Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Koliko troši?

Post od dragan »

Opet taj 1.6dci, nikad poznat po maloj potrosnji, pogotovo grad i kratke relacije.
Moj QQ 2019. 1.3t 160 sad vec nekoliko meseci vozi skoro iskljucivo gospodja, dakle briga o potrosnji nula, normalna mesovita voznja sa najvecim delom grada jer na putovanja idemo drugim autom, bas sam juce sipao, stoji 7.4l/100km na po toj nekoj dugorocnoj od x hiljada km predjenih.

Gde je tema o kamperima, jel to postoji uopste?

Sent from my 2201123G using Tapatalk

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

I meni je do posla nekih 4km, upali, izadji i zatvori garažni boks, auto radi, isteraj na ulicu... Pa semafor za semaforom... Na prvom najčešće sačekam drugo zeleno i jedva prodjem. Nekad i na treće tek uspem. Radovi na putu godinama unazad, svakih mesec dana druga putanja. Praktično, motor se i ne zagreje pošteno do odredišta, pogotovo zimi, a samo se drnda. I kada pogledam potrošnju, to najčešće bude 10-10.5l. Opet, ako sastavim više tačaka po gradu, tipa napravim 15-20km vožnje, to onda bude 7-8l. Tako da mislim da je tu sve u redu, a vidim da i ti normalno razlazes i rezonujes stvari. Sta god rekli, to je težak auto sa velikim točkovima, puno opreme i malim motorom. I uvek sam se sklanjao od diskusija o gradskoj potrosnji.Magistrala, 70-100 km/h... Ili AP na 130km/h... Tu se lako mogu uporediti kola, ali grad... Sta je uopšte gradska vožnja, koji grad ili njegov deo, doba dana, gde, šta kako... Negde može 7, a negde je i 13 normalno.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Bas tako, postoji grad i "grad"...
Meni je dugoročna gradska na 8.2 (Superb 190ks TDI 4x4)
Kada idem na posao troši smešno, jutro. Kad se vraćam troši 3x više. Ruta tv pink-Tosin bunar.
Komšija sa istim autom i motorom, radi na karaburmi, gradska mu je preko 11l..
Evo sličica jutarnje rute do posla, koja sama po sebi ne znači nista

Slika

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
guzva
Reactions:
Pridružio se: 07 Nov 2021, 01:20

Post od guzva »

Meni je na 2.0 fsi potrosnja 10L a prosecna brzina 24km/h samo gradska voznja i kratke relacije, sto znaci da je to jako dobro citajuci sve ovo :)
Dok recimo kada idem auto put/magistrala spusti se na 6.4L ali dzaba to kad ga grad ubije u pojam. Naravno klima radi non stop.

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

trolmcclure
Reactions:
Pridružio se: 27 Avg 2023, 01:07

Post od trolmcclure »

Ствар (тј. оно што ме нервира) је у томе што сам досад возио Клија III 2008. са 1.5 dci, иста мета - исто одстојање. Наравно: мањи ауто, лакши, мањи точкови, али како год га возио, с климу или без, од 5,5 до 6,5 максимално било куда по граду. И то је 6,5L почео да троши кад је оматорио, првих година - 6 макс. На отвореном на 130-150, цугао је 8-9, али на 110-120 опет 6 или 6,5 или мање. Оба мотора су наравно Реноови, и чудно ми је да толико мала разлика у запремини, а и не баш толика разлика у габаритима, доводи до драстичних разлика у потрошњи, пошто је 10+L/100km буквално 85% виша потрошња од 6 на 100.

Такође, кад видим онолику Реноову грдосију од кампера у претходном посту да троши 10L(!), стварно ћу помислити да Рено УМЕ од својих мотора да „наштима” врхунски малу потрошњу, што Нисан или Дачија, или ко већ други - не умеју. Да ли је до мењача, диференцијала, или моторних мапа, али очигледно је да ту има нешто и до подешавања, нису само габарити... Такође, ако га мало смирим, тј. возим као баба, могу да спустим на 6 у граду ако нема неких узбрдица, међутим, чим је нека неравнина, и чим мало убрзам, одмах скаче на 10. Мени је ово јако чудно.

Те је закључак питање: да ли чиповати мотор, или не? То питам пошто ми се чини да га је Нисан наштимовао да по путу кида, када је на 2.000+ РПМ, што и ради, али се зато по граду вуче са пребогатом смешом, тако ми делује.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

@zdushan nisam znao da radiš na Pinku. Daj mi sredi da upoznam Jovanu. :loool:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Clio 1.4 po gradu NS trosi 10 bez problema.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

dragan napisao: 02 Sep 2023, 11:12

Gde je tema o kamperima, jel to postoji uopste?

viewtopic.php?f=16&t=5305

Sloba napisao: 02 Sep 2023, 11:28 Pa semafor za semaforom... Na prvom najčešće sačekam drugo zeleno i jedva prodjem. Nekad i na treće tek uspem.

Da probam da pogodim - Gundulićeva? :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pa da. Plus rade zgradu po zgradu poslednjih deset godina i večito kamioni zaustavljeni... Pobegnem ja kod škole desno pa kroz Jug Bogdana, ali i tu je miš q da polomi. Poenta je da se više cimaš nego što zaista voziš i eto 10+ potrošnje bez problema.

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

trojanac napisao:[mention]zdushan[/mention] nisam znao da radiš na Pinku. Daj mi sredi da upoznam Jovanu. :loool:
E sad se kao ne sećaš da si bio do mene i da ti je Jovana uručila grafičku karticu Slika

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Sloba napisao: ... i eto 10+ potrošnje bez problema.

Zamisli još negde i uzbrdo da ideš :D

TapaT

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Poslednjih 7 dana vozim toyotu corollu verso, 2.2 d4d, čipovana na bar 160 konja. Sipano u Goraždu, došao do Boke, tu vozio par dana u stani-kreni režimu, nekad uhvatim i otvorenog puta ali kratko i ne preko 80 kmh i board pokazuje 6.0, videćemo čep metodu. Od sipanja pređeno 450 km i kazaljka još nije na pola.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dugoročna na test vozilu, KIA XCeed 1.5 T-GDI 160KS manuelni menjač
IMG_160527.jpg
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Bg-Dion, cekanje na granicama sat i 40 min, pun auto, klima konstantno. Kod nas tempomat na 140, MK koliko je moglo po krivinama i posle opet tempomat na 140.
Golf 8 1.0 tsi

Na MK/GR granici
Slika

I na krajnjem odredistu
Slika
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt: