, kad vec 15 godina svi tako voze, i ne fali im ocigledno nista spec...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Video BMW 5, recimo 10 godina star, na Rikenu, nema para, jelte...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ma nisu ovo jeftina kola. Uglavnom su 10+k EUR.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Ovaj forum tj. mi koji smo ovde smo izuzetak. Ljudi uopšte ne gledaju tako na gume, niti to proučavaju do detalja. I to što sam pomenuo da i EU tablice tako voze, nisu to samo naši.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Zanimljiv hobi imate.
Ja nikad nisam zagledao gume parkiranih automobila…

Rim policija zimske gume na 30+ stepeni
Bukvalno sve pande i ovi jeepovi su na zimskim

Sent from my SM-N986B using Tapatalk
Bukvalno sve pande i ovi jeepovi su na zimskim

Ovo mi lici na allseason.
Evo jos jedna 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Skuplji auto, manje para za gume, jer se dalo i crno ispod nokta za auto, koji treba i održavati kasnije. Čast izuzecima.Markoni napisao:Ma nisu ovo jeftina kola. Uglavnom su 10+k EUR.
Opet, skuplji auto povlači i skuplje dimenzije guma...
--
A što se održavanja tiče:
Slabo ko pita šta se ugrađuje od rezervnih/potrošnih delova. Pošto mali servis? Toliko. Ok!
Ko proizvodi filtere i koje je ulje, to nije bitno, ako je cena prihvatljiva, tj niža od drugog servisa.
Mnogi majstori čak i ne nude više opcija, ako ne tražiš. Nude nešto što ima prihvatljivu cenu, a oni dobar rabat.
Koliko puta sam pozvao prodavnice autodelova, da pitam za deo, odmah zveknu neku najnižu cenu. To jednostavno ide, a ljude i ne zanima previše.
Pitam za brisače, kaže ima, i npr 875 dinara. Jedan? Oba! Pa šta je to, ima li neki drugi?
Pa iiima, ali su skupi... OK, pa jesu li sto dukata... Pošto?!?!
TapaT
Ne verujem baš da su to izuzeci kako navodiš. Poznajem solidan broj ljudi (a viđam to i po ulicama, ne samo kod nas) koji itekako mogu da priušte dobre gume, ali ih apsolutno ne interesuje da razmišljaju o tome, niti da li je auto izgreban, gde je parkiran, da li je ogrebana felna, kakvo su im ulje stavili itd.
Ja svaki auto prvo pogledam u " cipele "DukeNS napisao: 25 Avg 2023, 15:01 Zanimljiv hobi imate.Ja nikad nisam zagledao gume parkiranih automobila…

I da, imam osecaj da u sred leta vidjam vise auta na zimskim gumama nego zimi, i to nisu uvek neke jeftine kante. A ja budala menjam gume svake godine, najkasnije dve da ne budu prestare

Pa dobro, to je ok ako se prelazi 50-60-70 hiljada.