Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Dobro veče

Post od pedja »

Koja je fora sa "Dete u autu" nalepnicom?

Nije obavezna.

Čuo sam svakakva tumačenja zašto je treba staviti, a i različite razloge zašto je ljudi lepe.

Zašto ste je vi (koji ste je stavili) zalepili?

Koliko sam skontao, dobar deo ljudi misli da je obavezna. Kod ostalih, većinom je utrkivanje ko će da stavi lepšu (personalizovanu) objavu da, zaboga, ima dete (po imenu), pa još lepša nalepnica od komšijine.

Otprilike, bitno je zalepiti objavu na automobil, koliko i čestitati rođendan (i sl) detetu na IG/FB, iako to isto dete sedi u drugoj sobi...jer, nije se desilo ukoliko nije na internetu.

Čini mi se da neki ljudi, a posebno majke, dobiju neki poseban poriv da pokazuju da imaju dete, a sebe smatraju izuzetno bitnim zbog toga. Da je moguće, a u budućnosti će verovatno i biti, iznad bi leteo dron, koji bi pokazivao: Ovo je moje dete, ja sam majka, bežite čobani sa puta. :D

TapaT

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ja nisam lepio, a rezon za druge mi je da bi oni u kolima iza imali obzira ako taj sa detetom vozi sporije, kilavije...

Ovo ostalo što si pisao si u potpunosti u pravu. Meni su i gala proslave dečjih rođendana dok ih ono samo nije svesno kretenske...
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Mi smo (pre 20ak godina) nalepili na auto čisto radi fore, bez ikakve "namere".
A jedina još debilnija stvar od bombastičnih proslava rodjendana mi je još bombastičnija proslava punoletstva...
Sa druge strane, jedan deo ljudi radi i zaradi na tome, pa sa te tačke gledišta taj džiberizam za nekoga bar ima neke vajde.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Ja nemam nalepnicu, nemam neki poseban razlog zašto je nisam nalepio.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

Mi imamo nalepnicu, s nadom da će neko iza kome se eventualno žuri da se suzdrži od sviranja, blicanja i sranja. Pa eto, ako nas spasi makar i od jednog nerviranja, uspelo je.

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ja zaista ne verujem da ta nalepnica pomaze za bilo sta. U Madjarskoj cesto vidjam izlepljeno na kolima pozadi cica glise sa imenima cele familije. Cemu takvo "hvaljenje". Moze i broj telefona da se ostavi, email,adresa... :ccc:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ima i po CH, ja sam imao par kola sa cica glisama i sl. forama sa imenima dece.....meni je to skroz bez veze a sama klasicna nalepnica beba u autu sta znam ono cisto da onaj iza tebe obrati paznju, ja sam imao neku malu diskretnu koju smo dobili uz nesto dal pelene ili sta bese reklama i to samo par meseci koliko sam vozio taj auto u tom momentu posle na sledecem nisam lepio. Letos na moru do mene parkiran neki dal bese q5 ili x5 BG table pozadi na staklu natpis "deda vozi filipa" ili neko drugo ime deteta zaboravih.

ovo mi je nesto najgluplje.....ili kad umesto beba pise ime deteta
https://gcdn.polovniautomobili.com/user ... 00x600.jpg
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

DukeNS napisao: Meni su i gala proslave dečjih rođendana dok ih ono samo nije svesno kretenske...
Možda sam pisao. Prošle godine, naleteh u nekom hotelu, ispraćaj (proslava) u prvi razred. Sve redno, pokloni, muzika uživo, na parkingu 2/3 gastarbajteri, ostalo lokalci. Skupilo se sa svih strana.

TapaT

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ovde po D toga ima redovno, a "vinovnici" su uglavnom sa Balkana, Turske ili neke zemlje gde su stanovnici malo tamnoputiji. Ajd´ što za (valjda) srećne mladence iznajme neku streč limuzinu u holivudskom stilu, nego što i gosti sa obe zaraćene strane unajme za taj dan kojekakve aždaje i prave buku kroz grad, sve sa zastavama, turiranjem auta i sirenama. Ima na YT krš videa na tu temu, Dešavalo se da policija zaustavi celu kolonu, uleti u slavlje pa napravi kontrolu automobila, tera ih da duvaju u Dräger i tome slično.
Seljacizam i njegova oštrija verzija džiberizam su pojave kojih je uvek bilo, sa pojavom društvenih mreža se ta trend ustostručio (ako nije na instagramu nije se ni desilo :ccc: ) i valjda će nekada da se slegne i ta prašina. Dotle, nama normalnima ostaje samo da se krstimo i čudimo, koliko-toliko pozitivno u svemu tome je činjenica da neko živi i školuje decu od organizacije tih proslava.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Je l je imao neko problem da su mu rekli da ne moze da produzi vozacku jer im je blokirano produzenje u sistemu? Danas mi se to desilo i rekli su mi da dodjem kasnije jer ne mogu nekoga da dobiju ko moze da pomogne.

Inace na granici u subotu su mi videli da je vozacka istekla tako da sam dobio kaznu i iskljucenje vozaca iz saobracaja, ne znam da li je mozda zbog toga?

Inace nemam nista u registru neplacenih kazni.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Ovo je treći slučaj ove godine da nekome na granici provale istek vozačke.

Pre nikada nisam čuo da se nekome desilo. Šta je sa narodom?

TapaT

tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Ja sam skoro menjao zbog prebivalista, ali sam prevideo da tada samo menjaju plastiku, rok vazenja ostaje stari.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

pedja napisao: 11 Sep 2023, 11:48 Koja je fora sa "Dete u autu" nalepnicom?

Nije obavezna.

Čuo sam svakakva tumačenja zašto je treba staviti, a i različite razloge zašto je ljudi lepe.

Zašto ste je vi (koji ste je stavili) zalepili?

Koliko sam skontao, dobar deo ljudi misli da je obavezna. Kod ostalih, većinom je utrkivanje ko će da stavi lepšu (personalizovanu) objavu da, zaboga, ima dete (po imenu), pa još lepša nalepnica od komšijine.

Otprilike, bitno je zalepiti objavu na automobil, koliko i čestitati rođendan (i sl) detetu na IG/FB, iako to isto dete sedi u drugoj sobi...jer, nije se desilo ukoliko nije na internetu.

Čini mi se da neki ljudi, a posebno majke, dobiju neki poseban poriv da pokazuju da imaju dete, a sebe smatraju izuzetno bitnim zbog toga. Da je moguće, a u budućnosti će verovatno i biti, iznad bi leteo dron, koji bi pokazivao: Ovo je moje dete, ja sam majka, bežite čobani sa puta. :D

TapaT
Svaka čast za sve napisano. Ježim se od tih čestitanja isto koliko i od "crnih" profilnih slika. Isto se ježim kad mi ljudi koji će me videti u toku rođendanskog dana prethodno čestitaju rođendan preko telefona/fb itd. i očekuju da ja to isto njima uradim. Daj odjebi, ako se ne vidimo naravno da je ok na bilo koji način čestitati rođendan, a ako se vidimo taj dan šta mi onda 5 puta čestitaš, pa nije 15ti ;)

A nalepnicu nismo lepili, supruga sedi nazad i gleda kad ima auto iza nas pa diže decu i mlatara s njima da ih vide ovi iza nas. Budalaština, poslednje što bih pogledao kad me neko iznervira u saobraćaju je da li ima nalepnicu.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja sam imao onu neku žutu, kao znak upozorenja, što se lepi na vakum. Stavio je u levi ugao zadnjeg prozora da bude u vidnom polju vozača. Ideja je da obrati pažnju, drži odstojanje i slično. Verujem da ne vredi puno ali volim da uradim sve što mogu da bar malo utičem na bezbednost mojih saputnika, a posebno dece.
To se nije baš dobro držalo, spadalo stalno i na kraju se negde i izgubilo. Posle nisam ni stavljao.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori