Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Servis - Razno

Post od OMP »

Darko napisao: 31 Avg 2023, 14:42
Predlozio mi da odem kod elektronicara da uradi kalibraciju volana (nisam znao da se to uopste i radi)
Ja sam ti to napisao jos na pocetku kao moguci uzrok da proveris da li se kod crome moze raditi kalibracija, mozda si ispustio u prici taj moj post jer su time na punticima resavali probleme.

svakako nisi puno para dao na nove amorte i ostalo a stare mozes uvek da bacis na oglas i izvuces pola para
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dobro je kad novi nisu gori od starih

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

svakako nisu bacene pare
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

OMP napisao: 31 Avg 2023, 15:23
Darko napisao: 31 Avg 2023, 14:42
Predlozio mi da odem kod elektronicara da uradi kalibraciju volana (nisam znao da se to uopste i radi)
Ja sam ti to napisao jos na pocetku kao moguci uzrok da proveris da li se kod crome moze raditi kalibracija, mozda si ispustio u prici taj moj post jer su time na punticima resavali probleme.

svakako nisi puno para dao na nove amorte i ostalo a stare mozes uvek da bacis na oglas i izvuces pola para
Propustio sam da si mi napisao to za kalibraciju. Uglavnom najbitnije je da je kalibracija dosta pomogla.

Citao sam na vise mesta da savetuju da se na crominoj klimi promeni sušač na vecim kilometrazama. Uzeo sam ga pa planiram zamenu uskoro.
Koja je tacno njegova uloga?

Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

https://www.nezavisne.com/automobili/au ... adi/590437

OMP napisao: 24 Avg 2023, 09:17 Nije pravo mesto za pitanje ali jel ima neko ideju sta pravi problem u ovom slucaju, auto ima aftermarket radio cd ali nije neki bez veze kinez i sl., relativno nov al zaboravih marku, uglavnom nije no name, e sad kad vozac sedi u autu slabo se cuje stanica ono kao kad je los prijem tj signal, cim izadjes iz auta sve ok radi i to vazi samo za poziciju desenja na vozackom mestu, pozadi i suvozac nema problema :) smesno mozda ali istinito i ne kontam sta je razlog tome, auto je punto evo ako je to bitno.
problem je ipak negde u anteni i kad sam stavio originalni cd player ista prica je bila, ali sam zaboo parce zice u uredjaj umesto antene i radi, problem nije u anteni koju sam zamenio posto ni sa drugom koju sam probao nije htelo nego negde u kablu koji ide od radija pa do kraja krova ali ko ce sad to da trazi, parce zice vrsi posao i super hvata stanice tako da ce tako i da ostane nemam ni volje ni vremena da provlacim novi kabl od radija do antene na krovu
Zalele91
Reactions:
Pridružio se: 18 Jul 2023, 09:15

Post od Zalele91 »

Da li je ovo normalna količina ulja?
Citroen C4...
Ne razumem se u merač,prvi put vozim Citroen.
Prikačeni fajlovi
IMG_20230902_103721.jpg
IMG_20230902_103721.jpg (64.6 KiB) Pogledano 2409 puta
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Jeste, malo iznad pola. Možeš da doliješ nekih 150-200ml da bude bas ispod maksimuma.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

fabirka uvek kaze na pola meraca ali ja sam uvek drzao na 3. kockici od max, to mi je neki reper kod svih kola, znaci malo ispod max a to je u tvom slucaju jos mozda 100ml
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Kod 1.6 HDI mora uvek biti na maksimumu i taj motor uopste ne trosi ulje kad je ispravan. Mislim na vidno vizuelnu potrosnju, mozda potrosi 50ml od zamene do zamene (15.000km). Dolij ulje do maksimuma obavezno po specifikaciji.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Sliva se dizlo u karter, opušteno

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Koshmar
Reactions:
Pridružio se: 13 Sep 2017, 10:03

Post od Koshmar »

Da li neko ima preporuku za servis za dizne,konkretno za TESTIRANJE DIZNI, Beograd eventualno okolina??

U pitanju su Siemens dizne komon rejl za frankestajna od auta...Volvo V50 2.0d 100kw :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Koliko sam ispratio nakon 200,000+km te Simens/Continental dizne su za bacanje, remonta nema (a da potraje i da valja).
Ako je primetan problem u radu motora bojim se da će rešavanje biti ne baš jeftino, nadam se da grešim u proceni.
Koji su razlozi da se sumnja na dizne?

ps. pitati možda servis Žeravica Novo Miloševo oni su veoma dugo (doduše uz Boš) u tom poslu pa možda znaju gde da upute.
Koshmar
Reactions:

Post od Koshmar »

Auto je presao "290 000km"...realno izmedju 500 i 600...
Sumnja se na dizne,jako slabo je vukao,bilo je goriva solidno gore oko dizni..teze palio,poceo da cekica malo zadnji put u radu i na kraju nece vise ni da upali,baca dim nazad,kad vergla...
Po mom misljenju ,na prvu, mislim da su prva i druga mrtve...
Nove...ako imaju,sumnjam da su bez 250-300e komad, a polovne macka u dzaku.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Nove dizne ima sigurno, puno tih motora je proizvedeno.
A čisto sumnjam da su te dizne dogurale do 500-600k, možda su već 2 ili 3 puta menjane ali pre bih rekao da je 290k realnije ako su originalne. (vidi se po kodu proizvodnje).
Volvo V50 2,0D da predje 500-600k je veoma retko...mala verovatnoća. Raskanta se svašta do tada.

Koliko znam kod njih su ovlaćeni servisi kao paket menjali glave motora u paketu sa menjanjem dizni, tako je neka preporuka bila od strane fabrike...

Svakako se raspitati na više mesta o ceni.

Contijevo ubrizaganje je poznato da je ispod prosečno što se tiče trajnosti, tj da pre recimo Boša dodje u fazu remonta i da je sam remont skuplji (i kod VW približno sličan radni vek Conti piezo dizni kao kod Ford/PSA.)
Koshmar
Reactions:

Post od Koshmar »

Sumnjam da je prava km auta...uzet je pre 6-7 godina,tada sa nekih "180 000km"..jos je bio iz uvoza,vlasnik je bio dugogodisnji od koga je uzet ali svejedno jos tada smo sumnjali da je prava.
Mozda i gresim u proceni...
Ne isplati se uopste uzimati nove..auto je za posao,"radnicki"..sad u ovom stanju ceo ne vredi kao 4 nove dizne.
Ako mogu da se repariraju,mada znam da su to Siemens dizne,jako poznate svima...a ako ne,ako je kako i predpostavljam (dve od cetiri kaput) onda bar dve polovne da pogura jos malo do "novog" auta.
Odgovori