Servis - Razno
- Blackshadow
- Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
- Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS
Re: Servis - Razno
Samo coca cola, al ozbiljno, naprskaj, popustiće
Послато са M2101K9G помоћу Тапатока
Послато са M2101K9G помоћу Тапатока
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Popusti srafove i iskoci malo, provozaj krug.
Srafove popustis jedno 2 kruga.
Sad citam da si probavao. Ali nisi bio uporan. Moraju popustiti kocenjem. Koci naglo dok ides u rikverc.
Imao sam jednu Astru H pre par godina, teska muka.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Sad citam da si probavao. Ali nisi bio uporan. Moraju popustiti kocenjem. Koci naglo dok ides u rikverc.
Imao sam jednu Astru H pre par godina, teska muka.
Poslednja izmena od dag81 u 10 Okt 2023, 23:11, izmenjeno 2 puta ukupno.
https://youtube.com/shorts/WjvZ63AZRos? ... nQeqQhmXko
Pogledaj link
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Pogledaj link
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
napisao sam da sam to vec radio, prednji tockovi su tako odmah popustili ali zadnji necedag81 napisao: 10 Okt 2023, 23:11 Popusti srafove i iskoci malo, provozaj krug.
Jedna zanimljiva situacija. Već godinama mi se provlači jedan manji problem (ako se može tako nazvati) a to je da se motor nešto teze palio kada je bio zagrejan. Odnosno nije bilo teže paljenje već kao da se sam motor više "cimao" u toku verglanja što se prenosilo kroz sam automobil, ako me razumete. Uz sve to prilikom toplog starta bi se oglasio i PK kaiš na sekundu. Vremenom sam razvio nekakvu sposobnost da na osnovu verglanja odredim koliko je sam motor zagrejan u tom momentu. Kada bi se motor ohladio u potpunosti, najmirnije vergla.
Nakon zamene ulja i filtera, kao da se taj problem rešio. Vergla mirno i pre i nakon vožnje, kaiš se ne čuje
Napomena: Možda su ovo samo moja šizofrena cepanja, nemam pojma da li samo ulje može da utiče na verglanje ali definitivno da se nešto promenilo.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Nakon zamene ulja i filtera, kao da se taj problem rešio. Vergla mirno i pre i nakon vožnje, kaiš se ne čuje
Napomena: Možda su ovo samo moja šizofrena cepanja, nemam pojma da li samo ulje može da utiče na verglanje ali definitivno da se nešto promenilo.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Setih se danas da imam jedan poveci radapciger, i ne secam se da sam ga ikad upotrebio a prilicno je star mozda i od mene stariji, tako da je odlicno i lagano zavrsio posao sto se tice skidanja felni, bas je dobro bilo zapeklo kad je otpustilo puklo je kao da sam cekicem udario po felni tako da nije ni cudo sto ostale metode koje inace uspevaju ovde nisu uspele.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Morao sam da guglam… 

za radapciger? bem li ga koji je drugi naziv ja ga samo tako znam 

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Nije do naziva, već do mene. Prvi put čujem... 

kultna scena iz majstorske radionice kad Pavle Vujisic kaze Zivoti "poredjaj gedore, pritegni radapcigrerom" 

Ja sam samo tu i cuo taj izraz.
Ćale imao neki, odavno poznat pojam 

Vidim da je slicno kao ovo nesto sto aliexpress reklamira

ma ima sad da se kupe svakojaki od najmanjih do ogromnih poput ovog sa kojim sam ja skidao tocak, ima raznih oblika za razne namene, imam ja i one za skidanje spona npr. oni drugacije izgledaju... pre neku god kupih jedan mali jer nisam mogao sa skinem polugu brisaca sa onog srafa zapeko nut i padne mi na pamet radapciger, trk u woby nadjem odgovarajuci i skinem bez problema.
Pogledaj malo bolje njegovu sliku, eventualno uradi image search 
Послато са SM-S918B помоћу Тапатока

Послато са SM-S918B помоћу Тапатока