Mobilne telekomunikacije
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Re: Mobilne telekomunikacije
Ovo za restart sam pitao posto to radi drugar kad mi instalira Windows.
Ne, problem mi je spikerfon, slabo me ljudi cuju i kad je na maximumu. Mora da je to do Vip-a :roll:
Ok, znaci da bekapujem imenik [dzast in kejs] i pokrenem apdejt?
Koji ja najbolja app za bekam kontakta i/ili imenika?
Na Marketu ih ima dosta: Super Backup: SMS & Contacts, Backup Contacts [Red Rock AS], SMS Backup & Restore [Ritesh Sahu] ...
Ne, problem mi je spikerfon, slabo me ljudi cuju i kad je na maximumu. Mora da je to do Vip-a :roll:
Ok, znaci da bekapujem imenik [dzast in kejs] i pokrenem apdejt?
Koji ja najbolja app za bekam kontakta i/ili imenika?
Na Marketu ih ima dosta: Super Backup: SMS & Contacts, Backup Contacts [Red Rock AS], SMS Backup & Restore [Ritesh Sahu] ...
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Ma ne treba ti backup imanika i poruka, pa nije to iPhone 
Naravno mozes da uradis zlu netrebalo, al ja ga nikad ne radim prilikom updatea i nisam imao problema. Sa druge strane iPhone pri backapu sve pobrise...

Naravno mozes da uradis zlu netrebalo, al ja ga nikad ne radim prilikom updatea i nisam imao problema. Sa druge strane iPhone pri backapu sve pobrise...
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
I meni je stigao isti update. Odradicu ga za 10ak min pa prenosim utiske
@Steva Ja resavam problem sa kontaktima tako sto uradim Export imenika na memorijsku karticu gde dobijes jedan fajl u .vcf formatu... Traje par desetina sekundi. Isto tako mozes kasnije da ga Import-ujes u imenik, samo mu das "putanju" i to je to... Ovo radim na Galaxy s2, ne verujem da je i na tvom SE drugacije...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
A sta mislite od N97 mini? Ima dobrih za stotinjak evra na tom sajtu kupujem-prodajem... Jes da je mator model, ali ja ne boliujem od toga da mora biti nesto novo sto niko nema, bar sto se telefona tice 
Npr. ovako nesto http://www.kupujemprodajem.com/Nokia-N9 ... id=8696024 ?

Npr. ovako nesto http://www.kupujemprodajem.com/Nokia-N9 ... id=8696024 ?
- FitnessGuy
- Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56
Ja sam prezadovoljan sa BB 9700 bold. Sklon sam čestom menjanju telefona, ali je BB izdržao već 7 meseci kod mene.
Samo još čekam da konačno naprave Skype i za ovaj model i ništa mi više ne treba.

You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Odradjen update bez ikakvog bekapa, sve je ostalo isto, vidljivih promena nema.
Pomislio sam da je ovo nova verzija android softvera (ICS) medjutim, ovo neki SE build softver update.
Pomislio sam da je ovo nova verzija android softvera (ICS) medjutim, ovo neki SE build softver update.
- steva_anya
^ Takodje. Za svaki slucaj sam bekapovao kontakte. Imam ih oko hiljadu i izvrsio bi harakiri da sam ih izgubio
Gagi: jesi razmisljao da uzmes telefon uz ugovornu obavezu kod nekog operatera?
Nov telefon, 2 godine garancije, a izaberes paket spram potreba ...
Svi operateri imaju nesto zanimljivo u ponudi.

Gagi: jesi razmisljao da uzmes telefon uz ugovornu obavezu kod nekog operatera?
Nov telefon, 2 godine garancije, a izaberes paket spram potreba ...
Svi operateri imaju nesto zanimljivo u ponudi.
Drugari, došlo vreme da se potpisuje novi ugovor.
Do sada sam bio kod MTS-a i ne bih ih menjao.
Do sada sam bio na čistom mix paketu i nisam imao gigabajte uračunate u pretplatu, a i N72 ima premali ekran za neki ozbiljniji surf pa ga i nisam koristio u te svrhe.
Moja nedoumica je koja količina Gb je potrebna za neku normalnu u potrebu kako bih znao koji paket da uzmem. Dakle ništa fejs i sl. bitno mi je da imam net kada negde nešto čekam...
Ponuđene količine su 600 MB, 1,5 GB, 3 GB. Šta izabrati?
Do sada sam bio kod MTS-a i ne bih ih menjao.
Do sada sam bio na čistom mix paketu i nisam imao gigabajte uračunate u pretplatu, a i N72 ima premali ekran za neki ozbiljniji surf pa ga i nisam koristio u te svrhe.
Moja nedoumica je koja količina Gb je potrebna za neku normalnu u potrebu kako bih znao koji paket da uzmem. Dakle ništa fejs i sl. bitno mi je da imam net kada negde nešto čekam...
Ponuđene količine su 600 MB, 1,5 GB, 3 GB. Šta izabrati?
- steva_anya
600Mb ti je dovoljno.
1500Mb ces tesko takvim tempom potrositi.
Za mesec dana potrosim 500-800Mb, a svakodnevno koristim za: fb, mail, forume, aplikacije za opste i sportske vesti tipa B92/Blic/Mondo, i par YouTube klipova dnevno.
To je za normalnu upotrebu. Dodatnih 1000Mb potrosim za gledanje video klipova na YouTube-u ili Vimeo-u, onako pre spavanja, i vecina je HD.
Jedan od najvecih "gutaca" Mb je gledanje klipova, pre svega mislim na YouTube.
Nije isto ako pogledas par trejlera za filmove u HD-u, i kad pogledas razne klipove snimljene mobilnim.
Klip od recimo 3 minuta moze imati 1-50Mb. Cifre sam lupio, ali nisam daleko od istine.
1500Mb ces tesko takvim tempom potrositi.
Za mesec dana potrosim 500-800Mb, a svakodnevno koristim za: fb, mail, forume, aplikacije za opste i sportske vesti tipa B92/Blic/Mondo, i par YouTube klipova dnevno.
To je za normalnu upotrebu. Dodatnih 1000Mb potrosim za gledanje video klipova na YouTube-u ili Vimeo-u, onako pre spavanja, i vecina je HD.
Jedan od najvecih "gutaca" Mb je gledanje klipova, pre svega mislim na YouTube.
Nije isto ako pogledas par trejlera za filmove u HD-u, i kad pogledas razne klipove snimljene mobilnim.
Klip od recimo 3 minuta moze imati 1-50Mb. Cifre sam lupio, ali nisam daleko od istine.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Takodje isto,fabricka aplikacija slizi svrsiMarkoni napisao:@Steva Ja resavam problem sa kontaktima tako sto uradim Export imenika na memorijsku karticu gde dobijes jedan fajl u .vcf formatu... Traje par desetina sekundi. Isto tako mozes kasnije da ga Import-ujes u imenik, samo mu das "putanju" i to je to... Ovo radim na Galaxy s2, ne verujem da je i na tvom SE drugacije...

Sto se tice MBa, visim nonstop po fejsu,4-5 foruma preko tapatalka i preko opere plus 9gag i jos par sajtova i ne potrosim nikad preko 150 MB... Posto je MixNetM,od 600 MB,uvek mi ostane bar 450 ...

sent from Kenda digitron using Tapatalk
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
@ Steva - imam paket preko firme, i ne placam racun, iako napravim oko 3000 mesecno, tako da mi se ne isplati da se obavezujem na ugovor, kad vecne placam ovaj racun...
A cale konj uzeo C3 pre 3-4 meseca za dinar, a mogao lepo meni za uzme Nokiu 500 za 4000 u Telenoru
A cale konj uzeo C3 pre 3-4 meseca za dinar, a mogao lepo meni za uzme Nokiu 500 za 4000 u Telenoru

Dobio sam ponudu od operatera da uz promenu tarife (svakako planirao) i produzetka ugovora uzmem novi telefon.
E sad, sta mi je ciniti:
1. Samsung SGS 2, Nexus ili HTC Sensation XL (prednost je Android na koji sam navikao)
2. Nokia Lumia 800 (volim Nokie ali nisam siguran u vezi Windowsa)
3. Da sacekam jos malo neki novi uredjaj (nisam u toku pa ne znam da li ima nekih interesantnih najava)
iPhone 4S ne razmatram iz vise razloga...
E sad, sta mi je ciniti:
1. Samsung SGS 2, Nexus ili HTC Sensation XL (prednost je Android na koji sam navikao)
2. Nokia Lumia 800 (volim Nokie ali nisam siguran u vezi Windowsa)
3. Da sacekam jos malo neki novi uredjaj (nisam u toku pa ne znam da li ima nekih interesantnih najava)
iPhone 4S ne razmatram iz vise razloga...
- half man
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
- Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S
Druze ja imam Sensation XL ,telefon je extra . Prelepo izgleda,kvalitetna izrada,brz,pouzdan,a slusalice sto dobijas uz njega pruzaju neverovatan zvuk . Moja preporuka Htc . 

- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Galaxy S II.
Da je u pitanju Sensation, onda bi to bila preporuka... ali posto je SingleCore Sensation XL, onda definitivno SII.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3621
EDIT: Nisam ni video da je u ponudi i Nexus. To bi bio moj izbor.
Da je u pitanju Sensation, onda bi to bila preporuka... ali posto je SingleCore Sensation XL, onda definitivno SII.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3621
EDIT: Nisam ni video da je u ponudi i Nexus. To bi bio moj izbor.

1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!