Motorna ulja
Re: Motorna ulja
Gradacija nije ono što gledaš prvo, već odobrenje proizvođača. Za neka ulja postoji ista gradacija u više različitih odobrenja sa različitim uljima. Mislim da u selektorima nekim piše i količina ulja, tako da možeš dobiti sve odgovore. Probaj nekoliko raznih selektora (Castrol, Ravenol, Petronas, Motul …).
To bi trebalo da je ovo
Sent from my SM-A715F
Sent from my SM-A715F
https://global.pli-petronas.com/lubricants
Idi na Find right Oil, tu staviš auto tvoj tačno, motor, i on ti izbaci prvi izbor za motor, menjač, kočnice.
Ako baš hoćeš Tutelu za menjač.
Idi na Find right Oil, tu staviš auto tvoj tačno, motor, i on ti izbaci prvi izbor za motor, menjač, kočnice.
Ako baš hoćeš Tutelu za menjač.
Sve jasno, hvala
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Tako i ja mislim
Upravo sam poručio 5L Castrol Edge Turbodiesel 5w-40 uz Mann filter, obe stavke 7200 din. Ne znam da li je to ulje baš po svakoj specifikaciji za moj motor, ali koristimo ga već 2-3 zadnja servisa i sve je bilo OK. Ulje je menjano početkom Sep prošle godine i prešao sam nešto manje od 8000km.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Lepo gore rekao konstruktor performanse motora, sipaj sta hoces i menjaj na 5-6000km, ako hoces da ti motor traje vecno...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Moj komšija je menjao na Golfu 2 svakih 2500km, i to mu je kćerka slala iz Austrije. Motor bio u savršenom stanju, ali nažalost limarija je otišla.
Ne verujem da baš možeš da sipaš šta hoćeš u bilo koji motor. Možda u taj motor od GTR može. Mada ja nisam shvatio da sipaš šta hoćeš, nego da možeš jeftinije ulje da menjaš češće.
Šta raditi ako imaš moderan motor za koji praktično ne postoji jeftino ulje?
Šta raditi ako imaš moderan motor za koji praktično ne postoji jeftino ulje?
Sta, ma samo nisotec 5w30 ili 5w40 i nema greske 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Prisetih se da je davno bilo nekih prica u vezi falsifikata Castrol ulja, jel to i dalje aktuelno?
To ulje se ubedljivo najviše kopira i ništa se nije promenilo poslednjih 10. god.A170T napisao:Prisetih se da je davno bilo nekih prica u vezi falsifikata Castrol ulja, jel to i dalje aktuelno?
Dobro je onda da sam otkazao porudzbinu. Stara je prica da za nas ne dolazi roba A kvaliteta, ali bas nisam verovao da jos uvek postoje falsifikati pogotovu ako kupujes u radnji. Taj Edge kao sto sam napisao koristim godinama bez problema, ali to je sipao mehanicar koji radi VW grupaciju, sad da li on ima original ili falsifikat nemam pojma, ali svakako ne zelim da budem taj koji ce kupiti falsifikat. Najbolje je licno pogledati u radnji, ima klipova sa razlikama izmedju originala i falsifikata.