Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Tu se slazem, sve je vrlo subjektivno, meni su vp3 bile odlicne, posebno na suvome, tu gde su primacy 4 npr bile " losije ", u navodnicima jer nisu mozda objektivno losije, ali jesu subjektivno jer nisu toliko direktne. Ista razlika je sad izmedju PC7 vs Michelin PS4, jednostavno je losiji osecaj na michelinu, metar verovatno ne bi pokazao znacajne razlike.
Izasao novi test zimskih uph suv guma
Nista preterano novo, Miselin ove godine kao i na ostalim testovima najbolji, Hankook sve vise premium.
Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока
Nista preterano novo, Miselin ove godine kao i na ostalim testovima najbolji, Hankook sve vise premium.
Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Conti mislis standardno pri vrhu.
Hankook standardno bucan.
Goodyear nije novi model.
Elem Hankook RS RS2 RS3, svi, ali svi se zale na rondanje, a hvala "cupanje" na snegu.
Neko napisa 30e razlike, to je smesno realno kad se kupuje ta klasa.
Zasto je Fulda gde jeste, sto bi rekao jedan veleprodavac niti je jeftina da parira Savi, niti je dovoljno jeftina da parira Goodyear-u i Dunlopu. Spomenuo Fuldu jer su grupacija. Inace Fulda je korektna guma, ali.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Hankook standardno bucan.
Goodyear nije novi model.
Elem Hankook RS RS2 RS3, svi, ali svi se zale na rondanje, a hvala "cupanje" na snegu.
Neko napisa 30e razlike, to je smesno realno kad se kupuje ta klasa.
Zasto je Fulda gde jeste, sto bi rekao jedan veleprodavac niti je jeftina da parira Savi, niti je dovoljno jeftina da parira Goodyear-u i Dunlopu. Spomenuo Fuldu jer su grupacija. Inace Fulda je korektna guma, ali.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Ja bas imam ove Mišelin i drago mi je da sam ih odabrao.
Na snegu su najbolje, a jedino kad idem na skijanje su mi zimske zapravo i potrebne…

Šta biste uzeli od sledećeg izbora zimskih guma u 195-65-15:
Fulda Kristall Montero 3 - 6100
Matador MP93 nordicca - 6150
Kleber Krisalp hp3 - 6150
Hankook RS3 W462 - 6700
Dunlop Winter trail - 7000
Auto se prilično malo vozi zimi, pa verovatno nema potrebe ići na neki top model tipa UG9+/TS870/A6... ili slični...
Fulda Kristall Montero 3 - 6100
Matador MP93 nordicca - 6150
Kleber Krisalp hp3 - 6150
Hankook RS3 W462 - 6700
Dunlop Winter trail - 7000
Auto se prilično malo vozi zimi, pa verovatno nema potrebe ići na neki top model tipa UG9+/TS870/A6... ili slični...
Zimske gume - da ili ne?
Da je Dunlop Winter sport 5, mozda bi isao na njega, zbog imena.
Prvi put cujem za ovaj Dunlop, sta je ovo?
U ovom slucaju bi isao na rs3, Hankook je odavno u premium gumama, bar sto se tice testova.
Ja sam imao novu ug9+, sada sam uzeo rs3, pa cu i ja uskoro znati kakva je
Prvi put cujem za ovaj Dunlop, sta je ovo?
U ovom slucaju bi isao na rs3, Hankook je odavno u premium gumama, bar sto se tice testova.
Ja sam imao novu ug9+, sada sam uzeo rs3, pa cu i ja uskoro znati kakva je
Taj winter trail mi je misterija. Vidim da se pojavljuje u dve potpuno različite šare, jedna je skoro ista kao sava eskimo hp2...
Da je WS 4D ili WS 5D za iste novce - ne bi bilo dileme...
Da je WS 4D ili WS 5D za iste novce - ne bi bilo dileme...
3D je bio fenomenalan izbor
Za Dunlop mi forumski gumadžija reče sledeće:
Sent from my SM-G975F using TapatalkTo je Fulda na steroidima. Dunlopova smesa, i konstrukcija izrade, a Fuldin kalup gaznog dela.
- samodapitam
- Pridružio se: 16 Avg 2019, 12:15
Michelin Alpin 6 ili
Goodyear UltraGrip Performance + ili 3 ili 8
Šta izabrati?
Sent from my Pixel 7a using Tapatalk
Goodyear UltraGrip Performance + ili 3 ili 8
Šta izabrati?
Sent from my Pixel 7a using Tapatalk
Šta mislite o ovim felnama ?
https://novi.kupujemprodajem.com/automo ... 1921004627
Gleda se zimski set za novog Tucsona, a diler je dao ne baš tako povoljne ponude. Da li je 7.5J mnogo za gumu širine 215? Fabričke felne su 7J.
https://novi.kupujemprodajem.com/automo ... 1921004627
Gleda se zimski set za novog Tucsona, a diler je dao ne baš tako povoljne ponude. Da li je 7.5J mnogo za gumu širine 215? Fabričke felne su 7J.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Pošto su originalne?
Ja sam iskreno uvek za originalne, pogotovo za relativno male veličine, pogotovo na novom autu.
Tu još malo cena guma bude kao cena felne, što znači da felna i nije tako skupa.
Napomena, tako je bilo za Mazdu CX5 za 17" felne.
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Ja sam iskreno uvek za originalne, pogotovo za relativno male veličine, pogotovo na novom autu.
Tu još malo cena guma bude kao cena felne, što znači da felna i nije tako skupa.
Napomena, tako je bilo za Mazdu CX5 za 17" felne.
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Moze 7.5 to je preko 1.2cm po strani tj 2.45 ukupno.
Sent from my SM-G780G using Tapatalk
Originalne polovne su oko 250-300e stariji modeli, 400-500 noviji modeli.
Identične kakve su na autu koštaju 23.356din po komadu. Dali su ponudu za još par modela, među njima i čuvene Alcar Hybrid čelične, koje su u prethodnoj generaciji Tucsona kupili skoro svi. Iskreno meni se one ne sviđaju, tj ne idu mi uz dizajn auta. Ja sam sebi kupio identične kao fabričke i najviše sam za tu varijantu ili bar za neke koje su fabrički ugrađivane na neki auto. Ali ponuda na oglasima je za moj ukus jako loša. Kako novih tako i polovnih. Kontaktirao sam par firmi koje se bave felnama i gumama i samo je Kemoimpex odgovorio nekom ponudom koja nije ništa bolja od ovlašćenog. Zanimljivost je da je ovlašćeni juče poslao ponudu za gume i felne, gde su gume bile skuplje u proseku 4-5 hiljada po komadu nego Kemoimpex, da bi malopre na sajtu Kemoimpexa izašle cene skoro u dinar iste kao u ovlašćenom.