Električni skuter/trotinet/bicikl
Re: Električni skuter/trotinet/bicikl
Verovatno im je lakše da zabrane nego da regulišu. Rentirani trotineti u Bukureštu su GPS i 4G koordinisani, te na određenim lokacijama ne mogu da idu brže od 7km/h. To nije loše rešenje. Ljudi ih uzimaju i ostavljaju na sve strane po gradu, samo pokupiš i voziš se, naplati ti Uber.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Moji se vozili tim rent trotinetima po Krakovu, samo je bio Bolt. Ja probao i delovalo mi nestabilno i nesigurno i nisam hteo, doduše popio sam i par pića pre toga 

Mi ih videli u Beču, ali neka fala.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ja sam probao u beču i tamo ograničavaju brzinu kad ideš nekim pešačkim ulicama poput mariahilfe. I generalno je sranje al zato elektro bajs je prava stvar.
Za ovu brzu komutaciju po gradovima je trotinet sigurno bolji od bajsa. Pokupiš ga na početku dugačke ulice i ostaviš na kraju, spržiš 2-3 km za par minuta i nastaviš šetnju. Ja sam ih fino iskoristio tamo.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
jesi sigurno išao brzinom od 7km/h? 

Boringly average, but also perfect for school run mums
-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
Ja sam ih koristio pre 2 nedelje u Osijeku, preko Bolt aplikacije. Ima ih na sve strane. I bili su ograniceni na 20 km/h. Nisam vozio u pesackoj zoni.
Ima digitalni brzinomer. Mislio sam da se pokvario dok nisam izašao iz zone, pa sam ukapirao da je to u pitanju.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
A šta ćemo s onim pacijentima što po teraju trotinet po međumesnom putu, ili što voze po gradu ko sumanuti. Negde je vozač automobila kriv, ali često motoraši, biciklisti i vozači trotineta baš izazivaju sudbinu. I onda krivi vozači automobila.Masinac napisao: 31 Avg 2023, 12:21 Prvi put čujem da je e-trotinetlija naleteo na drugog trotinetliju i da je jedan od njih poginuo.... Oh wait, ubio ih je verovati neki sa autom ili kamionom, zašto onda ne zabrane automobile?
/rant
Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk
Za sad su najkritičniji glovo/wolteri koji piče sa odvrnutim elektro biciklima na max kroz trotoare i pešačke zone. Njih bi prvo trebalo sankcionisati.
Slažem se, to jeste problem, i mene nerviraju kad ne poštuju ni jedno pravilo. Ali to nije razlog da se isti zabrane, već da se sankcionisu kao svi drugi učesnici u saobraćaju, da se ljudi obrazuju, upoznaju sa opasnostima i kako ih izbeći.Gazu napisao:A šta ćemo s onim pacijentima što po teraju trotinet po međumesnom putu, ili što voze po gradu ko sumanuti. Negde je vozač automobila kriv, ali često motoraši, biciklisti i vozači trotineta baš izazivaju sudbinu. I onda krivi vozači automobila.Masinac napisao: 31 Avg 2023, 12:21 Prvi put čujem da je e-trotinetlija naleteo na drugog trotinetliju i da je jedan od njih poginuo.... Oh wait, ubio ih je verovati neki sa autom ili kamionom, zašto onda ne zabrane automobile?
/rant
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
I tu dolazimo do onih koji na sve te svoje brlje još i beže od policije... Pa onda ispadne da ih je skoro nemoguće kontrolisati. To samo da sve ljude ili trotinete nekako čipuješ, pa da pandur uvek izdaleka zna i ko si i šta si.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
oni stvarno luduju, ono sto sam video po BG-u kako voze bas je rizicnoftj napisao: 01 Sep 2023, 12:22 Za sad su najkritičniji glovo/wolteri koji piče sa odvrnutim elektro biciklima na max kroz trotoare i pešačke zone. Njih bi prvo trebalo sankcionisati.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Videh jutros parkirane žute trotinete na NBG, izgleda da je Yandex krenuo sa rentiranjem:
https://go.yandex/sr_rs/lp/rides/scooter
Instalirao sam i aplikaciju da se vi ne mučite
Minut 12 dinara, 30 minuta u toku jednog dana 249din, 100 minuta u toku jedne nedelje 849din, 200min u toku meseca 1499din.
https://go.yandex/sr_rs/lp/rides/scooter
Instalirao sam i aplikaciju da se vi ne mučite

Minut 12 dinara, 30 minuta u toku jednog dana 249din, 100 minuta u toku jedne nedelje 849din, 200min u toku meseca 1499din.
Htedoh ja da isprobam danas i na mapi stoji da je tu trotinet a nema ga. I tek nakon 20 minuta nestao sa mape.