Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Mobilne telekomunikacije

Post od Xepoj87 »

grujicd napisao: 19 Sep 2023, 11:16
Xepoj87 napisao: 19 Sep 2023, 09:32 Auto brightness i senzor...to ne postoji, zasto ne bi telefon automatski nesto radio, kada mogu ja rucno 20x dnevno da podesavam osvetljenje ekrana.
Ček, kako nema auto brightness. IPad ima, čudno mi da ajfon nema. Možda je zavučeno u nekom od menija.
Ma jok, nema.
Ovo automatic je za temu.

Slika

ftj napisao: 19 Sep 2023, 10:15 Tolko mana covek nasao a opet uzeo ajfon. Al sledeceg puta nece casna rec.
-70iq post, iskreno.
cozmo napisao: 19 Sep 2023, 11:32
ftj napisao:Tolko mana covek nasao a opet uzeo ajfon. Al sledeceg puta nece casna rec.
Ja stvarno nisam naisao ni na 10 posto ovoga sto je opisao. Em Gmaps radi xxxx puta brze i stabilnije, em favorite brises svajpom prostim, em nikad nisam pozvao nekog nakon prekidanja poziva, auto brightness radi bolje nego na S22 (probao uporedo)… da ima nekih zvrcki (zvono i neka podesavanja za app) ima, ali daleko od opisanog. Drasticno veci komfor u radu ima IP…

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kada ukucas vise lokacija, ne mozes da vidis daljinu, aplikacija ne podrzava navodjenje na srpskom i ako podrzava srpski glasovni unos adresa, gmaps malo, malo pa baguje, izbaci mi tamno plavu liniju za navigaciju koja se ne vidi umesto svetlo plave. Kada ukucas adresu da nadjes, ako tu imaju neki nabacani tagovi, ne vidis gde ti je oznacena adresa, sto je veliki problem ako odjednom ukucas 2, 3 adrese. Ne mozes da iskljucis te pinove i ne radi istorija.
Sve ovo je na Androidu super i to na matorom Galaxy Note 10+.
Nisi pozvao nikoga jer ocigledno ili uvek prvi prekines poziv ili ni ne prekidas poziv, vec cekas drugog da to uradi, a mozda i imas malo poziva pa nisi bio u prilici.
Sve vezano za imenik i dialer je kriminalno lose odradjeno, bukvalno nema jedne jedine pozitivne tacke oko toga.
Da ponovim...istorija svih poziva(dolaznih, odlaznih, propustenih, unutar kontakata, sve) od samo 100 poslednjih je losije od Symbian Nokie od pre 15 godina.
Da ja ne mogu da vidim da li sam nekoga zvao ili je on mene zvao pre svega 5-6 dana u ovim modernim mini kompjuterima kojima je to osnovna funkcija...neverovatno.

Sta je netacno sto sam opisao za podesavanja? Navedi tacno.
Sta znaci veci komfor u radu? Sta je tacno komfor u radu na telefonu?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
kami
Reactions:
Pridružio se: 28 Avg 2012, 16:25

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od kami »

Valjda su sad na ios17 prosirili tu listu na 2000. Slazem se za lietu 100. Em objedinjuje sve pozive iz svih aplikacija, em limit na 100.

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Sad sam išao sa ajpedom u kupatilo da proverim :) Odmah krene da smanjuje brajtnes kad si u mraku, doduše prilično sporo. Spustio sam i onaj panel gde se vidi skala, smanjuje se. Kad se vratim na svetlo - raste.

I onda izguglam - opcija se nalazi pod Accessibility / Display & Text size

Ili ti je tu isključeno, ili ti ne odgovara što ga ios tako polako menja. Nevezano za ovo, ajde ovo je sistemski seting, bolje bi bilo da je gde se podešava i brajtnes, ali je još veća glupost što su na centralnom mesto i podešavanja za nesistemske programe.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

@Xepoj87

NIkad, ali nikad mi nije zabagovala mapa (google maps). Radi perfekt sve (osim samog googlea koji masi adrese i puteve).

Automatic brightness imas odgovor iznad mog posta.

Komfor u radu - pa XX puta glatkije salta medju aplikacijama sa svajpom, a i ovako, trenutan odziv ma koliko app imas otvorenih... sve je instant u odnosu na bilo koji flagsip android, nema cekanja, nema frizovanja, ne pucaju aplikacije, nikad zabagovao... isto vazi i za IP 13 Pro Max kod klinca koji ga uzasno maltretira svakako. Androdi svaki je uvek imao neku falinku, koliko god ga platio. Evo ovaj S22.. kad vidim da mi skrol ili svicovanje izmedju app zatrza onako ko prince os persia na 386DX40, kosa mi se dize na glavi... bas losiji komfor u radu imaju androidi. Ovde samo svajp i sve mi je tu, nema sta da idem i da otvaram i to.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

@grujicd Jeste, tu je...jos jedna od katastrofa ios-a, ali ajde barem ga ima.

Cozmo, za 3 godine nisam imao nikakav problem sa Note 10+, a na Iphone mi zabadaju aplikacije otpocetka.
Posle je to ispeglano, ali se i dalje desava da se aplikacije zaglupe.
Sto se Gugla tice, ocigledno ga ne koristis mnogo, cim nisi doziveo da ti se izgube sve ikonice iz aplikacije, da ne mozes nista da promenis, samo da zatvoris aplikaciju i otvoris ponovo da bi radila.
Ako nesto dosta koristim na telefonu, to su navigacije.

I dalje mi nisi rekao sta sam pogresno rekao od svih onih navedenih stvari, osim ovog imbecilno pozicioniranog auto brightness podesavanja?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ne mogu sad da idem stavku po stavku al samo bacim pogled i vidim da ti nije bas jasno ovo oko podesavanja zvuka ili da postoji neki poseban kabl za povezivanje sa kompom(usb-c danas ima na laptopu, osim sto se usb3 kabl dodatno placa za iphone15pro) ili vracanje iz settingsa ili bilo cega gde te je prebacio na prethodni ekran(hint gore levo uvek imas to dugme) pa iako se slazem da ima dosta nelogicnih stvari malo je i do tvog razumevanja.

Meni dodatno nije jasno kako si sa iq200 ponovo kupio ajfon kad ti to sve smeta. Jel to neki mazohizam ili sta?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ko je ponovo kupio Iphone?
Jedan jedini imam vec godinu dana, IP 14 PM 256 iz preordera, kako sam i rekao.

Sta oko podesavanja zvuka mi nije jasno? Jel moze da se pojaca i smanji ringtone volume dugmicima?
Ne, mora Apple kabl da se koristi za povezivanje na kompjuter, ne mogu bilo koji lightning kabl.

Nije stvar vracanja, ko je i gde rekao da imam problem da se vratim u drugu aplikaciju?
Problem je sto moram da izadjem iz aplikacije da bih podesio tu istu aplikaciju. Totalno sizofreno.

A sada sam se setio i zasto sam iskljucio auto brighness u Iphone-u...zato sto je totalno sranje.
Cim je poluosvetljena soba, on gasi ekran na minimum, bukvalno ne mogu nista da vidim.
To se desi kada to implementiras kao battery saving opciju, a ne user experience opciju.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Mobilne telekomunikacije

Post od ftj »

E ok moja greska mislio sam da si imao 12 pa presao na 14. onda moj komentar ne stoji jbg.

-ima opcija 'change with buttons' i onda ti dugmici menjaju i volumen zvona
-lightning to usb-c dolazi uz telefon i sa njim povezes sa kompom(pod uslovom da ima usb-c ulaz)
-meni je logicno da moras uci u sistemska podesavanja da bi menjao sistemske dozvole, pritom se to sve desi bez da ti nesto moras da trazis nego te automatski prebaci gde treba i na jedan klik te vrati u aplikaciju na tacan korak gde te je bacio u sistemska podesavanja
-nikad nisam pomislio na autobrightness jer radi kako treba, bar za moj vid.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa jedino ako imas neki poremecaj pa vidis kao macka u mraku...

Ovo nije ok brightness, mozda bi jedino bilo ok da sam u mrklom mraku:
https://www.youtube.com/shorts/5AzNwN9HG7w
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Inače, si mi dobar?

Послато са 21051182G помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Xepoj87 napisao: 19 Sep 2023, 18:33

Sta oko podesavanja zvuka mi nije jasno? Jel moze da se pojaca i smanji ringtone volume dugmicima?

Kako ne može? To im je i funkcija...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Xepoj87 napisao: 19 Sep 2023, 18:33
A sada sam se setio i zasto sam iskljucio auto brighness u Iphone-u...zato sto je totalno sranje.
Cim je poluosvetljena soba, on gasi ekran na minimum, bukvalno ne mogu nista da vidim.
To se desi kada to implementiras kao battery saving opciju, a ne user experience opciju.
Ovo ti je greška, ručno podešavanje radi i kad je automatika uključena, samo zapravo kalibriše automatiku prema tvojoj želji. Takođe će da reaguje na promene, ali neće da zatamnjuje ili prosvetljava više nego što si ti ručno ispomerao.

Šta znam, ja iPad radi to dosta dobro, u principu jako slično kao na Samsung i Xiaomi.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Sa ovom diskusijom ubedili ste me da kupim 15 .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Sta jos novog ima u ios17 osim zakljucavanja safarija?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ma kakav ajfon, ovo je vikend da se kupi S23

Slika
Odgovori