Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Re: Koliko troši?

Post od carov2 »

Saša napisao:Više konja ne služi samo za velike brzine već je dobro i za lakša obilaženja i preticanja, dakle za sigurniju i bezbedniju vožnju, da se ne bojiš svakog iole većeg brda, odnosno da ćeš morati kilometrima voziti iza nekog kamiona... :)
Naravno, pretpostavio sam da će to neko da napiše...ali za tako nešto je dovoljno i 200 KS. Slika
Treba probati neki dobar i jak EV, mislim da je mučenje da "moraš" stalno da voziš po ograničenju ili čak malo ispod.
Tako jak auto(400 i više KS) sa pola gasa debelo ulazi u prekršaj, a da to ni ne osetiš.

Ali uglavnom, da ne tupimo, razumemo se, sam sebi glupo zvučim Slikaispada da sam ne znam kakav trkač i da se ložim na #pungas grupu.

Hteo sam da napomenem koliko dobar i brz auto mogu čoveku da promene stil vožnje, vidim jer sam par puta drugarima, a i vozačima iz firme davao auto da voze, ali svakako se bliži kraj takvoj oslobođenoj vožnji, na sve strane nas stiskaju, tako da ste u pravu za pitanje, gde sada i voziti više od 140 na autoputu.

Sent from my LE2121 using Tapatalk

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Ja potpuno razumem šta ti pišeš. Ali, sve je to stvar ukusa. Neko uživa da potera po auto putu. A neko da to uradi van njega, a kada to uslovi saobraćaja dozvoljavaju da učini na bezbedan način,.
U redu je i jedno i drugo. Ili nešto deseto.
:)
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

1.8L kompresor moze pristojno da trosi ako se ne zuri :D mix autoputa 120kmh i magistrale 90kmh (po gps).

Slika
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Šta kaže po gradu?
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Sinoć se vraćao iz Niša, prva fotografija je kod naplatne stanice, a druga slikana u garaži.
Konačno neko za koga mogu da kažem, mnogo bre...
Jbm li ga, ćale mi sipao Nis gorivo, što je uzeo preko poljo kartice, možda se auto uvredio.SlikaSlika

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ovo je bilo 200 pola puta? Na koju foru ne plaćaš kazne svaki dan, mora da su pandur, :D
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

U pitanju je Niš - Pirot, tu se za sada ne meri prosečna brzina.
A uglavnom 180-200 kmh, negde malo ispod, negde malo preko, mislim da je top speed bio oko 220 kmh, nisam siguran, ali dosta je bilo "oštrog gasa", a to je deonica gde ima jak uspon i onda dosta povuče goriva ukoliko se auto isforsira, a posle malo padne, samo što meni sinoć nije pala.
Mereno od kafane, znači bilo je malo i gradske vožnje, dok nisam izašao na autoput.

Da se razumemo i meni je nešto mnogo, odakle znam, uglavnom slično tu vozim, kao da je bilo nešto manje ranije, odakle znam.

Ka Beogradu sam 140 kmh tempomat, sa ovim autom za sada nijedna kazna za prosečnu, poštujem.
Samo čekam da iznenada počnu ovde, pa da me pokidaju.

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kao što sam i mislio, 3.0 TDI troši tu negde kao 2.0 TSI. U dobra stara vremena je i bilo teoretske šanse da prebacim 10 na autoputu…
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

A zašto ne tempomat na 140 i Niš-Pirot?
Zašto je potrebna represija zakona, zar ne uspeva samokontrola. Probaj i takvu situaciju :)
I koliko je uopšte minuta ušteda na toj deonici od koliko kilometara pri razlici 220 od 140 ?

Kapiram ono jednom ili dva puta 200+ da isprobaš, da osetiš auto ali svaki dan tako ne vidim poentu a pri tome se razbacuje gorivo i zagadjuje okolina dodatno :-|
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Nažalost, uvek negde žurim, čak i kada nema potrebe, a gotovo da nikada nema potrebe.
Znam, nije dobro...a inače sam relativno strpljiv čovek.
Uhvatim sebe da često žurim, brzo jedem, ne pravim (duge) pauze, idem autom do grada, a ne pešaka jer je brže, itd, uglavnom nije zdravo.
Srce stalno pun gas.

@nidza

Ovo je malo nabildovani TDI i troši nešto više nego standardni, samo je pitanje koliko više.
Za par dana idem do Grčke, pratim se sa Oktavijom 1.6 TDI, očekujem kao i prošlog puta, oko 1.5l razliku.

Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ne valja jesti brzo :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

dunx81 napisao: 28 Okt 2023, 21:51 Šta kaže po gradu?
9-9.5 lagane voznje. Inace tako i vozim.
Ako se uracuna da je benzin 30tak din jeftiniji od dizela i da je registracija manja oko 200e (u odnosu na 2.2 cdi).
Moze biti da je benzinac cak i ekonomicnija prica od dizela.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Benzinac je mnogo zahvalnija prica za normalno funkcionisanje, transport je ipak nesto drugo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Koliko troši?

Post od Saša »

Benzinc sa plinom najzahvalnija priča. Jutros sipao - pun rezervaor 2.724 din. potrošnja mi je oko 7 litara plina, dugoročno gledano.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

carov2 napisao: 29 Okt 2023, 06:40 Jbm li ga, ćale mi sipao Nis gorivo, što je uzeo preko poljo kartice, možda se auto uvredio.

A koje inače rabiš?
Odgovori