SUV srednje velicine - razmisljanje unapred
Re: SUV srednje velicine - razmisljanje unapred
Adaptivni tempomat je must have, pogotovo ako vozite automatika.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Imam ja Kodiaq za tebe sa sve adaptivnimAleksandarAca napisao: 17 Okt 2023, 13:09 Btw juce sam odustao od kupovine Tiguana starog 6 meseci u R line opremi, bas zbog nedostatka adaptivnog tempomata. Zbog skorasnje nestasice cipova je izostao ACC i front assist, sto mi je prosto neverovatno za auto u max paketu opreme. Pogotovo sto to kod Wagena ide kao deo standardne opreme od srednjeg paketa. Pretragom nadjoh na jos par komada starih manje od godinu kojima takodje fale obe stvari.
Meni je to bio deal braker obzirom da auto koristim maltene samo na autoputu, gde sa jeseni i zime ima magle, a obzirom da slabije vidim, od velikog mi je znacaja i za nocnu voznju.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Brzine idu u H-a !!!

Adaptivni tempomat i Lane keeping assist su dva opcije koje najviše ubijaju zadovoljstvo vožnje, mada priznajem da je LKA bezbednosno veoma koristan. Adaptivni tempomat nisam ni poručivao a LKA nisam mogao da izbegnem jer je bio deo paketa. Popizdim kad mi volan pruža otpor.
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
U čemu je bolji? Samo u višoj poziciji sedenja. I to nema podešavanja sedišta kao što Passat ima sa Ergo Comfort varijanom. Dakle, ne mešaj pomodarstvo i realne prednosti.AleksandarAca napisao:Jbg bolji je auto realno Tiguan, sta znam. Makar htedoh malo da ga provozam da me zelja mine, ali eto nije mi se dalo![]()
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Par poznanika što rade u drugoj firmi imaju Passate B8 i Tiguane kao vozila sa kojima se skupljaju i idu na posao. Svi kažu da se Passat puno lepše vozi i da je položaj za volanom mnogo bolji nego u Tiguanu.
A nije da nisam razmatrao AllSpace kao sledeći auto
Btw, bez adaptivnog tempomata i kamere (360°) neću ni razmatrati sledeći auto.

- Day Walker
Jel covek nema pravo na svoje misljenje i izbor?milekmilek napisao:U čemu je bolji? Samo u višoj poziciji sedenja. I to nema podešavanja sedišta kao što Passat ima sa Ergo Comfort varijanom. Dakle, ne mešaj pomodarstvo i realne prednosti.AleksandarAca napisao:Jbg bolji je auto realno Tiguan, sta znam. Makar htedoh malo da ga provozam da me zelja mine, ali eto nije mi se dalo![]()
Cuj pomorarstvo… Klasicna floskula.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Iz iskustva jednog našeg člana Tiguan u R-Line opremi se KOD NAS nije mogao kupiti sa adaptivnim. Napolju je mogao.
-
Skoro sam testirao All Space, doduše, samo s prednjim pogonom. Ono je bilo katastrofa na autoputu. Zadnji kraj je tako poskakivao da nisam mogao da verujem. Baš neprijatan osećaj. Možda je onaj sa pogonom na sve točkove mirniji jer je 70 kg teži.Gaginh0 napisao:Par poznanika što rade u drugoj firmi imaju Passate B8 i Tiguane kao vozila sa kojima se skupljaju i idu na posao. Svi kažu da se Passat puno lepše vozi i da je položaj za volanom mnogo bolji nego u Tiguanu.
-
Nego šta je nego pomodarstvo? Da nije možda realna potreba da svi voze suv?Day Walker napisao:Jel covek nema pravo na svoje misljenje i izbor?milekmilek napisao:U čemu je bolji? Samo u višoj poziciji sedenja. I to nema podešavanja sedišta kao što Passat ima sa Ergo Comfort varijanom. Dakle, ne mešaj pomodarstvo i realne prednosti.AleksandarAca napisao:Jbg bolji je auto realno Tiguan, sta znam. Makar htedoh malo da ga provozam da me zelja mine, ali eto nije mi se dalo![]()
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Bolje suv nego mpv 
Jbg igraju i godine ulogu, moj ćale je gledao da kupi sebi nešto iz "Caddy" segmenta, jer mu je sve teže da izlazi iz nižih automobila. Tako neki ljudI izaberu SUV...

Jbg igraju i godine ulogu, moj ćale je gledao da kupi sebi nešto iz "Caddy" segmenta, jer mu je sve teže da izlazi iz nižih automobila. Tako neki ljudI izaberu SUV...
-
Pa navedoh to kao prednost suv vozila.
- Day Walker
Pa cekaj, jel ih ko tera da kupi?milekmilek napisao:Nego šta je nego pomodarstvo? Da nije možda realna potreba da svi voze suv?Day Walker napisao:Jel covek nema pravo na svoje misljenje i izbor?milekmilek napisao:U čemu je bolji? Samo u višoj poziciji sedenja. I to nema podešavanja sedišta kao što Passat ima sa Ergo Comfort varijanom. Dakle, ne mešaj pomodarstvo i realne prednosti.AleksandarAca napisao:Jbg bolji je auto realno Tiguan, sta znam. Makar htedoh malo da ga provozam da me zelja mine, ali eto nije mi se dalo![]()
Svako kupuje sta zeli.. da li je potreba ili zelja, njegova stvar, njegov novac, njegov izbor. Ne mozes nazvati pomodarstvo.
Tom logikom pmodarstvo moze biti i skupa limuzina, li automatik npr.
Brzine idu u H-a !!!

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Klirens je glavna prednost. Taman pomislim kako bi mogao da pređem na niži auto kad naiđem na situaciju sa izrovanim zemljanim parkingom gde "obična" kola krljaju branike. Na žalost nije redak slučaj na Balkanu, ne mislim samo na Srbiju.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Puno je prednosti, od povišenog sedenja i bolje preglednosti, većeg osećaja sigurnosti, preko obilja prostora do povećanog klirensa i prohodnosti maltene svuda.
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Poviseno sedenje i klirens su mi veliki plus. Takodje lakse ulazim i izlazim obzirom da imam skoro 2m. Takodje manipulacija sa sedistem za decu je laksa, ne moram da krivim kicmu.
Passat je prostraniji i ima veci gepek sto mi takodje znaci, ali bi presudio u korist Tiguana obzirom da je noviji - FL model od 2021, a Passat od 2019.
Pre 3 god sam prodao Kadjara Bose edition, sa njim ni sa 19icama nisam razmisljao preko cega cu da ga pretram, to mi malo nedostaje
Passat je prostraniji i ima veci gepek sto mi takodje znaci, ali bi presudio u korist Tiguana obzirom da je noviji - FL model od 2021, a Passat od 2019.
Pre 3 god sam prodao Kadjara Bose edition, sa njim ni sa 19icama nisam razmisljao preko cega cu da ga pretram, to mi malo nedostaje