Stigla zima...
Re: Stigla zima...
Pa neće mnogo da pomogne ako stegne minus i smrznu pupoljci.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
pa nema nekih bitnih minusa, koliko vidim najnize su oko 0 ili -1* sto je nista vec za 2-3 dana sve prelazi u plus
Štiti sneg od izmrzavanja, samo što je već spao sa grana. Naredna dva dana ako ne bude minusa biće nešto od roda. Trenutno je šljiva, kruška, trešnja i višnja kritična, breskva i kajsija su precvetale, a jabuka ide sledeće nedelje.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Šta znači kad meteorolozi kažu da vlasnici plantaža da "preduzmu mere".. jbt kakve mere da preduzmeš ako je mraz ?
Boringly average, but also perfect for school run mums
tek da kazu da ne bude nisu napomenuli 

Zadimljavanje, obično paljenje slame na rubovima i u centralnim delovima voćnjaka.

Orošavanje (ne to na šta mislite) preko sistema za navodnjavanje.

Orošavanje (ne to na šta mislite) preko sistema za navodnjavanje.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ja sam se ovog proleća malo više angažovao oko voćnjaka i baš sam se iznervirao kad sam video vreme. Mogu tek misliti kako je ljudima koji žive od voćarstva i to im je glavni izvor prihoda.
Ima i sredstva koja se prskaju u slucaju mraza. Smanjuje stetu. Pisao sam da je moj cale time prskao kajsiju dok je bila u cvetu, ali tad je bio obican mraz, kakvi cs rezultati sad da budu, videcemo.
Послато са SM-S918B помоћу Тапатока
Послато са SM-S918B помоћу Тапатока
Opet aktuelna tema 
Jer od 1 nov obavezne su zimske gume, ako ima snega na kolovozu.
Sad ja razmisljam dok gledam ovo toplo vreme... Da li menjati gume sad dok nema guzve po vulkanizerskim radnjama pa mozda skratiti vek zimskim jer se voze po toplom, ili cekati zahlađenje pa onda na vrat na nos...

Jer od 1 nov obavezne su zimske gume, ako ima snega na kolovozu.
Sad ja razmisljam dok gledam ovo toplo vreme... Da li menjati gume sad dok nema guzve po vulkanizerskim radnjama pa mozda skratiti vek zimskim jer se voze po toplom, ili cekati zahlađenje pa onda na vrat na nos...

Imaš 15 dana fore, od sredine novembra ide hladnije vreme.

Nego, treba da idem do Minhena na 5 dana. Da li montirati zimulje?
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Jutros sam u šorcu i kratkim rukavima trčao u 6 ujutru, ovo je sve samo ne zima. Ko ne ide u planine nema nikakav rizik.
Ako se ide preko Slovenije, ja bih montirao. Preko Budimpešte možda i ne mora.Markoni napisao: 30 Okt 2023, 08:57 Nego, treba da idem do Minhena na 5 dana. Da li montirati zimulje?
Kakva je dugoročna prognoza?
Da, idem preko SLO. Gledao i tamo prognozu, deluje sve "safe", iznad 6-7C jutarnja. Videću još sutra kako će biti.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ako su u zemljama u koje ideš ili prolaziš zimske obavezne (zbog datuma/perioda), znaš šta ti je raditi. Proveri...