Terenci
Re: VW Passat Variant B8 Highline
Meni kod SUV vozila (Kuga, Grandland) ne odgovara polozaj papučica na duzim putovanjima, taj neki ugao mi toliko zasmeta u nekim trenucima da me zaboli dole noga.
Neka moderatori prebace ovo pisanje u drugu temu, cisto da čoveku ne ubijemo temu.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Neka moderatori prebace ovo pisanje u drugu temu, cisto da čoveku ne ubijemo temu.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Re: Terenci - moda ili potreba ?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ja bih svoju potrebu za konceptom suva-a izjednačio sa mentalnim stanjem svoje ličnosti. Suv je mirna "luka" u koju sam uplovio, pomalo umoran od svog tog mladalačkog adrenalina i svega šta on sa sobom nosi. Kako godine idu tako ti se menjaju i prioriteti a meni je sada bitno kod automobila sve ono što suv ima. Suzuki sx4 je donja lestvica suv vozila ali iz nekog razloga legao mi je kao budali šamar. 4x4 koji poseduje meni ne treba ali tako se lepo osećam sa njim i užasno sam se pred ženom pravio važan kada je u Beogradu proletos palo 2 cm snega. Prođem strmom ulicom sa uključenim 4x4 i sav srećan lažem sebe i nju kako sa 2wd teško da bih prošao. Upitno me je gledala jer se ne razume u 4x4 pogon
. Nisam još penzioner ali je po meni suv koncept za dve vrste ljudi. Kao prvo prestiž ali bez potpunog osećaja zadovoljstva a kao drugo ta neka sigurnost doma svog, za ljude kao što sam ja. Mana ima bezbroj ali su u mom slučaju nebitne jer sam se pronašao u suštini.
Ovaj moj post je malo drugačiji aspekt pogleda na automobile ali smatram ne manje važan u odabiru istog. Čovek bira auto sa dva stanovišta, šta bi želeo biti i ko je on u stvari. Obrni, okreni ako izabereš model koji ti se dopada vizuelno, suv koncept zadovoljava oba stanovišta. Zato jedan veliki
za suv koncept.
Ovaj moj post je malo drugačiji aspekt pogleda na automobile ali smatram ne manje važan u odabiru istog. Čovek bira auto sa dva stanovišta, šta bi želeo biti i ko je on u stvari. Obrni, okreni ako izabereš model koji ti se dopada vizuelno, suv koncept zadovoljava oba stanovišta. Zato jedan veliki
Veoma davno sam imao Vitaru mk1. Verovatno sam 99% ukupno predjenih kilometara prešao u 2WD pogonu, a ostatak na 4WD. Sa njom sam se uglavio "milion puta" i to ne zato što je njen AWD pogon bio loš, već zato što sam izigravao idiota. Jedva sam čekao da padne sneg ili da sa njom sidjem sa asfalta. I u jednom trenutku (posle više od decenije posedovanja) sam sebi rekao da mi je dosta i da meni AWD nikada više u životu ne treba. I nisam ga imao jako dugo. Duže od decenije, a da se za to vreme skoro nikada nisam nigde uglavio, a svuda sam jednako stizao. Onda sam opet uzeo AWD, ali, ne zato jer sam hteo, već zato što se u željenom paketu opreme to vozilo u Srbiju uvozilo samo kao AWD. Imam ga, kao samo jednu usputnu osobinu vozila, ali, dilemu nemam da mi taj AWD pogon ne treba uopšte. A sve više mislim da mi ni sam SUV uopšte ne treba, kao forma. Ta forma i ponuda prostora (za porodicu) je bila ključni razlog što sam ga uzeo. Ali su deca nekako brzo odrasla i sad bi mi dobro legao i neki običan dvosed 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- jovanvuk
- Pridružio se: 08 Feb 2015, 23:30
- Garaža: Q5 40TDi Quattro, Meredes A klasa W169
- Kontakt:
Re: Nissan X-Trail e-Power
123456 napisao:Preuzet
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Letnja guma , radi se o prednjoj vuči sva sreća?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sta si hteo da kazes?
- jovanvuk
- Pridružio se: 08 Feb 2015, 23:30
- Garaža: Q5 40TDi Quattro, Meredes A klasa W169
- Kontakt:
Nissan X-Trail e-Power
SUV da bi bio SUV mora da ima :
1.Pogon na sva 4 točka plus reduktor
2.Adaptivno vešanje plus kontrolu nagiba
3.Minimum 200 konja
4.poželjan je automatski menjač
Sve ostalo su igračke .
Te priče ne treba mi pogon na sva 4 točka u Holandiji ili gde god nema snega , a volim da vozim daleko ( tvoje reči) mislim na tebe [mention]ljuba [/mention] izvini , ali pričaj ti to nekom drugom .
Moj roďače pa ti se ujutru pre 7:00 uz Venac ne bi mogao da se popneš dok ne krenu da bacaju so zimi, a ne uz neku planinu. Doďi zimi u Bosnu ili CG pa posle pričaj to što pričaš..
Kupio si auto od 2.3T ne zaboravi..
3.Minimum 200 konja
Sve ostalo su igračke .
Te priče ne treba mi pogon na sva 4 točka u Holandiji ili gde god nema snega , a volim da vozim daleko ( tvoje reči) mislim na tebe [mention]ljuba [/mention] izvini , ali pričaj ti to nekom drugom .
Moj roďače pa ti se ujutru pre 7:00 uz Venac ne bi mogao da se popneš dok ne krenu da bacaju so zimi, a ne uz neku planinu. Doďi zimi u Bosnu ili CG pa posle pričaj to što pričaš..
Kupio si auto od 2.3T ne zaboravi..
Ako mi je skoda sa pogonom na zadnje tockove i 34ks prolazila zaledjenim Beogradskim brdima samo tako sa letnjim gumama nemamo sta da pricamo
verovatno si mlad momak verovatno pa ne znas sta pricas …. ili spada u ono bolje ziveti ceo zivot kao bogatas nego 2 nedelje kao siromah 
Penjao sam se po zavejanim palninama u mnogoooo slabijim automobilima sa prednim pogonom… Pa sve prezivis…
A po skijaskim stazama najbolje je ici ratracima…. Nikakav 4x4 ne moze da im prIsmrdi
PS: Danas sam vozio Austral 4x4 bas ide dobro po jako klizavom putu, odmah malo zazalim sto nemam 4x4 pogon
ali sta ces i dalje mi nije zao 

Penjao sam se po zavejanim palninama u mnogoooo slabijim automobilima sa prednim pogonom… Pa sve prezivis…
A po skijaskim stazama najbolje je ici ratracima…. Nikakav 4x4 ne moze da im prIsmrdi

PS: Danas sam vozio Austral 4x4 bas ide dobro po jako klizavom putu, odmah malo zazalim sto nemam 4x4 pogon

A Q5 je ozbiljan suv?jovanvuk napisao: 04 Jan 2024, 22:42 SUV da bi bio SUV mora da ima :
3.Minimum 200 konja
Sve ostalo su igračke .

- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Pa svaki SUV je igračka, moda.
Sport utility vehicle... Felne 20 inča, niskoprofilne gume..
Zna se šta je vozilo za teren, bilo radna mašina ili za sportska zezanja, offroad ture, klubovi...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sport utility vehicle... Felne 20 inča, niskoprofilne gume..
Zna se šta je vozilo za teren, bilo radna mašina ili za sportska zezanja, offroad ture, klubovi...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
@ljuba da nisi pogrešio oko Austral-a? Nisam znao da postoji 4x4 verzija...